Jump to content

Coming/leaving home

Recommended Posts

Nedávno jsem viděl Leaving home funkci u Mercedesu a mají to vymyšlené docela pěkně - zapínají se tam mlhovky místo hlavních světel, takže to zbytečně nepouští xenony. A mám pocit, že jsem to dokonce viděl i u někoho na Passatu..

Dá se to nakódovat na OII? Asi nemá cenu se ptát na FL kde je s kódováním vůbec problém, ale co na předFL?

Tebe napadlo leaving home pres mlhovky a mne zase napadl napad s denim svicenim... Policajti maji problem ze deni sviceni nemuzes pres mlhovky (tj. dve funkce na jednu zarovku) a co kdyz nakoduji ze auto nema mlhovky tj. zustane na mlhovkach jenoom funkce deniho sviceni... Sorry za OT

Nedávno jsem viděl Leaving home funkci u Mercedesu a mají to vymyšlené docela pěkně - zapínají se tam mlhovky místo hlavních světel, takže to zbytečně nepouští xenony. A mám pocit, že jsem to dokonce viděl i u někoho na Passatu..

Dá se to nakódovat na OII? Asi nemá cenu se ptát na FL kde je s kódováním vůbec problém, ale co na předFL?

Tohle se tu už řešilo a výsledek byl, že to nejde.

• 2 weeks later...
Guest PanOtaznik

Zdravím,

chtěl bych se zeptat na možnosti řídící jednotky u Octavia II. Mám služební auto, správce fleetu mi tvrdí, že řídící jednotka neumí např.

- coming home, living home

- rozsvicení mlhovek při zatačení

atd

Jsem přesvědčený, že je to jen z jeho lenivosti a nemá zájem toto řešit.

Auto je vyrobeno v roce 2007.

Můj dotaz zní, je možné tyto funcionality nastavit či ne, příp. existují nějaké finty?

Díky

PO

Zdravím,

chtěl bych se zeptat na možnosti řídící jednotky u Octavia II. Mám služební auto, správce fleetu mi tvrdí, že řídící jednotka neumí např.

- coming home, living home

- rozsvicení mlhovek při zatačení

atd

Jsem přesvědčený, že je to jen z jeho lenivosti a nemá zájem toto řešit.

Auto je vyrobeno v roce 2007.

Můj dotaz zní, je možné tyto funcionality nastavit či ne, příp. existují nějaké finty?

Díky

PO

Pokud mas modelovy rok 2008 lze dodelat i funkci Corner (MR 2008 = cca od kvetna nebo cervna 2008)

Jinak coming home a leaving hone neni problem.

OII pred faceliftom "ťahala" starý MR2008 až do novembra 2008. MR2009 bol potom od 11/08 až do cca. 05/09. Zmena MR už nie je viazaná na celozávodnú dovolenku v júli, ako tomu bolo v minulosti...

Tak, ako bola OII pred FL až do 11/08, bude FIIFL už MR2011, aj keď má prísť už v 03/10.

• 4 months later...

Ahoj,

když auto stojí ve tmě, nebo venku v noci a odemknu ho dálkovym, tak se rozsvítí po odemčení přední i zadní světla + vnitřní. Asi je to napojené na senzor světla. Dělá to jen ve tmě. Jak se to dá vypnout ? Aby se za každých okolností po odemčení auta dálkovym nic nerozsvítilo ? Prostě jen aby blikly blinkry a hotovo. Poradí někdo ? (Jde o moje auto - O II 04)

Díky :smich:

Edited by Ol@f
zdravim..pokud máš MAXIDOT, tak to v NASTAVENI/ SVETLA vypneš ... Tam si můžeš nastavit i jak dlouho ty světla budou po odemčení svítit.

Ahoj,

jj, MD mám. Zkusim se tim nastavenim prohrabat. Snad to klapne. Celkem mi to vadí, když odemknu auto a celý svítí :smich:

Vypni na Maxi dotu Coming a Living home

Tak jsem se chvíli hrabal v MD. Coming a Leaving Home jsou dvě položky. Nejdřív jsem zkusil vypnout Coming (a nic) , pak Leaving a je to. Snad to nebude mít nějaké skryté funkce :smich: Ale určitě to mělo vliv na nějaké světelné čidlo, protože ve dne se nerozsvítí :lol: Tak díky všem za rady :D

Edited by Tiesto

nekteri si to nechavaji slozite dodelat a ty to vypinas, co zje kazdopadne tvoje vec. Coming home je kdyz prijedes chcipnes motor odchazis zamknes auto. Leaving home je kdyz vychazis z domu odemykas a nastupujes odjizdis. Oboje by melo byt popsano v manualu, i kdyz nevim tusim jsi psal ze mas 04 rekl bych ze to tam nekdo dodelaval, pac si nejsem jist ze to tam bylo od zacatku vyroby (ale ne na 100%), kdyztak si stahni novejsi manual ze stranek skodovky.

Prejmenuju tema na Coming/leaving home aneb jak identifikovat a vypnout ci zapnout

nekteri si to nechavaji slozite dodelat a ty to vypinas, co zje kazdopadne tvoje vec. Coming home je kdyz prijedes chcipnes motor odchazis zamknes auto. Leaving home je kdyz vychazis z domu odemykas a nastupujes odjizdis. Oboje by melo byt popsano v manualu, i kdyz nevim tusim jsi psal ze mas 04 rekl bych ze to tam nekdo dodelaval, pac si nejsem jist ze to tam bylo od zacatku vyroby (ale ne na 100%), kdyztak si stahni novejsi manual ze stranek skodovky.

Prejmenuju tema na Coming/leaving home aneb jak identifikovat a vypnout ci zapnout

JJ, nejspíš bylo dodělávaný. Senzor deště mám taky no, tak to má taky vliv. Mě se jen nelíbilo, že když přijdu k autu a odemknu ho, tak celý svítí :smich: Ale jak jsem zjistil, neni nic těžkýho si hrát s nastavením Maxi Dotu :lol:

Mam o4 jednu z prvnich a mam to origo od zacatku....