labus Odesláno Leden 11, 2014 Sdílet Odesláno Leden 11, 2014 Ahoj, před nějakou dobou mi pískal klínovej řemen, ale než jsem se dostal k výměně, tak přestal, ale objevilo se poměrně hlasité klepání na volnoběh při úplně studeném motoru. po cca 3 minutách, co se to trošku ohřeje, tak klepání přestane... může to mít souvislost s řemenem? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Silwer Odesláno Leden 11, 2014 Sdílet Odesláno Leden 11, 2014 Odkud vychází? Jen klape, nebo i vibruje? (Mimochodem, nemá 1.8T řetěz?) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
_neo Odesláno Leden 11, 2014 Sdílet Odesláno Leden 11, 2014 myslím že jedinej řetěz v 1.8T je ten co spojuje obě vačkové hřídele. Jinak jsou všechno řemeny. Nemohlo by to klepání být hydrostavem ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
tesna Odesláno Leden 11, 2014 Sdílet Odesláno Leden 11, 2014 Osobně bych to taky tipoval na hydroštely, než se zahřeje olej. Mně to dělalo za jízdy prvních pár km, pokud jsem u studeného motoru dal víc plynu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
labus Odesláno Leden 12, 2014 Autor Sdílet Odesláno Leden 12, 2014 tak dneska jsem klepání neslyšel, ale co jsem hledal na netu, tak to hydroštely můžou začínat... zvuk slyšim vždycky jen u úplně studenýho motoru - ráno. a trvá asi tak 1 minutu. dolil jsem olej (za cca 13 000km jsem ted dolil 0,4l), tak uvidím ráno. podle infa z netu ted při výměně dám polosyntetiku, myslíte že to má cenu? prý to může pomoct. ted tam mám mobil 1 - 0W40 plná synta... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jarda N. Odesláno Říjen 26, 2014 Sdílet Odesláno Říjen 26, 2014 Ahoj. Přidávám svůj dotaz sem, ať nezakládám další vlákno. Chci koupit OI RS. Ovšem na autech, který jsem si byl prohlídnout, mě celkem zarazil zvuk/hluk motoru. Mám 1.6 MPi 75 kW a ta je oproti tomu úplný šepot květin. Poslední auto jsem si nahrál, tak pokud by to majitelé 1.8 T mohli posoudit, budu vděčný. Předem díky! Video hír: Motor je studený, ale zahřátý zněl stejně... Ahoj, před nějakou dobou mi pískal klínovej řemen, ale než jsem se dostal k výměně, tak přestal, ale objevilo se poměrně hlasité klepání na volnoběh při úplně studeném motoru. po cca 3 minutách, co se to trošku ohřeje, tak klepání přestane... může to mít souvislost s řemenem? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
duke_luke Odesláno Říjen 26, 2014 Sdílet Odesláno Říjen 26, 2014 tak ten motor je teda dost vylagrovany. Chcelo by to generalku podla mojho skromneho nazoru. Vackovy rozvod je pocut na 100 percent. Treba vymenit retaz aj napinak - kto vie ,v akom stave je vnutro,- ako zasvinene od bordelu. Spolu s tym by trebalo dat dole olejovu vanu a skuknut sitko olejove = ak je zadrbane ,tak nenatlaci tolko oleja na vackovy napinak a preto to robi neskor bordel, ked sa vyslaha napinak. No a takisto neviem,ci sa mi zda,ale pocujem tam aj hydrostely. No moj skormny odhad ,ten motor ma tak 450 tisic km nabehane? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Termiks Odesláno Říjen 26, 2014 Sdílet Odesláno Říjen 26, 2014 Uplně normální zvuk, mám druhý auto s tímhle motorem a obě to samý. Taky jsem se toho ze začátku lek, ale těch 20 ventilů je holt slyšet no. Je to takovej šicí stroj :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jarda N. Odesláno Říjen 26, 2014 Sdílet Odesláno Říjen 26, 2014 Díky. No 160 má doloženo servisem. Takže to by mělo sedět... tak ten motor je teda dost vylagrovany. Chcelo by to generalku podla mojho skromneho nazoru. Vackovy rozvod je pocut na 100 percent. Treba vymenit retaz aj napinak - kto vie ,v akom stave je vnutro,- ako zasvinene od bordelu. Spolu s tym by trebalo dat dole olejovu vanu a skuknut sitko olejove = ak je zadrbane ,tak nenatlaci tolko oleja na vackovy napinak a preto to robi neskor bordel, ked sa vyslaha napinak. No a takisto neviem,ci sa mi zda,ale pocujem tam aj hydrostely. No moj skormny odhad ,ten motor ma tak 450 tisic km nabehane? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
_neo Odesláno Říjen 27, 2014 Sdílet Odesláno Říjen 27, 2014 To cvakani taky může dělat elektromagnetický vetnil u nádobky s aktivním uhlím, to by bylo normální taky mi to cvaká .. takhle z videa je to blbě poznat ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Říjen 27, 2014 Sdílet Odesláno Říjen 27, 2014 (upraveno) Tohle z videa bude napínák vaček, ten zmetek, co v Autokelly stojí snad 12tisíc(jinde o cca polovinu méně) :D Aktivní uhlí cvaká taky, ale tohle ono není. Samotnému mi to taky dělá. Plánuju výměnu toho napínáku včetně řetězu, ale nejdříve asi po zimě. Vag mi sice chybu hlásí, ale zatím sporadicky. Myslel jsem taky, že to jsou ventily, potvrdil mi to i známý, co se v 1.8T vyzná a servisoval mi auto. Je to cca měsíc zpět, co jsem bral od jiného kamaráda díly a řekl mi, že to bude napínák. Jezdilo k němu TT s 1.8T, objdnali napínák a prý zvuk zmizel :) Ale než něco takového řešit, zkontroloval bych síto sacího koše. PS: Není tu někdo z okolí Prahy, kdo by mi případně mohl napínák a řetěz vaček vyměnit? V okolí nikoho nemám, kdo by s tím měl zkušenosti ;) Upraveno Říjen 27, 2014 uživatelem LadikRS 0 Citovat Odkaz ke komentáři
duke_luke Odesláno Říjen 27, 2014 Sdílet Odesláno Říjen 27, 2014 tak mam 1.8T s ORIGINAL 90 tisic KM teraz nabehane(mam to aj nachipovane) a zasramoti to LEN pri studenom starte tak 1 sekundu, kym natlaci olej do napinaka. Potom mam ticho ako v knihovni. nerobi mi to ziadne tieto pazvuky. Ziadne ventily nic. Cize ked pocujem toto z videa, tak len pozeram,co to su za pazvuky. Pravda tiez menim olej po 8000km, aby som co najviac odvadzal bordel z motora a udrzal napinak a olejove cerpadlo so sitkom v super kondicii. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
_neo Odesláno Říjen 29, 2014 Sdílet Odesláno Říjen 29, 2014 Já teda musím dodat že mě to taky přede jako kotě tak proto jsem myslel že to je aktivní uhlé, ale já mám napínák i vačkový řetěz vyměněný tak 30tis km zpět .. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
duke_luke Odesláno Říjen 29, 2014 Sdílet Odesláno Říjen 29, 2014 _neo a tebe to tiez zadrnca pri studenom starte? ze pocujes napinak vackovej retaze? Alebo to mas stale tiche po vymene? Ci to u mna nebude tym,ze pouzivam 5W50 olej...ale ten by mal mat studene starty ako 5w40... kedze 5w maju rovnake. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
_neo Odesláno Říjen 29, 2014 Sdílet Odesláno Říjen 29, 2014 Tak to nevím nikdy jsem to neposlouchl při startu, ono to z kabiny ani asi syšet nebude, nebo jsem si nevšiml že by to bylo slyšet .. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Říjen 29, 2014 Sdílet Odesláno Říjen 29, 2014 _neo: Kdyby to šlo, zkus sehnat druhého, jestli si to neposlechne. Mně totiž při nastartování nic nedrnčí(alespoň o tom nevím) a trochu by jsi mě uklidnil tím, že by nemusel být vytahaný ten řetěz :D Jinak to aktivní uhlí je vlevo v motoru, tenhle zvuk, co mám na mysli, vychází z hlavy motoru. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Footman Odesláno Říjen 29, 2014 Sdílet Odesláno Říjen 29, 2014 Nahrál jsem ti dnes moje.... dle mechanika co mi koukal na auto je ten motor OK 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Říjen 30, 2014 Sdílet Odesláno Říjen 30, 2014 Tak taky přidávám můj zvuk k poslechnutí. To skřípání je ventilátor od klimy, nevím proč to dělal, stalo se mi to poprvé :D Je to studený motor hned po nastartování dneska ráno :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jarda N. Odesláno Říjen 31, 2014 Sdílet Odesláno Říjen 31, 2014 Díky za vida, pánové. Pomalu se začínám smiřovat s tím, že těch 20 ventilů a řetěz mezi vačkami holt nadělá trošku víc kraválu, než můj archaický leč tichý osmiventil. :) Tak taky přidávám můj zvuk k poslechnutí. To skřípání je ventilátor od klimy, nevím proč to dělal, stalo se mi to poprvé :D Je to studený motor hned po nastartování dneska ráno :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.