Jump to content

Prosím o pomoc

Romix95

Recommended Posts

Zdravím, mám problém, dnes jsem před obchodem s díly prodělával regulátor alternátoru a po namontování jsem doufal že dobíjení tedy bude ok a na chvilku bude zase klid, no ale stalo se to, že se mi jakoby kousl startér a motor zastavil, tak jsem zkusil nastartovat znovu, ale motor sotva chytl a měl otáčky kolem 500 a pod plynem se jim vůbec nechtělo nahoru, tak jsem to vypnul a pak už jsem ani nenastartoval, odtáhli jsme to tedy domů, kde zase nějak rádoby chytil , ale startuje strašně dlouho a když už chytne tak má otáčky kolem 250 a postupně to vyleze, ale hulí to a svítí mi svody, viz fotky:

9y7yteva.jpg

uhypy9yv.jpg

zaruge8a.jpg

Ještě dodám, že to má zvuk jako traktor. Díky za každou radu smile.png

Edited by Romix95

Díky za rady, rozvod si poskočil o 3 zoubky, tam se to naštěstí ještě nepotkalo, uff... Jen to pořád nestartuje, myslím si že mám v háji svíčky, zkusím je dneska vytáhnout a vyměnit. No, taky doufám, a co Lambda ? Nebude taky KO ?

No tak dnes opět při startu rána a tentokrat motor nenastartoval vubec, takže zase lano a šup ke známému, udelali jsme tlakovou zkoušku a 4 válec bez komprese, endoskopem byl vidět otevřený ventil, což bylo patrené už po demontáži vačky a vyndání hydroštelů, sundali jsme hlavu a výfukový ventil je ohlý, takže hlava jde přes známého na repas, to jsem toho moc neujel :/ Přemýšlím, jestli rovnou udělat i pístní kroužky, když už mám hlavu dole a budu pár dní čekat na opravu :) těžko říct, jestli mi olej utíkal přes gufera na ventilech, nebo přes kroužky.

Komprese byly dobré, 11.5,10.5,11 takže nevím.

Přikládám nějaké fotky, ale moc jich není zapomněl jsem i vyfotit ten ohlý ventil (výfukový)

me5u6yne.jpgu3ydatyg.jpgabyre8ed.jpg

A po troše čistění:

ady2y8eg.jpg

Edited by Romix95

Po tom přeskočení rozvodu motor normálně jel, toto udělal hydroštel :/ jeden je úplně zatuhlý, druhý se téměř taky nehne, ostatní vypadají v pohodě, ale už mám koupenou sadu všech 8mi :), hlava bude v pondělí, museli se vyměnit 2 ventily, jeden byl úplně ohlý jelikož dostal ránu a druhý házel, což odpovídá 2 špatným hydroštelům.. No alespoň teď bude doufám nějakou dobu klid.

Ještě dodám že ohlý byl ventil výfukový na 4 válci, druhý co házel je výfukový na 2 válci.

Ok, vyzkoušíme toho víc, máme k dispozici výukovou OI 1.6tku AEE, tak zkusíme první asi snímač tlaku v saní, pak asi vstřikovače a klapku a uvidíme, dám vědět jestli se nám na to podařilo přijít. Divné je že ani diagnostika nehlásí nic... No snad se nám to podaří probrat k životu...

Lambdou by to byť nemalo. Tieto motory bežne jazdia s nefunkčnými lambdami, pričom sa len mierne zvýši spotreba a emisie sú vyššie...ale motor normálne štartuje.
Skontroloval by som poriadne všetky kostry. Neraz dokážu narobiť nemalé problémy. :palec:

no mne to praveze pride divne. este stale ti to pali do zvodov? Alebo to uz nerobi? Ked vag neukazuje chyby,ale pozreli ste merane hodnoty _ blok hodnot 001 sa mi zda a porovnat s normalovymi?

PS: ja som lambdu mal zlu a nic hrozne mi to nerobilo. Mne praveze isla spotreba este dole, lebo hlasilo stale bohatu zmes . Po vymene lambdy uz pohoda, ale lambda s tvojim problemom nesuvisi.

ešte rozvody môžu byť zle poskladané , na kľuke ozubené kolečko so zbrúseným zubom si na ktorú rysku nastavil ? lebo na bloku motora sú rysky dve ,ak máš Dielenskú príručku tak hľadaj - motor - mechanicka časť - 13 klikové ústrojí - strana 6

no nech pre istotu tu lambdu skusi odpojit, ale mna skor napada,ze ked sa mu to "potkalo" ci neposkodilo aj vacku. Lebo ked mu stale pali do zvodov a hovori,ze rozvody su nastavene spravne ,tak jednoznacne vacka zle otvara ventily - otvara vyfuk ked nema a pali do zvodov.

Ale primarne skontrolovat rozvody .

Teď po opravě hlavy mi nic ve svodech nehoří :) no ale vypadá to ze se oprava hlavy nepovedla, protože mám hodně malý tlaky... Vyuková 1.6ka má na všech válcích kolem 16ti barů a já kolem 8-10... Takže hlava půjde asi znova dolů... Asi proto to nechytá...

Tak už chytla potvora, roztáhli sme to na laně :D chvilku to trvalo, pak nejakou dobu na plný plyn měla 300 otáček ale postupně to vylezlo a začala chodit za planynem, tak snad si to sedne.. Tlaky se zvedly na 11 barů na všech válcích, tak uvidíme... Každopádně sem musel dočasně dohnat výkon předstihem, ale i tak nedá víc jak 100 km/h :D ale snad si to sedne, vrátím předstih a bude to ok... Snad...