Přejít na obsah

Servisní intervaly pro pylový a vzduchový fitr

Doporučené příspěvky

Jelikož jsem nedávno prošel garanční prohlídkou u škodovky po 30 000km tak jsem byl docela překvapen, že nemění pylový ( kabinový )filtr a vzduchový pro turbo, že údajně až po 60 000. Jelikož mám auto rád a taky to co dýchám tak jsem si je koupil sám a šel jsem je vyměnit. Nestačil jsem se divit jak vypadaly po 30000 a neumím si představit jak by vypadaly po 60 000

Přikládám foto

post-1000-0-89859600-1394447938_thumb.jpg

post-1000-0-83163700-1394447949_thumb.jpg

post-1000-0-24666700-1394447958_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Ahojte,

vcera som bol na servise v skodovke. Rovnako sa celkom divim ze mi vzduchovy filter nevymenili, ale zistil som to az dnes ked si pozeram fakturu kolko som za co platil. Ten vzduchovy filter si vymenim aj sam, postup by mal byt asi dost jednoduchy, ale potreboval by som poradit kde a aky kupit.

Kupil by som to bud v autokelly alebo v skodovke. V autokelly maju pre motor CFHC celkom dost moznosti a tak si nejako neviem vybrat ktory kupit (Bosh, Mann, Champion), lisia sa aj v cene. V skodovke mi asi rovno daju jeden kus a nebudem to musiet riesit, ale neviem ci to tam nebude zbytocne predrazene ked v autokelly je klubova zlava.

Netusite kolko si za to vypytaju v Skode (vramci CR) a ak radsej ist do autokelly tak ktoreho vyrobcu / ktory kus kupit?

Dikes za rady,

Jano

Odkaz ke komentáři

Diky za cislo originalneho dielu k mojmu motoru. Dnes som filter kupil v kelly a vymenil. Co som pozeral v servisnej knizke, tak teraz som mal 3. servis pri 73000km a 3,5 roku a vzduchovy filter nikdy nemenili. Takze si myslim ze pochybil servis teraz pri poslednej prehliadke na ktorej som bol vo stvrtok, ale keby sa nieco stalo kvoli nevymenenemu filtru tak by to slo asi na ich triko...

Ten stary bol uz pekne cierny. Vysavacom som povysaval ten plastovy box a tu mriezku pod filtrom som utrel vlhcenym obruskom. Bol pekne cierny, hned ako som sa toho chytil tak som mal cierne prsty. Len teraz tak premyslam ci som nemal utriet cely ten box vlhcenym obruskom.

Ked som dal vyhladat filtre pomocou toho Etka kodu, tak to naslo niekolko kuskov, medzi nimi bol aj filter s nazvom Originalny diel a bol iba na objednavku (do 24 hodin). V kelly som sa spytal predavaca ktory mi odporuci, on hovoril ze Mann, Bosh a Champion su taka top trojka a odporuca Mann. Mali ho za 430kc, Bosh stal 380kc (ceny pre octaviaclub). Tych 50 korun som si priplatil a zobral Mann. V pondelok rano idem na 14 dni na dovcu tak som to chcel mat v cajku, keby som mal cas tak to objednam z cc dily.

Dikes za pomoc

Jano

Odkaz ke komentáři

Co som pozeral v servisnej knizke, tak teraz som mal 3. servis pri 73000km a 3,5 roku a vzduchovy filter nikdy nemenili. Takze si myslim ze pochybil servis teraz pri poslednej prehliadke na ktorej som bol vo stvrtok, ale keby sa nieco stalo kvoli nevymenenemu filtru tak by to slo asi na ich triko...

nič nepochybili,lebo vzduchový sa mení po 90tkm alebo 6 rokov → tým netvrdím,že s tým súhlasím

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...