Přejít na obsah

Denní svícení - zapnutí zadních lamp

Guest Kamilr8

Doporučené příspěvky

Příští týden si jedu vyzvednout OIII 4x4 2,0 tdi ve výbavě elegance + bixenony.

Chci se zeptat, zdali je možné nějakým způsobem aktivovat denní svícení zadních světel. U aut která potkávám zadní osvětlení běžně nesvítí...

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Já myslím, že to chápu dobře. Protože vidím, že někteří lidi jezdí s denními světly až pomalu do tmy a to je nebezpečné. Zadní ledky berou pár wattů, takže když svítí s předníma je úplně jedno a nemusím v každým lesíku ve stínu zapínat klasická světla jen proto, aby to bylo zezadu líp vidět. Mě to bude takto naprosto vyhovovat. Kdo to nepotřebuje, aktivovat si to samozřejmě nemusí.

Odkaz ke komentáři

Prosím tě, nerej do něj a neškol ho z pojmů a dojmů,

myslí tím šero, kdy ještě není tma, tzn. že ještě není vidět na světla, ale tmavá záď muže zaniknout, dále pak při takových těch jemných přeháňkách ve dne, kdy člověk může zapomenout ručně zapnout potkávačky a osvícená prdel auta se hodí.

Přesně vím o čem píšeš a taky mi vadí, že nesvítí zadek s denníma.

Odkaz ke komentáři

Ano, jezdit s denním svícením za šera je nebezpečné a je jedno, zda mu svítí koncovky nebo neeee.

V prípade bixenónov s led nesúhlasím s tvojim tvrdením. Za šera svetelný senzor spína plné osvetlenie, až keď je skoro tma. Spredu je auto rozhodne lepšie vidno s led pásikom v režime denného svietenia, kedy led svetia na 100% než vtedy, keď sú zapnuté aj xenóny a led pásik je stlmený. Zapínať plné osvetlenie za šera je kontraproduktívne, ty ako vodič si ani len nevšimneš, že sa ti zapli xenóny - svietia zbytočne a zbytočne sa stlmili aj denné led. Ak sú k denným svetlám dokódované aj zadné obrysovky bez osvetlenia ŠPZ, je to ideálny stav.

Odkaz ke komentáři

Je pravda, že s tím je potíž, některá auta na denní svícení skutečně jezdí téměř potmě, souběžným svícením zadních světel by se měla zabývat legislativa. Jinak pokud nemáš tu možnost si to někde dokódovat nebo Ti to nechce servis udělat, mně se nastavuje citlivost světelného čidla a při nejcitlivějším nastavení se na auto rozsvěcují komplet světla opravdu včas, řekl bych optimálně. Ale globálně je to problém.

Odkaz ke komentáři

S tím automatickým zapínáním světel je to bez problémů, to funguje správně, ale pak se ty xenony zapínají v každým lesíku a pořád dokola. Nebo když startuju v garáži, tak se samo taky rožnou zbytečně. A že ve dne jsou xenony blbě vidět je taky fakt, ty led jsou vidět o mnoho líp. U spousty aut je denní svícení i se zadkem, jen nesvítí palubka a spz. Podle mě to je úplně jedno, nikomu to přece nemůže vadit

Odkaz ke komentáři

osobně mám taky zaplé denní svícení se zadním světly(i spz svítí). jde to nastavit skoro u všech aut, takže no problem....

tak senzor světla jde přenastavit jak na větší či nižší citlivost. ale stejně to ručně přepínám, protože v garáži se mě zbytečně rožnou xenony...

Odkaz ke komentáři
  • o 6 měsíců později...
  • o 3 měsíce později...

Pozdravujem, kto poradi s vymenou zadnych LED svetiel?

Vymenil som povodne zadne svetla za LED svetla, ale po zapnuti som zistil, ze mi ciastocne svietia sucasne aj brzdove svetla. Sice svietia trochu slabsie nez ked stlacim brzdovy pedal, ale svietia stale s obrysovými LEDkami, tusim by nemali svietit vôbec, iba po zabrzdeni. Ako to vyriesit? Obratit sa na niekoho s kodovanim? Kto na SK by to vedel vyriesit?

Na obrazku vidno stav bez zatlacenia brzd...

post-43345-0-55284900-1425492135_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Takže už je všetko vyriešené, musel som si to urobiť nakoniec všetko sám, zohnal som kábel, naštudoval postupy z iného konkurenčného CZ fóra a podarilo sa :-)

- po výmene zadných svetiel za LED už chybová hláška nie je - prekódované na LED

- aktivované vymenené LED zadné svetlá do denného svietenia spolu s prednými dennými

- nastavené denné svietenie USA (pri zatiahnutej ručnej brzde denné svietenie zhasne) - konečne pri státi na voľnobehu nemusím svietiť...

- aktivované aj pravé zadné hmlové svetlo, takže zadné hmlovky svietia obidve symetricky...

- aktivované prisvetľovanie hmlovkami do zákrut (jasné že len pri zapnutých tlmených svetlách, nie pri dennom svietení !)

Takže keby mal niekto podobný problém, uvedené zvládnem ;-) A možno aj iné veci sa skúsim najskôr na svojom naučiť... ;-)

Odkaz ke komentáři
  • o 9 let později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...