Přejít na obsah

Olej do serva

Jendík

Doporučené příspěvky

Zdárek lidi, nevíte někdo jestli můžu bez jakejch koliv problémů smíchat olej spec. G 002 000 (žlutej) s tim novějšim zelenym G 004 000 M2??? Píšou že plně nahrazuje předchozí žlutou G 002 000, ale nevim. Jde mi o dolití. Nebo radši vyměnit celou náplň? Ptám se protože předpokládám že ten G 002 000 už asi neseženu (že se nedělá). Hlavně aby to pak nějak nepěnilo nebo tak něco, abych pak neměl servo dobitý jak Polsko. Jinak sem četl v ty chytrý knížce, že jakmile klesne naplň pod minimum nestačí jen dolít ale musí se do servisu. Je to nutný? Myslim, že když si nenatáhne vzduch tak no problem, ne? Dík za rady.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Osobně bych vyměnil celou náplň - vůbec tím netratíš. Zmíněná nutnost návštěvy servisu při úbytku je myšlena kvůli netěsnosti systému - jako že se v bezvadném zařízení olej nemá ztrácet.... :smich: Takže než vyměníš, můžeš zkusit překontrolovat spojení a trubky serva jestli nemokvaj.

Odkaz ke komentáři
  • o 9 měsíců později...

U mě to bylo hodně špatné. Stálo mě to fůru peněz za komplet řízení. Přetěsnit to prý nejde, a jedině vyměnit. Z vrakáče bych se na to mohl ..., a dávat do toho peníze o5 po nějakém roce, to by bylo házení perel sviním. Takže jsem vyměnil komplet za nové a byl klid. Ale pravdou je to, že já jsem na to přišel tím, že mě "tuhnul" volant, a pokud jsem chtěl zatočit, musel jsem s ním škubnout. Dolití pomohlo tak na pár KM, pak se olej nestrácel, ale stejně se to sekalo.

Odkaz ke komentáři

takto je to psano v DP:

Hydraulický olej v chladném stavu:

-Při vypnutém mototu nastavit přední kola

do přímého stavu.

-Vyšroubovat uzávěr.

-Otřít měrku oleje čistým hadříkem.

-Uzávěr rukou zašroubovat a opět vyšroubovat.

Platí pouze stav oleje měřený úplně zašroubovaným

uzávěrem.

-Zkontrolovat stav oleje: stav oleje musí být

v blízkosti značky "MIN" (tzn. až 2 mm nad,

případně pod touto značkou).

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...