Přejít na obsah

Záhadné cvakání

JacobHot

Doporučené příspěvky

Prochy : Uhlí to není duke_luke: mám to překroužkovaný takže jen na benzín maros: auto jede tak nějak normálně jel jsem s tím cca70 km domů potom co to začlo Tome zkoušel jsem to s ním hledat a nejhlasitější to je mezi převodovkou a motorem. Známej mi na to řekl že to jsou loziska na klice a to je možný protože ty jsem neměnil (měnil jsem kroužky,šály na ojnicích, hydroštely a komplet těsnění), svody jsem dnes měnil a ty jsou ok ty předchozí byly u prvního valce křivý. Jinak vše začlo tak že jsem dojel na místo, zaparkoval a vše OK žádné cvakání až když jsem se cca po 20 minutách vrátil a nastartoval tak to začlo cvakat. Jinak bez rychlosti to mezi 2-3tis ot. necvaká ale jakmile je v záběru tak to řádně rozjede :D .

Odkaz ke komentáři

no brutál to klepanie nezávidím , zdvihni predné koleso daj tam 5ku a pretáčaj kolesom všetky štyri valce by mali mať +- rovnaký odpor ,ak jeden valec ide ľahšie tak ti možno podfukuje ventil , píšeš že najhlučnejšie je to medzi motorom a prevodovkou nešúcha ti niečo o zotrvačník ? aké boli ojničné ložiská že si ich menil ? boli v nich drážky alebo boli hladké , ak boli dobré tak by som hlavné ložiská neriešil tie vydržia viac ale ktovie čo ten motor už prežil :(

Odkaz ke komentáři

Romix95 : Právě že byl lehce vidět otisklej ventil na jednom pístu a byl to právě ten píst co je nejblíže k převodovce akorát jsem si myslel že už je to od předchozího majitele.

rizo: Ojniční ložiska jsem měnil protože jsem to překroužkovával a nechtěli se mi tam dávat znovu ty starý. Byly na nich jen černé čárky ale na dotek to rýha nebyla. Vyzkouším v pátek makám 150 km od domu.

Co je pravděpodobnější : 1. Unavená pružina ventilu kterej se pak zasekává a tluče do něj píst.

2. Vůle na ložisku kliky tak velká že by dovolila pístu jít až na setkání s ventilem.

Toto jsou dva nejčastější tipy od známých mých a přítelčiných. Co všechno bych musel sundat abych mohl vyměnit ložiska na klice?

Cvakání bylo nejhlasitější u převodovky v úrovni těsnění hlavy takže by to mohl být tento válec.

Odkaz ke komentáři

Tak další etapa za mnou.:) Ložiska kliky jsou vyměněný,řetěz olejového čerpadla seřízený, vše složený ale stále cvakala jen trošku míň :( ze zoufalosti jsem vyměnil i klapku a 2 vstřiky. Take jsem si pohrál s předstihem a po tom to zase cvaká o trošku míň. Při jízdě cvaká jen když víc přidám plyn ale jakmile jen udržuju rychlost tak je po cvakání a to samé když jedu bez plynu to taky necvaká ale jakmile je v záběru a přidám víc plynu tak cvaká jak divá :-/ . Někdo nějaký další nápad? Mě už dozajista docházej. Díky moc

Odkaz ke komentáři

No tak ty jsou nasazený porad stejně a když jsem je poprvé sundával tak byly na značkách :) je možný je na ty značky nasadit i jinak? Včera když jsem je nasadil na značky a zkusil tocit s klikou otočil jsem s ní jednou kolem dokola a značka na vačce byla o pul otočky tak jsem s klikou udelal dalsich 360 a uz byly obe znacky na mistech :)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...