Přejít na obsah

Stříbrný povoz

Doporučené příspěvky

• o 4 týdny později...
  • o 2 týdny později...
  • o měsíc později...

Jen jsem už dlouho ten světlý interiér nečistil... :D Ale teď mám týden volno, tak se k tomu snad dostanu (poté, co zpracuju veškeré body z dlouhého seznamu TO DO).

S autem se teď v poslední době jen a pouze jezdilo napříč Německem, Rakouskem i Českem a jsme tak na cestě k téměř 80tkm (aktuálně přes 77750km). Kromě nafty a kapaliny do ostřikovačů jsem do toho nemusel nic lít. Ale po vydatných deštích posledních týdnů jsem včera v prostoru rezervy našel rybníček... :unsure::wallbash:

2015-07-10 20.27.02.jpg 2015-07-10 20.28.22.jpg 2015-07-10 20.29.11.jpg 2015-07-10 20.29.21.jpg

A vypouštění rybníku :D

2015-07-10 20.32.34.jpg

V dalších dnech je v plánu konečně sundat podložky pod RZ, aby při pohledu zezadu nebylo těch "reklam" moc. :D

Odkaz ke komentáři

Na druhou stranu to je tak, že za ten rok provozu jsem počítal s kilometry někde okolo 80-83tkm. :D

Takhle vydrží ještě o půl roku dýl. ;) Jen se mi pomalu ale jistě krátí záruka; 120.000km nebo 4 roky. Do té doby potřebuju ještě vyreklamovat pár věcí: nejvíc mě štve občas se zakusující Columbus. Vysledovaný je, že pokud auto např. týden stojí ve vlhkém počasí, pak obrazovka zhruba 2-5 minut nereaguje. Škodovka však, pro uznání záruky, potřebuje videonahrávku, kde je jasně prokázané, že dotykové ovládání nereaguje...

A takhle teď vypadá auto při pohledu zezadu.

bez RZ a rámečku.jpg

Ještě jsem dneska byl rychle na myčce, aby se neřeklo... ;)

myčka_bez RZ.jpg myčka_zadní_bez RZ.jpg

Odkaz ke komentáři

Po několika osmihodinových cestách v kuse se odvážím sepsat pár poznatků k předním sedačkám. Před časem (v prosinci 2014 :D) jsem recenzoval sezení na zadních sedačkách a slíbil jsem pocit i z těch předních. ;)

V předešlé Octavii II jsem měl dva typy sedaček: klasické látkové a sportovní v kombinaci látka / alcantara / kůže. V současné OIII jsou světlé látkové sedačky. (fotky zleva do prava)

2012-12-28 16.28.30.jpg 2013-07-06 15.43.32.jpg 2014-08-22 12.42.59.jpg

Tvarování sedaček v OIII je podobnější sportovním sedačkám z předešlé generace. Jsou však v oblasti beder širší; zhruba o 3 cm. Vzhledem ke svým tělesným proporcím (182 / 75kg) mi osobně vyhovovaly sportovní sedačky v OII, kam jsem opravdu zapadl. V sedačkách v současném voze v zatáčkách občas trošku cestuju, kdy nevnímám výraznější boční vedení sedaček.

Délka sedáku je srovnatelná s tím z OII; opěradlo mi přijde nepatrně vyšší.

WP_20150721_19_27_25_Pro.jpg WP_20150721_19_27_11_Pro.jpg

Tvrdost sedadel byla v OII vyšší. V OIII jsou na první posezení tuhá, při delších cestách však sedačky pod váhou výrazně měknou. V téměř 80tkm na tachometru mám pocit, že je sedačka řidiče prosezená stejně, jako u vozidla které má najeto alespoň o polovinu více kilometrů...

Zejména v bederní oblasti pak dochází k extrémním změnám. :( Seřizování bederní opěrky se již neprovádí pomocí růžice (kolečka), ale pákovým mechanismem. A právě zde mám pocit, že bedra během cestování celý mechanismus vibracemi zatlačují do sedačky. :(

Velice pozitivně naopak hodnotím opěrky hlavy, které jsou konečně použitelné, aniž by člověk neměl vystrčenou hlavu nepříjemně vpřed (jako tomu bylo u zmiňovaných sportovních sedaček).

Při současných vedrech dochází na látkových sedadlech k nepříjemnému pocení zad; i přes konstantně nastavenou teplotu v interiéru (automatická klimatizace).

WP_20150721_19_26_33_Pro.jpg WP_20150721_19_26_47_Pro.jpg

Sezení je, i přes zde mnou uvedené kritizované body, komfortní. Sedadla však nejsou koncipována na extrémně dlouhé non-stop jízdy (více jak 5 hodin v kuse). Osobně doporučuju udělat po třech až čtyřech hodinách pauzu na protažení zad, odlepení trika od těla a vyvětrání sedačky.

A jako zajímavý doplněk mi přijde držák reflexní vesty, která je snadno po ruce. Vesta se z ná dá lehce vyndat a vklidu se dá obléct v interiéru auta (vyzkoušeno 3x).

WP_20150721_19_27_35_Pro.jpg

Tolik další kratší recenze z interiéru Octavie III. generace. Pomalu začínám přemýšlet, na jaké téma se mám v dalších měsících zaměřit - co vás zajímá. Pokud máte nápady a podněty, sem s nimi. :)

A trošku něco na téma dlouhodobá spotřeba:

WP_20150720_20_21_49_Pro.jpg

A občas je auto takto "maskované"... :D

WP_20150720_22_27_45_Pro.jpg

Odkaz ke komentáři

Tak to smekám, já jsem taky u..canej jako svin :palec: , ty sedačky se mi v OII zdály tedy co jsem zhubnul takový užší příjemnější v oblasti zad, ale na stehna měly málo místa, teď jsem spokojen na nohy, ale záda nic moc, mám najeto cca 3tis km a upřímně pořád hledám polohu jak sedět...

Odkaz ke komentáři

@MoRFi: značka je lehce ohnutá podle nárazníku, ale můj značkodržící pomocník je trošku tlustější. ;)

@Miles: hned na začátku jsem si našel pozici, která mi vyhovovala. Pak jsem si jí jednou rozhodil a od té doby zase laboruju. Hlavně bych při dlouhé cestě mohl pozici měnit nesčetněkrát. :(

@marekczek: já hledám elektrický sedačky s pamětí. A nejlépe odvětrávaný sesle z novýho Superba. B)

Odkaz ke komentáři
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...