Přejít na obsah

Stříbrný povoz

Doporučené příspěvky

Tak to smekám, já jsem taky u..canej jako svin :palec: , ty sedačky se mi v OII zdály tedy co jsem zhubnul takový užší příjemnější v oblasti zad, ale na stehna měly málo místa, teď jsem spokojen na nohy, ale záda nic moc, mám najeto cca 3tis km a upřímně pořád hledám polohu jak sedět...

Ja musim priznat, ze v OII jsem mel pozici a hned a dokazal se do ni dostat zpet. Jakmile jsem mel OIII s klasickymi sedackami i elektrikou, nebyl jsem schopen to nastaveni mit dele nez pul dne a porad jsem to predelaval.

blahorecim sedacky z RS, sedi se v nich radove lepe, i proto jsem hledal jedine RSo neobo eleganci se sportovnimi sedadly. tam me proste neboli zada ani po 4-5h v kuse.

Ja už třeba nechci auto bez el. Bederky

mne treba fyzioterapeut doporucil ji mit uplne splasklou, vyboulena nedela dobre me bederni pateri...

honzo neudelame z toho jeden vetsi clanek?? zkusenosti po 80tkm?

Odkaz ke komentáři

Aktuální stav :)

jpeg_3934_2.jpg

V nejbližší době se zřejmě budu muset podívat po nových pneumatikách. Pravá přední už je na drážkách opotřebení, levá je těsně nad nimi. Nejlíp na tom jsou zadní pneumatiky; ty mají ještě zhruba 4mm vzorku. Najeto má auto téměř 81tkm; z toho minimálně polovinu na letních gumách. Troufám si říct, že dobrá porce najetých kilometrů vzhledem k faktu, že to jsou Conti SportContact 2. ;)

Někdo nějaký tip na dobrou pneumatiku? :)

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Vredestein Quatrac 3 - 90 000km, potom jedna strelila tak som menil vsetky. Inak mali necele 4mm dezenu.

Teraz som nahodil opat celorocne Michelin CrossClimate XL.

To je ale celoroční guma... Ta mi na auto nesmí. To není ani ryba ani rak. Takový kompromis, který např. v zimě příliš nefunguje. Ale díky za tip. :)

Odkaz ke komentáři

Auto je v servisu na plánované prohlídce před 90.000km (najeto 84396). V rámci toho jsem jim tam včera přednesl svůj reklamační seznam... :D

Na některé věci koukali jak zjara, něco je známé a něco nové. Tak uvidíme, co vše se pokusí odstranit.

Někdo nějaký tip na dobrou pneumatiku? :)

A pneumatiky se taky vyřešily/vyřeší: jdeme opět do Conti SportContact 2. :)

Odkaz ke komentáři

Po roce a třech dnech a najetých 52.790km od koupě pár postřehů k autu a jeho dlouhodobému využívání. Takové shrnutí faktů:

- počet tankování: 66

- počet litrů: 2729,74l

- průměrné množství natankovaných PHM do nádrže: 41,36l

- dlouhodobá spotřeba: 5,240l/100 km

Při dodržování veškerých limitů se dá bez problémů na nádrž najet 950km; při mém svižnějším tempu jsem si nakonec i na průměrný dojezd 800km/nádrž (ve chvíli, kdy se rozsvítí rezerva!) zvyknul. Rezerva se stabilně rozsvítí při dojezdu 85km.

Na autě jsou stále 18" kola a obuty pneumatiky Continental SportContact 2 o rozměru 225/45 R18. Na tyhle poměry a druh provozu (70% dálnice, 15% okresky, 15% město) to jsou velice solidní údaje.

Za ten rok auto žralo jen naftu, jinak vše v pořádku. V současné době ještě v servisu leží pár reklamačních věcí, u kterých se čeká na vyjádření škodovky.

Nejpalčivější je zamrzání Columbuse - ať už dotykové obrazovky, anebo pak při přepínání mezi tlačíky RADIO/MEDIA/NAVI; ŠA o tomto problému ví, ale vždy řeší konkrétní případy zvlášť. :wallbash:

Musím říct, že auto musí sloužit, a tak občas veze i netradiční náklady. :D

WP_20150810_10_23_27_Pro.jpg

Při tomto transportu (na délku 245cm) mi chybělo kompletně sklopné sedadlo spolujezdce. Po jeho úplném sklopení dozadu se totiž opěradlo opřed o sedák vzadu a vznikne absolutně nepraktický a hodně blbý schod. Takže jsem v tomto případě poklopil na doraz dopředu a už se nakládalo. Praktické je sklopení opěradel z prostoru kufru pomocí táhel na boku odkládacího plata - už několikrát jsem toto využil.

Celkově jsem s autem nad míru spokojený a rozhodně přechodu z OII nelituju. Pokud vše půjde dobře, tak by na podzim mohla proběhnout zkouška zabudování dalšího asistenčního systému. B)

Odkaz ke komentáři

Tak dneska v Plzni proběhl kurz hospodárné jízdy. :) Bohužel mi během první jízdy kixla karta v zařízení. :(

Proto alespoň v rychlosti odfocený údaje z palubního počítače a u druhý jízdy i odečtený hodnoty ze zařízení.

1. jízda (běžný styl řízení)

WP_20150827_15_26_05_Pro.jpg

2. jízda

WP_20150827_16_01_11_Pro.jpg WP_20150827_16_01_39_Pro.jpg

Cesta v Borských polí s částí po dálnici/rychlostní silnici, okreskách i průjezd městem s kolonami.

Už zítra pak budeme "úřadovat" v Žamberku se speciálním kurzem hospodárné jízdy pro OctaviaClub.cz! :palec:

Odkaz ke komentáři

Něco (nejen) pro Rolbaře... ;) Nebyla to nakonec cesta se spotřebou začínající trojkou... :D

Cesta ze Žamberka. Ještě před Hradcem to vypadalo dobře a nadějně, ale tohle město je totálně prokletý. Asi tam místní inženýři neznají pojem zelené vlny, a tak se skáče od jednoho semaforu k druhému. Takže příjezd do Prahy:

WP_20150830_13_20_49_Pro.jpg

A při tankování - ze Žamberka jsme odjížděli s dojezdem 360km B):

WP_20150830_17_34_32_Pro.jpg

A celá cesta se zastávkou a vyložením stanů v Praze:

WP_20150830_18_13_02_Pro.jpg

Odkaz ke komentáři
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...