Přejít na obsah

Jaké LPG vybrat?

Doporučené příspěvky

A když tankuješ,tak to na konci udělá co?-Vypne to natvrdo,nebo to jen zpomalí a už to tlačí jen pomalu?

Jjá když si spočítám jestli tankovat za 16.90kč a jezdit za 8.5l nebo 17.40 a 8l.

Jinak tam kde chceš brát je cena lákavá 15.80kč.No však uvidíš,ale myslím že to bude v poho.Spotřeba a živost auta napoví... :) .

Odkaz ke komentáři

Vypne na tvrdo. Znovu to zkusit ještě dotlačit jsem nezkoušel, držel jsem to a pak to vyplo a nic nedělalo, tak jsem to poustil.

No se slevou 0,30 ještě lákavější :) uvidíme co ta spotřeba a živost no... Když to bude papat a bude to líný tak radši připlatím, nebo počkám na víkend a zkusím ještě Lukoil :)

Upraveno uživatelem Romix95
Odkaz ke komentáři

Tohle nedělej. Start rovnou na plyn je opravdová nouzovka, zvlášť když je motor studený a plyn se špatně odpařuje. Tím se motor pěkně kurví .. aspoň mě na to teda technik z firmy, kde mi to montovali upozorňoval. A to mi to řekl až když jsem se ho zeptal. Ptal jsem se ho proč mi neřekli že to jde nastartovat rovnou na plyn a řekl mi že to je takovej záhul pro motor že to vůbec ani lidem neříkají že to jde aby to nedělali. Použije se to až opravdu jako nouzovka např když ti vyplivne benzínové čerpadlo. Navíc třeba STAG má počítadlo startů na LPG a nedovolí ti udělat víc jak 3 starty na LPG protože i výrobce ví jak to kurví motor.

Neboj, zkusil jsem to za studena jen jednou a víckrát to zkoušet nebudu, protože nechci aby mi něco odešlo v motoru, tím hlavně myslím sání.

Co se ale týká toho startování jen na plyn, tak v servise kde mi LPG montovali, říkali že to jde nastavit, aby motor startoval jen na plyn, ale teplota vody musí být tuším min. 65°C, takže to využijí třeba taxi apod. a že by se mělo něco kazit to neříkali... Ono možná, když je motor teplej, tak asi nevadí, když to startuje na plyn, tam jde hlavně o to, že reduktor musí být dostatečně teplej, aby se mohl plyn dobře odpařovat :)

šipan a Romix95: ano, u studenýho motoru mi to na plyn nastartovat nešlo, proč to ale nešlo netuším, když vám to jde, ale je mi to celkem jedno. Vím že teplotní čidlo chlad. kapaliny ukazuje dobře, tak to asi ovlivňuje i něco jinýho... Já mám sekvenční vstřikování Lovato, ale jestli má něco jinýho než vaše LPG netuším...? :O

Odkaz ke komentáři

JJ pokud je reduktor zahřátej a LPG se odpařuje dobře tak start na plyn není problém ale za studena bych to fakt nedělal .. jinak mě říkal že teoreticky lze na LPG nastatrtova při teplotě venku více než 5oC ..ale nemám to zkoušet jen v nouzi .. a pak hned přijed někam do servisu LPG ..

Odkaz ke komentáři

To se mi moc nezdá, že po nastartování na plyn musíš do servisu, to už by nám, co jsme to zkoušeli muselo něco dělat, takže tak horký bych to neviděl ;) , ale na to startování to chce mít určitě zahřátej reduktor, jinak se něco časem může stát... :)

Jinak zkoušeli jste na plyn jet i špónu? Hodně jsem se totiž dočetl na internetu, že se stává, že to při plném zatížení motoru přepíná na benzín, ale mě to funguje bez problémů, i když jsem to hnal kolem 5000-5500 ot. (kopec nekopec, pořád to táhlo jako blázen) :D . Když jsem se na to ptal před montáží v servisu, tak mě ubezpečili, že toto se mi nestane, protože tam budu mít nainstalovanej předimenzovanej systém, kterej v pohodě utáhne i OI RS (vyzkoušeno na několika vozech), ještě se uvidí, když za sebou potáhnu vozík, na kterým bude třeba kolem 750 kg, ale věřím, že i v tomto případě to bude vše OK ;)

Odkaz ke komentáři

To se dá většinou na každém systému nastavit při jakých otáčkách nebo při jakém procentuálním zatížení motoru má přejít sám na benzín aby předešl chybě nízkého tlaku plynu .. Např. mě se to občas stávalo v zimě že jsem třeba ve 120 na dálnici šlápnul až na podlahu a zapípalo to a přeplo se to na benzín. a to mám taky systém který by měl výkonostně uživit 250 koní ..v létě se to nestalo nikdy. Spíš mám pocit že když je venku velká zima a šlápnu na to tak se do reduktoru nahrne studenený zkapalněný LPG a reduktor najednou moc zchladne a nestíhá odpařovat takže to spadne na benzín .. letos v zimě se to chystám zkusit vyřešit zalepením půlky vdechu chladiče tam kde je za chladičem reduktor .. třeba to pomůže když se nebude na reduktor zvenku valit studenej vzduch ..

Odkaz ke komentáři

Tak já jsem dneska tankoval u nás u Flagy a byly tam dva budíky a na jednom to ukazovalo ca 1.5 a na druhým ca 5 ani nevím čeho bo to bylo nějaký zamlžený..Jináč u nás stojí LPG 17,5kč a když vydím jak padaj ceny benzínu,tak doufám,že to půjde taky ještě o něco dolů..

Taky mě napadlo zakrejt trochu chladič,aby se to rychleji zahřálo a přeplo na plyn.Ted po ránu se mi to přepíná tak po 2.5km

Odkaz ke komentáři

To že zakryješ chladič ti nepomůže, protože chladič je ledovej, dokud není motor zahřátej, od toho tam je termostat...

Rychleji to ohřeješ maximálně tak, že nebudeš zapínat topení, které funguje jako chladič taky, ale furt, i když se motor teprve ohřívá... Když ho nebudeš chladit studeným vzduchem z venku, ohřeje se rychleji.

Já to ale radši před odjezdem nastartuji na 5 minut a vyjíždím už na plyn...

Odkaz ke komentáři

Na to přepínání na benzín při vysoké zátěži motoru jsem se ptal a bylo mi odpovězeno,že to jde nastavit v ŘJ plynu,ale u Octávy to není potřeba-stíhá.Ale jestli chci tak to není problém.Stejně tak s přívstřikem benzínu.Pokud chci nastavíme i střídání plyn-benzin za jízdy.Nechci.

No a s tím zakrýváním chladiče pro rychlejší ohřátí je to opravdu kravina.Karton pomůže až když je motor zahřátý,pak i auto lépe topí a neochlazuje se tak rychle.Na rychlejší přepnutí do plynu to ale nemá žádný vliv.Funguje opravdu jen to vypnuté topení a nebo celkový OFF climatroniku.

No a protože borec asi ví co dělá,tak mám:

1.umístěn reduktor nad levou poloosou v zákrytu hadic od termostatu bez vlivu náporového vzduchu.

2.Co nejblíže a nejrychleji se ohřívajícich( hodně nakrátko) hadic topení pro napojení vyhřívání reduktoru.

Ráno při mírné jízdě do kopce přepínám do plynu po 1km.Z práce po rovině asi necelé 2km.Vše při teplotách kolem 0°C a přepínací teplotě 35°C.

Odkaz ke komentáři

Takže jak vidím, tak u jednašvestek asi tento problém nehrozí, ale právě jsem se dočetl, že se to stává u 1.8T, ale co mi řekli v servisu, tak to prý většinou bývá tím, že je slabej reduktor celkově poddimenzovanej systém ;) .

Ohledně toho zakrytí chladiče, je pravda, že do chladiče jde voda, až když je motor ohřátej, ale pokud se nepletu, tak přes chladič přece pořád prochází studenej vzduch, ne? Pokud tomu tak je, tak by zakrytí nebo jen částečné zakrytí k něčemu mohlo být, tzn. reduktor by se tolik neochlazoval, ne? ;)

Mě dali reduktor vedle baterky a hadici od vody napojili nakrátko mezi olejovým chladičem a tím rozvodovým domkem, co je přimontovaný na boku hlavy, takže jde ohřívající se voda hned přes reduktor ;) . Jak to máte vy?

post-107-0-69322000-1418491450_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Já nechci zakrývat chladič aby se mi to rychleji ohřálo to jste to špatně pochopily se zahřátím problém nemám já mám turbo benzín a turbo je chlazené vodou takže mě se auto zahřej velice rychle .. když je venku nula tak se mi to na plyn přepne asi po 500-800 metrech. Já mám problém s tím že mi pravděpodobně za jízdy reduktor hodně zchladne protože je hned za chladičem a jde na něj studenej vzduch z venku .. proto chci zakrýt tuhle půlku chladiče ;)

Odkaz ke komentáři

Neo:

Tak si vymysli nějakej srážeč jen před ten reduktor.Kus nějakýho hliníku vytvarovanýho dle potřeby a uchytit ho na reduktor.Nebo ho kulturně obalit zateplovacím alobalem ze skelnou vatou.Něco jak je na rozvodech topení.

No a ten chladič jsem já osobně zkoušel zakrývat,ale nějaké razantní zlepšení jsem nezaznamenal.Akorát jsem se spíše tímto dostal do menšího problému,kdy jsem jel do kopce za sypačem v zimě a rychlost nic moc.Říkám si to je v pohodě,sahara to dochladí.Jo a prd,protože sahara nemohla nabírat zepředu od chladiče vzduch a teplota stoupala vesele dál.Takže auto uklidit na kraj a karton letěl do přilehlého lesa.

Od té doby to už neprovozuji.

Jinak přikládám foto mého ukrytého reduktoru a celkového pohledu na motor.

post-1545-0-76880500-1418496591_thumb.jpg

post-1545-0-67846400-1418496604_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Já nechci zakrývat chladič aby se mi to rychleji ohřálo to jste to špatně pochopily se zahřátím problém nemám já mám turbo benzín a turbo je chlazené vodou takže mě se auto zahřej velice rychle .. když je venku nula tak se mi to na plyn přepne asi po 500-800 metrech. Já mám problém s tím že mi pravděpodobně za jízdy reduktor hodně zchladne protože je hned za chladičem a jde na něj studenej vzduch z venku .. proto chci zakrýt tuhle půlku chladiče ;)

Tak to je jasný, že díky turbu se ti to rychle ohřívá :palec: , já jsem to asi špatně napsal, ale myslel to kvůli tomu reduktoru a asi by bylo opravdu lepší, jak napsal šipan, udělat jen nějakou clonu na ten reduktor, aby na něj nešel ten studený vzduch ;)

Neo:

Tak si vymysli nějakej srážeč jen před ten reduktor.Kus nějakýho hliníku vytvarovanýho dle potřeby a uchytit ho na reduktor.Nebo ho kulturně obalit zateplovacím alobalem ze skelnou vatou.Něco jak je na rozvodech topení.

No a ten chladič jsem já osobně zkoušel zakrývat,ale nějaké razantní zlepšení jsem nezaznamenal.Akorát jsem se spíše tímto dostal do menšího problému,kdy jsem jel do kopce za sypačem v zimě a rychlost nic moc.Říkám si to je v pohodě,sahara to dochladí.Jo a prd,protože sahara nemohla nabírat zepředu od chladiče vzduch a teplota stoupala vesele dál.Takže auto uklidit na kraj a karton letěl do přilehlého lesa.

Od té doby to už neprovozuji.

Jinak přikládám foto mého ukrytého reduktoru a celkového pohledu na motor.

Kdysi jsem taky zkoušel zakrýt chladič (ale asi jen 70%) a nějaký rozdíl v ohřívání jsem nepozoroval, možná že to začalo topit o 100-200m dřív a to mi za to nestojí tam něco dávat a pak ještě trnout, že se mi to někde začne přehřívat...

Jinak oproti létu teď při teplotě kolem nuly trvá přepnutí na plyn o dost dýl (1,5-2km), tak jsem zvědavej, až bude třeba -10°C, jak dlouho to bude trvat, ale osvědčilo se mi a to mi říkali v servisu, že je lepší to nechat např. 1-2 minuty brblat na volnoběh a to se potom o dost dřív přepne. To se mi i potvrdilo, protože než jsem třeba po práci oškrábal zamrzlý okna, tak se mi to potom při jízdě přeplo max. do 1km, ale jak píšu, jsem zvědavej, až bude opravdu mrznout, jak to bude fungovat... ;)

Odkaz ke komentáři

Šipan: už jsi koupil aditiva ? Já už ano a po ránu je klid, tak snad to nezakřiknu... :)

Dotaz: tankujete tady někdo plyn Primagas ?

Zjistil jsem, že to je Prima plyn spojený s Bohemia gas, který dodává plyn na Vena-trade Bludov, která je tady v okolí nejlevnější, jinde v okolí nepadají ceny, už je to se slevou u nich 2kč rozdíl na litru.

Odkaz ke komentáři

Tak snad ti ty Aditiva taky pomůžou a mě pojede normálně na trn Primagas :)

Ten Lukoil má o víkendu 16.70 a přes týden kolik ? U nás mají 17.50 (jako snad všude jinde, krom Vena-trade) a o víkendu 16.30.

Mohlo by to jít dolů všude, nezlobil bych se :)

Odkaz ke komentáři

Pokud znáš nějaky ceny,tak jestli se ti chce tak můžeš sem tam zaktualizovat pro ostatní,at ví kam jezdit tankovat a nebrat u drahých pump a donutit je taky jít dolů.

http://www.ceskybenzin.cz/index.php?akce=fuelprices&typ_palivo=5

Bludov už jsem aktualizoval.Teda pokud cena sedí.

Můžeš když tak i tady-

http://lpg.cernosice.cz/index.php?page=vypis.php&okres=65

Odkaz ke komentáři

Tak ještě se vrátím k tomu aditivu.My budem řešit hlavně zarůstání vstřikovacích trysek benzínu.Ted v zimě třeba ani tak ne,protože se po startu na benzin jede mnohem déle než v létě.A právě v létě by se proto mohl problém vyskytnou mnohem rychleji.Našel jsem třeba tohle přímo na to určené-

http://www.autofam.cz/product.php?id=41524

http://www.autofam.cz/index.php?xfolderss=188&folderss=&xznacka=&xmodel=&ftext=&x=34&y=13&page=products

Jinak Konny- pokud víš,tak můžeš taky sem tam zaktualizovat své okolí LPG.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...