Přejít na obsah

Jaké LPG vybrat?

Doporučené příspěvky

Šlape to jako hodinky, takže snad v pohodě, kámoš to takhle nalil do nafťáka celý na vyčistění, a taky se nic nestalo :D dneska jsem tam přidal ještě 6 litrů, s motorem teď problém není.

Aktuální problém je, že mi nedrží zavřené zadní dveře, otevřeli se mi v zatáčce, to je větší problém :D zámek nedrží, a není zrovna moc dobře rozebíratelný, spíš skoro vůbec, alespoň část kterou bych potřeboval okouknout... zkouším ho rozchodit, když nepůjde asi seženu z vrakáče...

Jinak dnes garančka po 1000km, zjistil jsem, že tam v té firmě pracuje známej, tak jsme pokecali, snížili teplotu přepnutí na 25 stupňů, projeli se a doladili adaptace, seřídili plovák a ukázal mi jak to tam funguje, takže si to můžu doladit, a hlavně, pokud je motor ohřátej nad těch 25, tak startuje přímo na plyn, nemusím držet při startu tlačítko :)

Má to teď mnohem lepší zátah, byla tam na dost místech chudá směs.

Upraveno uživatelem Romix95
Odkaz ke komentáři

Romix:¨

A neptal jsi se ho náhodou kolik stupňů je potřeba na ohřátí systému,aby auto v pohodě šlapalo.Myslím tím min.teplotu pro přepnutí do plynu.

No a s těma dveřma-takovou ventilaci bych nechtěl.Toto se mi stalo s Felinou,ale tam jsem posunul zámek na šroubech trošku víc do sebe oproti protikusu a bylo to OK.

A ten VIF u mě funguje taky velmi pěkně.Hlavně ty cold starty jsou takovy ostřejší a pak při chodu klidnější.To,že jsi tam vylil celej obsah nádobky bych problém vůbec neviděl.Kdo si tenhle produkt kupuje,tak ho zajímá,jak dlouho mu vydrží a za jak dlouho bude muset kupovat nový.Toto nás jako plynaře vůbec nezajímá,protože benzin kupujeme jako baby vložky nebo peška-a to tak jednou za měsíc či dva. :D :lol: .

Aditivum je tedy na místě.

Odkaz ke komentáři

Říkal mi že hodně záleží na tom, jak na tom motor je, a že každý si to vezme jinak, ale když jsem mu říkal jsem že mi to chytne v pohodě i při 0 na drb a není problém se rozjet, tak jsem to nechal snížit, ale jen o těch 5 stupňů, víc radši nechci, spíš jsem chtěl, aby to ohřátý startovalo přímo na plyn, to se mi líbí :palec:

Dveře se naštěstí otevřeli jen trochu, a někdo ve Feli za mnou si toho všiml už dřív, že se pootevírají, tak na mě troubil, ale přes hudbu jsem neslyšel žádný syčení, až ve větší zatáčce, tak jsem si myslel, že vytrubuje na někoho jinýho :D

No nemyslím si že by to mohlo nějak uškodit, už jen proto, že to na benzín běhá chvilku... a to že jsem ho spotřeboval najednou mě taky neštve, jelikož, jak říkáš, tankujeme benzín občas a v malým množství... v létě to snad budu muset přepínat na benzín sám, když tam nebudu chtít mít starej benzín, abych to vůbec vyjezdil. :)

Odkaz ke komentáři

Tak já dneska lil aditivum i do Corsy a nedalo mi tom si k němu v té plechovce přivonět.Chvilku jsem přemýšlel co mi to připomíná.No smrdí to jako když jsem fermeží mořil kdysi chatu.Pak jsem doma napouštěl luxolem pár desek na obklad a zase ta samá vůně.Tož nevim,že bych do nádrže začal lít nějaky

truhlářsky směsi. ;)

Odkaz ke komentáři

Taky mi to něco připomíná, sice jsem ještě s fermeží nedělal, ale i tak mi to něco připomíná :D

Jinak v týdnu jsem ten VIF nalil do nádrže (to už jsem tu tuším psal), no a můj postřeh je takový, že za studena je ten motor takový měkčí a jde o trochu líp za plynem ;)

Odkaz ke komentáři

Tak tak, za studena je chod motoru takovej jemnější a co jsem si všiml, tak poslední dobou se mi téměř vždy při nastartování studeného motoru protočil startér (nestačil se pastorek vrátit dřív než naskočil motor na provozní otáčky), kdežto po nalití VIFu se mi to ještě ani jednou nestalo, možná je to tím, že ten start je takovej plynulejší a není takovej ostrej, tak se asi stačí pastorek vždy vrátit ;)

Jinak ricinovej olej se dříve dával hlavně do 2T motoru (hlavně do pionýrů), aby líp jely, tak proč by to nefungovalo i teď...? :D

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Oktaváci, přeji vám i vašim LPG sporákům vše nej do novýho roku bez poruch a nehod, nezačněte jako já, srážkou se zvěří... :(

Teď k věci, jelikož se mi nechtělo jet na Vena-trade natankovat plnou a cena na Eurooilu je stále 17.50, natankoval jsem na Lukoilu a musím říct, že je asi možný, že ten plyn není zrovna nejlepší, auto nějak prostě přestalo mít tah, možná se mi to zdá, uvidíme co udělá další natankování jinde, ale poznal jsem to hned po cestě domů při předjíždění a cestě do kopce.

Jinak ale s Lukoilem co se týče obsluhy spokojen, líbí se mi, že tam není jen jeden člověk který je na to sám, člověk nemusí čekat, až se obsluha obleče, zamkne a přijde vám natankovat, když jsou na to dva. :)

Odkaz ke komentáři

Romix:

Díky za přání a doufám,že ten kontakt s rohatýma proběhl relativně beze škod.Takovy setkání jsem zažil s Feldou 3x a to jednou docela krutě,protože mi srna skončila v mém klíně na místě řídiče.Okno bylo totál KO.Jel jsem ho pak měnit v lyžařských brýlých,abych vůbec něco viděl.

Octou jen jednou a odnesla to jen lehce zvlněná značka.

No a pokud se Lukoilu týče,tak jsem udělal přesně to co ty a pocit jsem měl z toho naprosto stejný.Už mám Flagu v nádrži a je to opravdu trošku(hodně)jinné.

A teď ze srandy-to jsi té obsluze ukázal prostředníček,že ti přišla natankovat :lool: :lool: :lool: .

Odkaz ke komentáři

Šipan: No naštěstí je to jen trošku prohlá kapota v rohu společně s blatníkem a světlo s blinkrem KO

Skoro to stihla přeběhnout potvora, možná kdyby nebyla cesta pokrytá vrstvou sněhu ale holá jako teď, tak bych to přibrzdil a stihla by to :D

Srnu na klíně bych opravdu nechtěl a nezáviďím ti to, snad se to už nebude opakovat :)

Jinak moj značka to odnesla jen tím způsobem, že mi uletěla a jelikož to bylo ráno o půl 6, tak jsem si toho nevšiml a jel ji pak hledat cca za hodinu ve sněhu, naštěstí jsem ji našel na cestě, mebyla skoro vidět v tom sněhu.

Jinak na Lukoilu už teda asi tankovat taky nebudu, když vidím jak to jede a že nejsem jedinej...

Gawlito a Konny: Díky, vám taky :)

Konny, taky jsem si to říkal, ale snad se mě to držet nebude :D

Odkaz ke komentáři

Chci se vás plynařů zeptat, když teď tankujete při mínusových teplotách, vleze se vám do nádrže pořád stejné množství plynu? Já jsem dnes tankoval a už je to asi 3 tankování po sobě u stejné pumpy co se mi vlezlo méně plynu do nádrže než přes léto...? :O Normálně, když jsem vyjel nádrž, tak se tam vlezlo okolo 44l, kdežto jak minule, tak i dnes (pokaždé vyjetá nádrž) se mi do nádrže vlezlo jen 42,3l a 42,7l. Není to nějaký divný nebo to může být spojené s tím chladem? Pak mě ještě napadá, že by pumpa dávala menší tlak, ale to by spíš mělo vliv na rychlost plnění, ne?

Odkaz ke komentáři

Jak můžeš mít tak velkej nájezd na ten plyn? Mě tam vleze max. 44l (56l nádrž) a nejvíc jsem najel kolem 460 km a to už jsem byl na suchu. Teď naposledy jsem do sucha najel jen 430 km... :( .

Je ale pravda, že jezdím kratší trasy, které často vedou přes město nebo po městě a navíc mívám dost často těžkou nohu :D

Jinak já beru plyn buď na Benzině nebo když jsem v Prostějově (tam je levnější než ve Vyškově), tak beru na Mechanice (tak se to jmenuje, ale kdo je dodavatel plynu netuším, hlavně že je levnej :D ). Další tankování zkusím buď v PV nebo ve Vyškově na OMV, tak se uvidí, kolik se mi tam toho vejde :)

Upraveno uživatelem Konny
Odkaz ke komentáři

No nevím jak moc tomu šlapeš, Konny, ale já najedu taky přes 500km, konkrétně jsem do přepnutí najel 530 a už jsem i odpájel pípák z ukazatele, aby na mě potvora neřval, poprvé jsem se dost lekl :D po těch 530km se tam vejde pak 45 litrů, což celkem jde, možná že ta spotřeba bude v teplejším počasí ještě lepší :)

Šipan: Objevil jsem v Zábřehu LPG Tomegas, tak tam asi zkusim natankovat, je tam myslím za 16.80, nejsem si jistej.

Odkaz ke komentáři

No jak moc tomu šlapu..., nebaví mě nudná jízda a mám rád, když je motor v tahu, takže rozjezdy ve městě jsou dost svižné a když je motor zahřátý a chytne mě někdy rapl (samozřejmě neohrožuju provoz, to bych si ani nedovolil), tak jde ručička otáčkoměru třeba od 3° nahoru dost vysoko :D . Na benzín mi PP ukazuje dlohodobou spotřebu kolem 8l a navíc mám motor AKL, který prý jede nejlépe z 1.6, ale taky si nejvíce pápne :)

šipan:

Hned při montáži LPG v servisu mi řekli, že nájezd na nádrž bude okolo 450km a tak to i je, takže si myslím, že by plyn měl být dobře nastavenej...

Odkaz ke komentáři

Zase takový hovado nejsem, ale někdy tomu šlápnu :D . Motor je jinak v perfektní kondici, vše funguje tak jak má (na VAGu vše OK), tak si asi prostě tento motor něco veme (asi z 40% jezdím město) a když tomu ještě někdy šlápnu, tak proto je asi taková spotřeba :D . Jinak plynu mi to žere 9-9,5l...

Jinak dnes jsem se v práci bavil s kolegou, který je dlouholetý plynař a říkal, že v zimě se plyn tolik nerozpíná, tak bych měl naopak do nádrže natlačit více plynu než v létě. Říkal mi ještě, že na té Benzině, kde beru plyn, tak jim tam někdy blbne plnící tlak, takže je možné, že jim to teď málo tlačí a tím se vejde do nádrže méně plynu. Zkusím příště jinou pumpu a uvidím, jestli se tam vejde toho plynu víc ;)

Odkaz ke komentáři

Konny:

Vypadá to že mi zítra cestou z práce dojde plyn,než to stihnu na pumpu.Takže pokud se to podaří,tak dám vědět kolik jsem natlačil.Ted mám 520km odjeto s Flagou a zítra s tím chci ještě zkusit cca 50km.Tak uvidím,protože tak daleko jsem ještě z km nedojel.Samože to jsou km již odpočítané od km na benzin po ránu.To jsem jinak už na 544km.

Odkaz ke komentáři

Tak já jsem dnes doslova v šoku, plyn mi došel po 380km !! Je oravda že jsem měl auto asi 2 hodinky nastartovany na volno běh (když jsem opravoval v -10ti dveře, respektive měnil konečně zámek ve dveřích a montoval tapec apod. zpět) ale i tak se mi to zdá dost málo, že by to bylo tím plynem z Lukoilu co ani pořádně nejede ? :/ když na mě ukazatel začal blikat, tak jsem doufal že to jen nějak zamrzlo nebo něco, ale po přepnutí zpět na plyn to za chvilku zase přeplo na benzín...

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...