Přejít na obsah

Jaké LPG vybrat?

Doporučené příspěvky

U nás plyn taky slevnil na 15.90 Kč a jelikož budu muset brzy tankovat, tak takovou cenu uvítám :palec: . Jinak nynější nádrž jedu na EKO režim a musím zatím říct, že rozdíl bude asi obrovský oproti mé normální jízdě. Na plnou nádrž (44l) jsem vždy najel kolem 450km a nyní když už mám 470km a pořád jezdím. Jinak do této nádrže mi pumpa jak už jsem tu psal před časem natlačila 42l (asi menší tlak u pumpy) plynu a i když jsem měl tedy v nádrži méně plynu, tak se mi rezerva sepla o 70km později než je běžné, tak jsem zvědavej kolik celkově najedu ;)

Ohledně benzínu, v sobotu jsem u Blanska tankoval na Vena-Trade N95 za 27,60, což je oproti Vyškovu, kde tankuji rozdíl 4,30 Kč na litru!!! :O

Odkaz ke komentáři

Konny:

Ono se až tak EKO jezdit nemusí.Stačí,že budeš využívat tíhu auta a lepší dojezd bez nohy na plynu např.po okraj obce a tam nebudeš zbytečně moc dobržďovat.Mám vyzkoušeno a to díky ethanolu co jsem jezdil,že to je kolikrát ekonomičtější mastit s Octou svižněji a pak do nechávat "doplachtit"na cíl kam potřebuješ.

Já tak jezdím i s plynem a taky to funguje.No člověk si pak nepřipadá,že je nějakej "Octávius Spořívius"protože pokud pak mrkneš na PC na průměrnou rychlost,tak není vůbec špatná. :palec: včetně spotřeby.

No a s tím benzínem z Vena si dávej trošku pozor.Znám případy od kolegů z práce co měly pak problémy ze startem a podivným chodem motoru.Možná to bylo i tím,že Vena rádi ředily BA éčkem a pak se to tak projevilo,protože by to odpovídalo horšímu cold startu a mírně zvýšené spotřebě.Já mám podobné zkušenosti z Unicornu.Kolega dokonce z benzínu z Unicornu startoval Seata 3 roky starého ze 40tis.km na desátý pokus.

Já napotřetí(Kuwa mám lepší auto nééé.A ne žádnej Serat)

Dneska je to ale blbost ředit BA éčkem,protože není téměř rozdíl,ale jak už jsem psal předtím-kupujem teď s LPG benzin jak baba vložky(nebo peška) jednou za měsíc,takže těch 10l a 40kč navíc mě nezabije.

No ještě-momentálně jsem na 520km s benzínem a bez na 490km,takže........... :P Pod 10l budu určitě. :palec:

Odkaz ke komentáři

Jako úplně EKO stejně nejezdím, ale tíhu auta při dojezdech apod. využívám běžně, ale nyní prostě jezdím s lehkou nohou, takže se pohybuju v rychlostech 80-90km/h a při rozjezdech to není takový to ''vystřelení'', ale prostě plynulé rozjetí malou dávkou plynu. Zatím to vypadá slybně, protože už jsem na 490km (bráno jako celek i s benzínem při studené jízdě) a pořád jezdím, tak jsem zvědavej na konečnej výsledek kilometrů ;) .

Ohledně Vena Trade, tam kde jsem bral benzín, tak je asi v pohodě, protože auto na něj jezdí úplně bez problémů (i starty jsou pořád stejné) a na tu pumpu jezdí dost aut, takže tam bude i výtoč dobrá, takže bych se nekvalitního benzínu z této pumpy nebál ;) . Kamarád často jezdí pro benzín k asi 15km vzdálené druhé Vena Trade a taky nemá problém, takže je to asi pumpa od pumpy ;)

Ta tvá spotřeba je suprová, jsem zvědavej kolik ve finále najedeš :)

Odkaz ke komentáři

Tak kluci zatím furt jedu.Čistě na LPG 547.5km.Celkově 581km.Takže zatím pokud vyjdu z toho,že tam

bude těch 48l a ráno by mi LPG okamžitě došlo,tak jsem na 8.77l/100km.Ale myslím,že 30km bych ještě mohl dát.No a pokud by tam vlezlo jen 45-46l tak už jsem na svém standartu 8.2- 8.4l.

Jinak test dělám objektivně a kilometry na benzin budou odpočítány s tolerancí 1km+-,protože celou dobu přepínám ve stejných místech manuálně do plynu.Ráno po 1.5km a z práce po 2.5km.Tankoval jsem 9.1.2015

a cesty jsem vyjímečně jezdil výhradně jen do práce a zpět,což se mi málokdy povede.že nemusím jinam.

Takže pořád nahoru dolu 28km tam 28 zpět plus 2.5 tam a 2.5zpět pro juniora do školky.Jo a vlastně jedna cesta na začátku testu do Olomouce,ale to je skoro kilometrově to samé co do práce a ten školkovej bonus.Ráno do práce od studena a zpátky po 9h taky.Takže žádná štreka v kuse v tom nebude.

Do práce rychlost 80-100km/h a zpět 100-120km/h s doplachťováním na cíl do obcí bez kvaltu.Obce předpisově. 1/3 cesty mimo obce ustálenou vyšší rychlostí.Takže zítra už to SAKRA B) musí přijít,protože do tankovací trubky si opravdu neprdím :D .

Odkaz ke komentáři

šipan:

to je hooodně slušnej výsledek, jsem zvědavej, kolik ještě najedeš a jestli ti ten plyn zítra už konečně dojde. Třeba ti chodí do té trubky prdět kamarádi a ty se pak můžeš divit, jak můžeš na jednu nádrž tolik najet :D .

Já jsem dnes dojel..., myslel jsem, že mi ten plyn vydrží ještě na zítřek, ale dnes jak jsem jel do práce, tak se mi to před firmou přeplo na benzín. Na tachometru bylo 510km. Je to jako celek i se studenými jízdami na benzín, protože kolik jsem mohl ujet jen na benzín netuším, nikdy jsem to tak podrobně nepočítal ;) . Tuto vzdálenost jsem ujel na 42l plynu a je v tom zahrnuto převážně cestování ''kolem komína'' (hodně i po městě), 4x 40km trasa (po okreskách přes dědiny) a 15km s vozíkem (150kg vozík + 350kg náklad), ve výsledku si myslím, že to není vůbec špatný ;) .

Po práci jsem vzal nový plyn u jiné čerpačky, než kde normálně beru a vlezlo se mi tam 43,3l za 15,9 Kč, takže nějaké deci plynu tam ještě zůstalo (odhadem bych ještě takových 6-10km na plyn najel). Jinak po cestě domů jsem tomu zase už víc šlapal, takže dojezd půjde určitě zase dolů na těch 450km... :D

Odkaz ke komentáři

Tak a je tu konec experimentu.Důkazy jsem i nafotil,takže můžete mrknout.Do práce jsem tedy,jak jsem předpokládal dojel na plyn 26.5km odečteno-bez benzínu.Nazpět už jsem čekal že to musí padnou během 5km.No a nakonec jsem ujel dalších 14km.To už začal pištět přepínač,že se přepíná do benzínu.Ihned jsem zastavil a stav kilometrů vyfotil.Poté jsem pokračoval do jednoho obchodu asi 2km vzdáleném,kde po opětovném nastartování auto přeplo zase zpět do plynu a najel jsem další 2km na LPG.Poté opět píštění vypínače,zacukání a zpět do benzínu.Následoval dojezd na pumpu(4km-takže to vyšlo dle předpokladů)

na benzín a dotankováno 46.02l na stejné pumpě jako minule a při o něco vyšší venkovní teplotě než minule.

Celkově tedy ujeto 626,5km mínus jízda na benzín 37,5km,což je 589km plus ty 2 další km po tom startu od toho obchodu.Dohromady tedy 591km čistě na LPG a 46.02l dotankovaného plynu.

Spotřeba LPG tedy 7.79l/100km

Minule mi tedy chybělo pouze 0.5l aby mi ten plyn došel.

Ježděno téměř vše jen s řidičem a s minimální zátěží auta.Spotřeba BA opět kolem 8l/37.5km.

Dvojka paměť spotřeby ukazuje po cca 3500tis na plyn spotřebu 8.2l(viz foto).Skoro reál pokud budu počítat průměr co měří za těch 3.5tis.km.

No asi ani není na škodu mít na plynu o 10% dávky navíc,protože tak asi neprošlapávám plyn při zrychlování a vrací se to ideální spotřebou.A Tomegas asi pravděpodobně nemá žádný LPG šmejd a stejně tak Flaga.

Vše co jsem zde dal je pravdivý reál,protože by to pak nemělo smysl dělat.Sám jsem překvapen jestli je to mnou(řidičem),systémem vstřikování,nebo autem co je vyčištěné od ethanolu a s 256tis.na tachometru. :palec:

V létě tak asi budu jezdit za 7l :lool: :lool: :P

Tož tak.

.

post-1545-0-18023400-1421942331_thumb.jpg

post-1545-0-53570000-1421942352_thumb.jpg

post-1545-0-42628700-1421942367_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Pěkná statistika a spotřeba paráádní, snad jí taky někdy dosáhnu, třeba v létě, ale ot ty budeš o další litr níž :D a konečně víš, kolik tam toho narveš, o litr víc, než já :)

Dnes jsem jel kolem Lukoilu a musím na LPG černošice a pumpdroidu změnit dodavatele LPG, viděl jsem na vlastní oči jak tankují z cisterny Primagas, tak že tam Flagu opravdu nemají... snad někdy uvidím cisternu i na Vena-trade, na Lukoilu mají od Flagy tak maximálně plyn do sporáku v bombách :D zkusím tam asi zas někdy natankovat jestli to bude zase to samý s tím výkonem, nebo spíš NEvýkonem :D

Odkaz ke komentáři

Tak už vím, jak je to s LPG na Vena-Trade, tady je oficiální odpověď :)

Dobrý den, dodavatele vybíráme dle aktuální cenové nabídky na velkoobchodě. Primagas, Flaga v poslední době převažuje Hunsgas...

S pozdravem Kryl

Takže teď tam bude asi ten Hunsgas, najel jsem na něj zase 480km, jako na Tomegas a dnes jsem bral za 400,- kralupol na Eurooilu a asi tam budu tankovat, i když za vyšší cenu, protože už nebudu jezdit do Zábřeha, tedy kolem Vena-trade, ale občas si tam určitě skočím pro plnou, je to jen přes kopec :)

A na Eurooilu jsem se dnes bavil s pumpařem a můžu si LPG tankovat sám, i když nemám kartu, že to tak lidi prý dělají běžně, čemuž napovídá i to, že je to napsané na Pumpdroidu :)

Ale domluvit si proškolení a získat kartu prý taky není problém, ale když to jde bez toho a nic na tom není, tak to asi zkusím, dnes mi ukázal jak na to, tak si to příště vyzkouším :)

Odkaz ke komentáři

Romix:

No to je blbý s těma pumpama co berou každej týden někde jinde.To pak ani nevíš co můžeš další tankování výkonově čekat.Ale zase na druhou stranu Vena hledá nejlepší variantu vůči ceně pro zákazníka.

A pak záleží jak se to zákazníkovi vyplatí u nich cenově a vůči své spotřebě.Ale na Hungas jsem jezdil hodně ve Felině a spotřeba i výkon v pohodě.

No a kolega v práci brává na Lukoilu a potvrdil mi,že vesměs bere Primagas.(Lukoil)

Já zůstanu věrný asi dvěma dodavatelům,které jsem tu již vzpomínal.Pokud jedu dál a vím,že budu tankovat,tak to dělám tak,jako u éčka.Místa tankování si naplánuju vhledem k ceně,značce plynu a dojezdu.

Odkaz ke komentáři

No vůči ceně je fajn, že se snaží mít ji pro nás co nejnižší, ale má to hold i své nevýhody :)

Škoda, že v Šumperku není Tomegas, ale když budu pravidelně brát Kralupol, myslím si, že nebude problém, jen tedy o víkendu brát na Eurooilu za 16.80 a vidět pár metrů dál na Lukoilu 15.50, to chce odvahu :D

Vida, tak to asi u nás nebude jedinej Lukoil co bere Primagas :)

Jinak já dál jedu opravdu jen občas a to bych se asi taky podíval po okolí, co kde mají, ať jsem v obraze :)

Odkaz ke komentáři

Čau plynáci,tak jsem včera chtěl nabrat plyn na D1 na Agip,kde beru normálně,ale nešel jim terminál na karty,tak jsem aspon dal řeč s paní co to tam má na starost a dozvěděl jsem se že tam berou Kralupol(tam tankuju nejvíc-cena 16,9kč/l)a naprostá spokojenost,taky mi říkala,že si to tam lidi chválí a denně tam načepujou plyn za 25000kč,což mě utvrdilo v tom,že je Kralupol v pohodě.

Nicméně jsem musel dneska k nám na Flagu(tam čepuju občas a zlevnili na 15.9kč/l)tak tam asi zajedu častěji :) a plyn taky bez problémů.

No a na nájezd 551km dočepováno necelých 44l LPG,ještě jsem nebyl úplně na suchu,ale byla to otázka pár kilometrů.Takže spotřeba taky v poho.Jo a taky jsem si zajel pro béno na Tank Ono a cena 26,9kč taky moc pěkná a jen tak ze zvyku jsem tam přifoukl 10l éčka,aby mi

to trošku pročistilo trubky..(takže ted je tam směs benzínu,éčka a aditiva od minule)tak doufám,že se z toho lambda nezblázní :smich:

Jo a ještě co se týče toho Hunsgasu,tak u nás vloni dostal 100tis. pokutu za špatný LPG,tak jsem tam ještě nebral a ani to nemám v plánu,ale je to maník co bere kde co,hlavně když je to za dobrý peníze,tak těžko říct,co tam měl zrovna když tam byla ČOIka...

Jináč plynu zdar

Odkaz ke komentáři

Tak jsem dneska opět dotankoval Tomegas a tentokrát bylo skore 40.3l na 491km(8.2/100km) čistě na LPG.Celkově 532km.

Zakecal jsem se s pumpařem a říkal,že lidi jsou spokojení s tímto plynem a podotkl,a to bez mého nahození,že si chválí spotřebu.Že u menších nádrží(45l v hrubé míře)najedou asi o 35km více jako od jiných.

Takže to není jenom moje pozitivní zkušenost.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Dneska delší jízda.Ráno dotankováno doplna a vyraženo na trasu(docela členitou)-

Přerov-Olomouc-Mohelnice(dálnice)-Zábřeh-Šumperk-Hanušovice-Jeseník-Vrbno pod Pradědem(přes Vidly)-Bruntál-Vítkov-Odry-Hranice-Lipník n.B(po dálnici)

V Lipníku dotankováno 23.44l.Ujeto dnes jen a jen na plyn 294km od ranního tankování.Spotřeba 7.97l/100km.

Odkaz ke komentáři

To je krásná spotřeba, tu ti fakt závidím závidím :D :)

Hlásím první problém s LPG, motor vynechává na volnoběh pouze na LPG, na benzín úplně OK, když do sání nad klapkou přivstřikuju trošku startovacího spreje tak se to uklidní a šlape jak hodinky...

Začalo to dělat po tom, co jsem odpojil baterku kvůli výměně a dělá to i po 200km, tak zkusím zajet na seřízení, nebo ještě před tím vyměnit svíčky...

Jinak to jede krásně, necuká, na LPG nastartuje úplně luxusně a 5-10 vteřin (jak kdy) běží čistě, pak začne vynechávat.

Upraveno uživatelem Romix95
Odkaz ke komentáři

Romix:

No možná to chtělo jezdit po dopojení baterky nějakej kilometr na benzin,aby se načetla LPG jednotka podle originál ECU.

Na svíčky bych to neviděl,protože ti to udělalo náhle po čachrech s baterkou.Svíčky se ti projeví postupně a

nejčastěji v tahu do kopce,nebo při zrychlování.

Každopádně servis to vyřeší :palec:

Jo a v Šumperku máte kontrastní ceny LPG

Lukoil 14.90kč a Eurooil o 200m dál 16.80kč. :wacko: To je docela výkyv na takovym kousku.

Odkaz ke komentáři

Určitě to bude chtít několik desítek km pojezdit jen na benzín v celém spektru otáček, aby si ŘJ udělala novou benzínovou mapu a pak zapnout plyn, který se podle nové benzínové mapy skalibruje. Než to ale cele uděláš, tak znovu odpoj tu baterku, aby jsi začal s novýma hodnotama od začátku ;)

Odkaz ke komentáři

No Eurooil má tu cenu stejnou už hodně dlouho, jen na pár dní klesla na 16.40 a pak zase zpět... bohužel...

Baterka odpojena a řekl jsem si že mrknu na svíčky, jak vypadají a 1 kousek mě celkem zděsil, je bílo-modrá, to jsem ještě neviděl :blink: složil jsem to zpátky a za hodinku pojedu 30km tak to nechám jet na benzín :)

Upraveno uživatelem Romix95
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...