Přejít na obsah

1.8 20V Turbo - strašně velká spotřeba

Doporučené příspěvky

Ahoj všem, jsem na Vašem fóru nový a chtěl bych Vás poprosit o radu. Mám svou první škodovku vůbec a to octavii 1.8T 20V (r.v. 1999). Auto má najeto nějakých 189 tis. km. Octavie jezdí super v tom by problém nebyl, horší je to se spotřebou:-)) Samozřejmě, jsem čekal, že bude papat hodně, ale tohle jsem nečekal. Abych předeslal, jezdím hodně po Praze, takže je jasné, že je to nejhorší možná kombinace, ale po ujetí nějakých 30 km mi zmizí čtvrt nádrže!! Přitom průměrnou spotřebu mi to ukazuje nějakých 10.. Pročetl jsem místní diskuze, ale na tohle jsem nenarazil. Nevíte co by mohlo být za problém? Díky moc předem za všechny tipy a rady.

Odkaz ke komentáři

V neděli 7.12. jsem jí kupoval. Měla prázdnou nádrž, tak jsem vzal plnou a 11.12. jsem tam měl půlku. Každý den po Praze do práce a zpět přes jižní spojku (Vršovice - Barrandov). Na km jsem bohužel nekoukal, ale udělám to tak, jak píšete. Naberu celou a spočítám to, pak dám vědět. Každopádně díky.

Odkaz ke komentáři

Mně se ručička palivoměru pohybuje podle toho, jak jezdím. Když to ženu, čili víc to žere, tak ručička ukáže méně, než když jedu normálně. Sám jsem byl překvapený a moc to nechápal. Jinak ten průměr po Praze za 10 je tak nějak normální, já měl po Praze i 13 :D

No já to Právě po Praze až tak nehoním, ikdyž mě to občas láká:-) A průměr 10 bych klidně bral, mě ale přijde, že mám snad 30:-) Uvidíme až spočítám celou nádrž na kilometry.

Odkaz ke komentáři

no ono to treba aj skusit dat na diagnostiku. Ci nepise vadnu lambda sondu, alebo nieco so sanim.

Staci uz len,ze mas dierku na vyfuku pred prvou lambdou a uz si mysli jednotka,ze je malo paliva a obohacuje napr.

Na diagnostice jsem pravda ještě nebyl. Nechám si jí udělat, třeba to fakt najde příčinu. Díky.

Odkaz ke komentáři

Spocti nadrz na kilometry a uvidis. Treba jen zkresluje palivomer. Ja kdyz vezmu plnou do prvniho vycvaknuti pistole, tak na prvni ctvrtku nadrze najedu vic km nez na tu ctvrtku co je pred rezervou. Spotrebu mam v poradku, jen proste ze zacatku ten budik pada pomaleji a jak mizi benzin, tak zrychluje :D Kdyztak Ti to muzu napichnout v Krci.

Jojo, už čekám až dočerpám benzín a spočítám spotřebu:-) Pokud to bude vykazovat extra velkou spotřebu, tak bych tě možná využil. Díky za nabídku.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Takže spočítáno a průměrná spotřeba mi vychází na 10,44 l na 100 km. Musím si zvyknout, že budu muset tankovat za měsíc minimálně 3x plnou..:-) Jak jste na to vy ostatní? Jinak diagnostika mě ještě čeká, ale zjistil jsem, že mi nefunguje tempomat, takže uvidím, co všechno diagnostika ukáže.

Odkaz ke komentáři

jj po městě se tomu dá věřit že to žere kolem 10ti. JInak tempomat se nechá na tej páčce uplně vypnout, koukni se jestli ten velkej šoupací přepínač není přepnutej blbě ..

No já bych ho právě používat chtěl. Jinak na té páčce je to na on, ale bohužel s tím nejde hnout jak na off tak i na reset, protože se to vždycky vrátí na on. Nevím, čím by to mohlo být. Asi divná páčka:) Zítra stejně jedu na diagnostiku, tak to tam rovnou prozkoumáme.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Hendy po Praze je normalni těch 10-13litru,...jezdím taky po Praze...stačí vyjet mimo a nestačiš se divit,ze to bere třeba 6,5...jezdím částečně po Jizni spojce tak mam průměr 8,8,ale je tady píši kluci podle stylu jízdy atd.,tak to ti nemusím psát,...občas zjistíš ze stačí natankovat lepší benzin a taky to poznáš na spotřebě a ten tempomat si urcite dej dohromady ,měřenych úseku tady máme bohuzel spoustu tak je to dobra věc se naučit ho požívat!!!Ja ho mam zapnutý a používám pořad a jestli muzu doporučit tak pokud dlouho stojís v zácpě tak proste vypni motor,to je sice divne řešení,ale hodne usetris!

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...