Přejít na obsah

Jaké 2,0 TDI koupit

Doporučené příspěvky

Pokud je i turbo původní, znamená to slušné zacházení. Nejvíc jsem měl na autě asi 260tis od nova a turbo jsem nikdy!! neměnil. Pokud je to auto s jasným původem po puntičkáři, lepší než koupit no name z bazaru se 180 tis.

U auta s vyšším nájezdem a věkem se musí počítat, že něco odejde a kalkulovat s tím, kvůli tomu je ta cena asi třetinová/čtvrtinová oproti novému :D . Honza

Odkaz ke komentáři

To je ono, všichni mají strach z velkého nájezdu, protože valná většina aut je stažená, aby lidi obavu neměli. Jasně, že pokud budu chtít najezdit 30tis/rok a více, tak si takové auto nekoupím. I když i to je otázka, protože pokud si koupím auto se 100tisícema, tak finanční ztráta bude stejná, nebo spíš větší (vycházím z prodeje mé poslední Octy, která měla najeto po 3 letech ca 120tis a v sedanu s 2.0TDI CR s nic moc výbavou se u dealera prodala za dva týdny, co stála na bazaru za 298.000,-). Tož tak. Bude to spíš o srdci. Já počátkem léta řešil auto pro švagra (Němec), potřeboval auto na ježdění do práce, za málo peněz hodně muziky (jinak mají O3), tak jsem sáhnul po O1 v benzínu, sice 10 let starou, ale za 70 tis CZK s nájezdem 137tis. při koupi (kupováno s historií v Německu) a nechal do toho dát plyn. To auto má jediné určení, jezdit tak dlouho, pokud se nebude zásadně sypat, předpokládaný roční nájezd min.40tis.. Pokud tedy počítám výdrž 3 roky a prodej někde za 30 tis.CZK, tak odmyslím-li provozní náklady, které jsou nižší než u TDI, bude ztráta ca 70tis CZK (100tis bylo s LPG, přihlášením a servisem). Pokud by takto ojížděl jejich rok starou O3 v TDI, tak za 6 let příjde o ca 350tis CZK. Uf, to jsem se rozepsal, omlouvám se za "drobné " odbočení.

Tady do toho musíš jít/nejít s rozumem nač to auto potřebuješ, jaký nájezd a pak trochu srdcem, jestli se fak líbí. Honza

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...