Přejít na obsah

Elektrika - zadní pravé dveře

Rowen84

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny rádce klubu. Před týdnem jsem zjistil že u mé Octavie 1 rok 99 centrál, nejdou otevřít zadní pravé dveře. Když to otevírám přes vnitřní páčku tak cuplík vyjede ale dveře otevřít nejdou ani když se o to pokouším z venku a mám otevřený ten cuplík.

Když sedím v autě a mačkám na dalkáči otevřít a zavřít i na tlačítku u řidiče otevřít a zavřít tak při zamykání ve dveřích vždy pípne asi něco v zámku děla to jen v těch neotevřených dveřích. Už jsem zkoušel bouchat do míst kde je zámek ale nic. Okno se otevírá bez problému kabel od dveří vypadá taky v cajku.

Nakonec jsem ty dveře otevřel dalo to fušku a pak jsem udělal jednu ze největších blbostí a ty dveře zavřel a jak jsem se to pokoušel znovu otevřít ulomil jsem ten plastový zobáček a musela na řadu přijit hrubá síla. Pak už jsem ty dveře otevřel.

Tak jsem zakoupil nový/použitý zámek který jsem vyčistil namazal pročistil mikrospínač a namontoval do dveří ale při otevřeni nebo zavřeni centrálem mi zámek ve dveřích nefunguje. Všechny ostatní zámky funguji. Dráty ve dveřích jsem znovu kontroloval a není problém ani s světlem na stropě ani s otevíráním okna.

Netuší někdo v čem je zakopaný pes?

Odkaz ke komentáři

Ne zámek je asi starší ale prý je to jedno pasuji tam zámky od roku 1997 do roku 2010. Já mám zbylé zámky rok výroby žlutý obal 2006 VW a ten nový zámek je made in Francie černé barvy. Musel bych ho rozpůlit a podívat se dovnitř. Diagnostiku jsem nezkoušel ale večer dám log z vagu. Mál bych zapomněl ještě jsem udělal malý test připojil jsem ten deformovaný starý zámek/motorek na 12V a motorek se točil. To je záhada :(

Odkaz ke komentáři

Ano mám elektrická okna vše v elektrice. Ta ŘJ oken předpokládám je na stahovačce. Nemůže byt problém i v komfortní jednotce centrálního zamykání? Zítra se do toho pustím.

Když mát teď starší zámek černý můžu přehodit elektroniku z toho žlutého zámku? Mělo by to fungovat.

Děkuji za odpověď.

Odkaz ke komentáři

pevel71:

Děkuji za nasměrování k té ŘJ oken vypadá to že byl problém tam. Když jsem odpojil svorkovnici napájení od té jednotky zůstal mi tam ulomený pin a dostávala se tam voda (to vysvětluje to pípaní když jsem centrálem dával on/off dveřím) .A také jsem si všim že už si stou ŘJ někdo hrál byla proletována asi předchozí majitel. Teď hledám podle čísla co je na ŘJ stejnou jednotku ale když je to součástí stahovačky uvidím zda-li mi to někdo prodá samostatně.

Na jednu stranu jsem rád že už asi vím kde je problém ale na druhou stranu je škoda že jsem musel doformovat ten zámek který byl v pořádku: :(

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...