Přejít na obsah

Black Panther a.k.a Sleeper

Doporučené příspěvky

@zvoncy: uvidime, kedy ma to prestane bavit :lol: v plane je tohto roku este 6M prevodovka,performance spojka a mechanicky samosvor peloquin alebo quaife :ph34r:

@hoblik:

chyby mi to hadzalo tieto:

16804 - Catalyst System; Bank 1
P0420 - 35-00 - Efficiency Below Threshold
17545 - Fuel Trim: Bank 1 (Add)
P1137 - 35-10 - System too Rich - Intermittent

Odkaz ke komentáři

Myslim to tak ze podobne projevy na tomdle motoru = uplne jine chyby.

Tento tyden jsem mel chybu hallova snimace , vymenen. Jak jsem vymenil ten auto zaclo surgovat tak vypousteci ventil, ten hlasil chybu prizpusobeni smesi, ventil vymenen zas 30 km ok,pak opet nouzak a tentokrat klapka, sup vecer vycistit a zas klid. Jako nedelat si vse sam tak me to auto zruinuje:-))))

Jinak si myslim ze mam nekde netesnost tak zitra zkusim vyrobit udelatko na natlakovani kompresorem podle netu

Odkaz ke komentáři

aha takto, no to hej,ked by si to clovek nerobil sam ,tak to je pravda. Tiez si takto pozriem kopu veci sam ,opravim, netrufol by som sa v tom vrtat,ak by som tomu nerozumel a potom mal prievan v penazenke a oci pre plac.

No to udelatko je super, tiez ho mam a pouzivam na zistenie netesnosti. Plus do flase s rozprasovacom naliat vodu s purom , nech to clovek vidi,kde to robi bublinky a hned je vymalovano, kde je problem. tak drzim palce, nech to das dokopy :palec:

Odkaz ke komentáři

Dnes nahodena nova lambda sonda, plus novy MAP senzor tlaku vzduchu. Taktiez sme zrobili tlakovu skusku vedenia IC - vsetko tesni ako ma :palec: .

Plus ako som u Hoblika cital,ze mal problemy s vyfukovymi zvodmi prasknutymi plus obal turba, tak sa to teraz lahko kontrolovalo, kedze uz hore nezavadzia to povodne vedenie IC. Ziadna stopa ani len naznak cierneho zadymeneho miesta nikde. Vyzera to na pohlad ok . Takze to sme skontrolovali len pre istotu.

Cize sme uplne odstranili povodne vedenie vzduchu IC celu trasu. :palec: Nech zhodime nejake nadbytocne kila :smich:

Odkaz ke komentáři

Dnes neprijemna udalost cestou do hor. Tvrdy nudzak, ani off/on klucom nepomohlo, tak na krajnicu. Super v kopci pri stupani :wallbash:

Nakoniec som preventivne odpojil N75 ventil, aby tlacilo len tlak prednastaveny cez pruzinu wastegate. Tak to uz som mohol odist z miesta :smich:

Nemal som pri sebe ani diagnostiku,tak sme nakoniec vylet skratili a sli o par dedin skor sa prejst. Domov som uz dosiel bez problemov, len svietila kontrolka engine check, EPC, a ESP :lol:

Vymazal som tu plejadu chyb a ostala jedna trvala - MAP senzor ,signal prilis nizky ... do prdele, clovek preventivne vymeni snimac a novy snimac original je zly :wallbash: :wallbash: :wallbash: . Kedze zajtra idem zas 350km nazad , tak dnes nahodim stary MAP ,ktory je plne funkcny. Este je na nom datum vyroby 18/03 a funguje a ten novsi rok vyroby 2011 a nejde, no to mne poser na holy zada....

Inak uz mame aj posledny diel skladacky, regulator paliva 4Bar:

post-13492-0-41816400-1465645809_thumb.jpg

Plus som rovno skontroloval cislo vstrekovacov, ake mam :

06A906031BA - cize rovnake ,ake ma aj RS

post-13492-0-91418500-1465645908_thumb.jpg

z Bosch stranky - tecu 217g/min N-heptanu pri 3Bar = 317 cc/min pri 3Bar = 366cc/min pri 4Bar .

Audi TT 225 koni ma 380cc/min pri 3Bar , cize tych 366cc/min pri 4 Bar by malo v pohode stacit aj na 225 koni a pracovnom cykle tak 85%

Odkaz ke komentáři

dnes som siel trasu 350km nazad za pracou a povedal som si,ze necham odpojeny N75 ventil. Cize turbo tlacilo len prednastaveny tlak na pruzine aktuatora cca. 0,32 bar . 150 konova verzia tlaci normalne 0,5 bar, cize skoro som siel na serii :lol: ,mohol som mat max. 200Nm krutak. Co aj v takomto rezime tiez nie je na zahodenie a stale nie ste brzda v premavke.

Aj som si pripomenul,aky je chip teda narez a kolko to prida koni. No co ma aj prijemne prekvapilo ,je spotreba za celu cestu. Mam dlhodobu 8,5l/100km a to jazdim dost svizne, polosprinty zo semaforov :smich: , dialnica tempomat 140 - 145 km/h tacho.

Teraz som to dal za :

post-13492-0-47725000-1465759402_thumb.jpg

:palec: Teda usetrene realne 1liter na 100km :smich: Tak som prisiel na zlepsovak, ked pojde clovek na vylet, alebo dovolenku a nikde sa neponahla, vytiahnem kontektor z N75 a setrim za palivo :lol:

Odkaz ke komentáři

tak to si ma asi nepochopil, nevravel som,ze sa to neda ,keby som siel na krv na spotrebu,tak to dam aj nizsie, ale nie som spotrebovy onanista, kludne nech si to papa aj viac, ked su koniky :lol:

Napadlo ma to len v suvislosti s tou blbostou, co kolovala po internete ,ze dajte si magnety na palivove trubky, usetrite na spotrebe :smich:

Tak tu staci len nieco odpojit v motore a realne setris :loool:

Odkaz ke komentáři

vymenil som olej v motore. chcel som vymenit az po chipe,ale tak uz som najazdil 10 tisic na nom,tak radsej vymenim. Aj tak planujem zas v septembri menit.

Inak menim kazdych 8 tisic a fakt je rozdiel ked clovek vidi olej po 8 tisic a po 10 tisic. Ten po 10 tisic je uz teda dost cierny. To ma len utvrdzuje,ze treba castejsie menit.

No zistil som,ze potrebujem vymenit celu mierku oleja, nakolko ta umelohmotna zatka praskla a oddelila sa od toho "oka" na drzanie a chodi hore dole, doteraz sa zastavila na tej umelej hmote nizsie,no pozeram,ze aj ta mala umelahmota praskla, tak som ju vylomil, dufam,ze nijaky kusok nepadol dnu do otvoru.

Otazka: viete, ci aj tam v tom kontrolnom otvore je nejake sitko? Len pre istotu, dufam,ze tam nieco je :lol: Ak mi tam aj nejaky ulomok padol.

Odkaz ke komentáři

kedze asi nik nevie a v nacrtoch etka atd som nenasiel nic, tak to vyzera,ze ak tam nieco spadne, spadne rovno do olejovej vane :lol:

Nevadi, aj tak pojde vana dole, ked sa budu davat kovane ojnice,tak sa to precisti potom.

Inak neviem,ci to je dobre, alebo nie, ale vsade pisu ,ze do tohto motora ide 4,3l motoroveho oleja, no ja kazdu vymenu vylejem a vlejem len 4l . Olej je presne v strede olejovej rysky. Cize uz mam 3 x 1L flase oleja neotvorene, co zakazdym kupim, keby nieco. :smich:

Zatial musim poklopat motor v super kondicii, co nalejem ,to vylejem pri vymene, ziadne dolievanie :palec: Ale samozrejme ked je studeny motor,alebo dochladzujem pred vypnutim, tak sa chovam k nemu ako k babatku :smich:

Auto uz caka len na upravu RJ, teraz mozem len soboty, ale cez leto prave soboty nemozu :wallbash: :wallbash: chodia na sprinty,atd. Snad si to nejako zariadim,ale nechcem brat dovolenku kvoli tomu....dprdl

Odkaz ke komentáři

ved to, je to len malickost. Len dufam,ze sa tych malickosti nepritrafi viac, to potom uz serie cloveka :wacko: klop klop klop .

konecne sa mi podarilo nejako si zrobit volno a uz mam aj potvrdeny termin na upravu 8.7. rano.

No dal som si taku pomyselnu metu. Ak tam nebude aspon 220 koni, tak na to seriem a uz ho dalej neupravujem :ph34r:

Cize to auto by malo radsej vyzmykat zo seba cim viac, ak chce byvat este u mna :smich:

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

taaak a riadiaca jednotka upravena. Vysledok 237 koni a 342Nm krutak. Takze auto si zasluzi dalsie upravy :lol: Graf z merania o chvilu. Nakoniec na tie kone si uz auto vyzaduje vahu vzduchu zo 165kw verzie ktora ma aj vacsie hrdlo nasavacie, tato to uz nezvladala. Takze jazdim zatial s odpojenou vahou, namapovali to tak,aby auto bolo bez vahy v pohode a uz si uzivam 237 koni. Auto taha super.

Ani sme nemuseli davat 4Bar regulator paliva.

Vraveli,ze mozno aj 240koni to da s vacsou vahou a upravenym sanim :smich:

Odkaz ke komentáři

to ano. Potesia tie kone, cakal som 220 max. Ale koni nikdy nie je dost :lol: Potesil ma aj ten cooler ,chladi dobre :palec: Cize uvidime,ake budu dalsie performance plany . Teraz musim spravit to vacsie sanie,lebo je uz restriktivne - to musim zriesit cim skor.

Idem na dovolenku do ameriky kvoli frajerke musim :smich: ,keby som tam nesiel, tak tohto roku by som za tie peniaze uz nahodil M6 prevodovku, aj ked vraveli, zevraj ta prevodovka M5 vela vydrzi,ale nechcem riskovat plus chcem samosvor :ph34r:

Tu je graf:

post-13492-0-77392800-1467981870_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

dik chalani, tesim sa a nakoplo ma to zasa dalej k dalsim upravam. Bol som to prevetrat na dialnici, letim hore kopcom 240km/h tacho a kazdy v aute otvorene usta co to za cierna gula preletela okolo :lol: Pri 240km/h som mal cca. 6700 otacok, ale tacho mi viac ako 240 neukazuje :smich: Ale to uz som pustil nohu z plynu radsej :blink: Podvozkovo super, vobec som necitil tu rychlost,zeby to zacinalo byt nestabilne,alebo co.

Uz objednany airbox z TT225 z ebay. Super,ze to pasuje medzi sebou 1:1,aj vzduchovy filter sedi,kedze ho mam novy, len prehodim, urobim dalsi otvor zboku do airboxu - privediem pridavne studene sanie, vacsi MAF a idem to finalne doladit. :palec:

Odkaz ke komentáři
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • OTÁZKA, KTEROU ZDE ZODPOVÍ ODBORNÍK: VÝROBCE KABELU.   myslím, že určitě v některých případech něco poškodit lze a to nevratně. Například když nastavíte nevratný omezovač rychlosti v motorové jednotce. Ale i jinde, například v některých 09 je kódování (slavný Bajt 18), který je jen maska. Vy tedy vidíte stále 00, ale on 00 není a nesmí být. Takže vrácením 00 se nic nenapraví.
    • Mě to přijde jako nedostatek proudu. Tj : odešla baterie, špatně připojené / znečištěné / zoxidované svorky na baterii . Vyhřátý silový kabel na kostru. 
    • Ahoj, mám taky origo diagnostický kabel Ross-Tech se sadou VCDS MAX. Jsem tvůrce návodů do VIS autodiagnostické postupy. Kdo má zájem o kódování světel, podsvícení budíků, ručiček, podsvícení displeje v palubní desce, či podsvícení infoteimentu... Umím! Vše je zesilováno či zeslabováno: 1) Fototranzistorem (který lze také nastavit a to nevídaně!) , (nebo ho odstavit z činnosti) 2) Car - nastaveni - světla - podsvícení palubní desky   mrkněte na částečné ukázky možností co a jak s čím... videa zde: Kódování světel a podsvícení VCDS Víťa    Rád Vám provedu nastavení dle vašich přání!!! *Samozřejmostí je Prvotní záloha Vašeho vozu, např pro STK. *Znovu přehrání Vašeho oblíbeného nastavení vozu po STK! *Všechna Data Vám pošlu i emailem, jak scan chyb, před jejich vymyzáním, tak i kompletní zálohy vozu! Můžete si je tedy přehrát i jinde, kde budou vlastnit HEX-V2 kabel... NosekVitezslav@seznam.cz Kod pro jakou jednotku_? Potřebuju číslo jednotky: 09? a Objednací číslo. Nejlépe autoscan vozu, je to možné??? Podle ostatních jednotek lze přesněji sestavit kódování! VCDS Víťa NosekVitezslav@seznam.cz
  • Vytvořit...