Jump to content

Kontrola emisí - Nevyhověl

Recommended Posts

To znamená, že filtr už dělá vynucenou regeneraci...

Zkus nějakej prostředek na DPF :) jsou tu na foru různé diskuze

Nic bych tam radeji nelil, to ze se to rozlo je spise z duvodu ze jezdil douho kratke trasy a porad prerusoval klasickou periodickou regeneraci, tak se prihlasila s upozornenim ze potrebuje delsi trasu. Ekologie, musime spalit palivo kvuli cisteni filtru. :-(

• 1 year later...
  • 4 weeks later...
  • 3 months later...

No, stk mě sice čeká až v dubnu, ale při vědomí, že již před dvěma lety jsem měl kouřivost snad v průměru 1.18, jsem to chtěl vědět, jestli nebude nutné egr, či něco horšího....již na příjmu mi technik rozmlouval mou investici, že tyto motory běžně prochází...trval jsem na svém a chtěl jim nechat vyděla.t. Nájezd 140k během 11let, drtivá většina naježděná na prvovýrobně nebo povýrobně(VIF) aditivovanou naftu, motor BXE. Před měřením pořádně prohnaný, zahřátý. Výsledek v průměru kouřivost 1.2...technik pronesl párkrát hmmm, hmmm....vytáhnul hadici ze zařízení a strčil ji do trubky o něco níže. Odjížděl jsem s průměrem 0.48, a na otázku, že bych přeci neměl projít zahlásil, že třeby byla zanešená trubka. Nebudu jmenovat, kde to bylo, ale jsem rád a doufám, že selský rozum zůstane...

P.S. z toho vyplývá poznámka, pokud skončí možnost takto si vypomoci, při kouřivosti 1.2 mám s novým EGR šanci splnit i legálně? Díky

Clanek jsem cetl jiz drive, prave i kvuli nemu jsem tam vyrazil drive. Kazdopadne pokud projdu i naostro, coz snad ano, pokud nebudou kontroly skutecne bez moznosti zasahu, proc utracet 20k za repasi vstriku? Protec diesel koupim, 2k za novy EGR dam. Ostatni kdyz budu muset, kia holt jezdila jen dalky.

• 3 months later...

Přidám svou trochu do mlýna po zkompletování zkušeností. Najeto 140k, premiová nebo alespon aditivovaná nafta. Motor BXE, bez DPF, turbo i EGR původní, oleje max 15000 nebo 1rok. Tchán jezdil spíše klidně, já těch 30-40k jak kdy. Emise bych neprošel, naměřeno v půrměru kouřivost 1,25, motor zahřátý a předtím řádně v otáčkách projetý motor(byť bych proišel, technik si s tím pohrál a průměr byl "najednou" 0,46 - což by motor dal možná jako nový). Tak jsem přistoupil k návodu ze světa motorů - dá se najít, ale ted nemám čas. Adivitum Protec, vyježděna nádrž, výměna EGR a turbo výměna za repas Garret od Janoušek motorsport. Dneska emise bez "dopomoci" - průměr 0,65, a pitom jsem to ani neprohnal a motor nebyl uplně zahřátý

• 3 weeks later...

Tak mě to čeká v nejbližších týdnech taky, motor BXE bez DPF, najeto 298000 :cool: Pokud vím správně od původního majitele, je turbo i EGR původní. VIF dávám při každém tankování, zahřáté auto rád protáhnu... nicméně přemýšlím že před ME ještě vyčistím EGR a dám tomu řádně napít :jager: :laugh:

A teď otázka - chápu správně že od tohoto roku musím ME a TK absolvovat na jedné a té stejné STK ???

Dobrý den,

přidal bych také několik poznatku. Mám OC II 4x4 s výše uvedeným motorem a na STK mi teď naměřili vysokou kouřivost. Rada od technika STK, auto projed okolo 100 km v 4000 a více otáčkách (to se mi nezdá).

OC rok výroby 2006, vše původní, najeto 230 000 km. VIF přidávaný do nafty. Do současné doby s STK nebyl žádný problém.  Auto v současné době jezdí v městském provozu. Pokud jsem to dobře pochopil, vyčistit EGR, před stk pořádně prohřád a provětrat. Nepochopil jsem vliv množství nafty v nádrži na emise. Byla by ještě nejaká rada???

Diky za pomoc.

• 1 month later...