Přejít na obsah

Červenáda VW Golf 1.2 TSI 77kw Comfort Edition+

technikus

Doporučené příspěvky

Tak dnešní novinka.Kamarádův VW Golf VII 1,2 TSi,2014-jeden den před plánovanou servisní prohlídkou-30.000 defekt a výměna celého motoru.Rozletěl se přenastavovač vaček,roztrhl řemen.

Oni už opravdu neumí udělat nic pořádně.

Podle kluků z VW Porsche auto Ostrava už těchto defektů pár desítek mají na seznamu :-( :-(

Odkaz ke komentáři

Díky za informaci.

Hned od koupi jsem zvážil, že budu na servis jezdit ve zkráceném intervalu, nicméně to samozřejmě nic nemění na tom, že se to jistě může stát kdykoliv jindy. Od toho si člověk připlatí prodl. záruku, ale opět chápu, že se to může stát klidně po ní.

Jinak pokud se nemýlím, mohly by mít podobné či dokonce stejné typy motoru i jiné značky a modely, např. Fabia, Yeti, Rapid?

Odkaz ke komentáři

Tohle se řeší při běžných návštěvách auta v servisu, aktivní obesílání majitelů se nekoná. Asi z toho nechtějí dělat bublinu a spíš to v tichosti zametají pod koberec, aby se o tom moc nemluvilo a majitele to neobtěžovalo.

Aktivně se svolávají jen nebezpečný závady, který můžou způsobit nehodu nebo ohrozit posádku ;)

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Už jsme spolu přes 2 měsíce a kilometry zatím pěkně naskakují.

post-229-0-21392100-1449306247_thumb.jpgpost-229-0-73207200-1449306976_thumb.jpg

Po diskusi s kamarády, kteří si stáli za tím, že prodejci v posledních dobou dávají provozní kapaliny na hodnotu min jsem se musel podívat a u mého kousku rozhodně nesouhlasím. Chladicí kapalinu mám nějakej ten milimetr pod max a když si pamatuji co jsem nalíval zimní směs do ostřikovačů chvíli po koupi, bylo to snad 2 deci a to už vylízala kapalina hadičkou vzhůru. Takže já jsem nějaký náznak šetření provozních kapalin nepocítil.

post-229-0-07491500-1449306548_thumb.jpg

No a vzhledem k tomu, že jsem měl po sobě dva měsíce měsíční dálniční známku po 440 Kč tak konečně jsem si koupil roční s velikánským úsměvem, protože jezdit 14 měsíců za patnáct stovek bude radost projezdit.

post-229-0-95570300-1449306745_thumb.png

Odkaz ke komentáři

Ano, zřejmě to plní při výrobě na nějakou hladinu ale pak je přece v salonu předprodejní servis, ne? Kde to mají za úkol dolít na nějaký standard. A tak mi někdo říkal, že si hned u nového auta musel po pár km dolévat chladící kapalinu, která hlásila nízkou hladinu. Ale tak mohlo se jednat o chybu jednotlivce/salonu, proto jsem se ptal.

Odkaz ke komentáři

Jako ve výsledku o nic nejde. Za pár korun koupíš litrovku a doplníš. Navíc mezi min a max doplníš jen nějakou tu deci, nic strašného. Jen se tuto informaci ti známí dozvěděli od carfleet managerky, která se stará o několik firemních vozů a prý to nebyl první případ. Ale tak chápu, i člověk je omylný a tak se to mohlo zapomenout zkontrolovat, případně dolít (ať už z výroby, při předprodejním servise nebo třeba při další servisní prohlídce). Jen aby to nebyl nějaký "standard" servisů, přece jenom jedna prodaná lahev chladicí kapaliny X počet aut a jsou v balíku...

Odkaz ke komentáři

Já u žádné Škodovky ani VW nikdy chladicí kapalinu dolívat nemusel (akorát u Raketky, když jsem o zajíce urazil chladič :D ). Na druhou stranu mi po pár kilometrech na fungl nové Raketce svítila kontrolka nízké hladiny oleje. Na to v životě nezapomenu, 14 dní od koupi auta za pomalu mega jsem přišel do škodovky, že mi svítí kontrolka oleje a servis mě totálně odrovnal tím, že mi suverénně prodal litr oleje na dolití za nějakou jejich šílenou cenovku. Nevím proč jsem čekal, že mi to dolijou grátis a omluví se, že to fabrika naplnila sotva na minimum :smich:

A u Jeepu mám teda po roce chladicí kapalinu pod MIN, ale jelikož netuším, jak na tom byla ze začátku, tak je možný, že jsem to vycákal těm svýma offroad výletama.

Odkaz ke komentáři

To teda,

a i eko plaketa je jiná než bývávala. Měla trošku jiný barevný okraje a taky snad byla tvrdší. Přijde mi, že obě nálepky jsou udělaný tak lehce, že je člověk s opatrností nalepí na sklo ale i po uhlazení atd. na skle se už začínají oje*ávat okraje, Takže ani nepočítám, že by přežily nějaké přelepení po výměně skla apod. Na druhou stranu lze známku vyměnit na poště a snad i na počkání, otázka jak to prochází v realitě. Eko plaketa bohužel ne, tu je nutno případně pořídit novou.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...