Přejít na obsah

Padání do nouzového režimu (Turbo)

Doporučené příspěvky

Zdravicko. Mam Octavii rok 2001. 66kw nachipovaná na 81kW a poslední dobou mi to padá při 3-5 stupní cca kolem 2500 otáčkách do nouzového režimu. resp. mi prostě vypne turbo. na jednicku mi to bezi co jsem to zkousel asi do 5000 ot/min a pak kdyz preradim na trojku a dale tak nekdy kolem 2500 otacek mi to turbo vypne. Cetl jsem zde ze je nejlepsi to dat na diagnostiku a ze nejcasteji jsou problemy s tim ventilem N75. Proto se ptám, jestli zde neni nejaka hodna duce z Prahy a okoli co ma moznost mi s timto problemem pomoci. Nejak uz nemam chut sponzorovat mistni servisy, ktere mi nauctuji hned vymenu celeho turba za peknou palku. Predem diky za odpovedi.

Odkaz ke komentáři
Guest chipmann
Zdravicko. Mam Octavii rok 2001. 66kw nachipovaná na 81kW a poslední dobou mi to padá při 3-5 stupní cca kolem 2500 otáčkách do nouzového režimu. resp. mi prostě vypne turbo. na jednicku mi to bezi co jsem to zkousel asi do 5000 ot/min a pak kdyz preradim na trojku a dale tak nekdy kolem 2500 otacek mi to turbo vypne. Cetl jsem zde ze je nejlepsi to dat na diagnostiku a ze nejcasteji jsou problemy s tim ventilem N75. Proto se ptám, jestli zde neni nejaka hodna duce z Prahy a okoli co ma moznost mi s timto problemem pomoci. Nejak uz nemam chut sponzorovat mistni servisy, ktere mi nauctuji hned vymenu celeho turba za peknou palku. Predem diky za odpovedi.

No vidíš sám jsi si odpověděl buď ventil a nebo zatuhlá regulace turba odkud jsi ? s Vagem není problém :)

Odkaz ke komentáři

To bude na 85 procent ten ventil N75,který pouští tlak k regulaci turba..Stane se,že začas zalehne a propouští všechen tlak do sání,místo do té regulace na turbu..Může se stát,že i praskne ta hadička některá na regulaci...Prostě ti to asi dává turbo moc vzduchu,proto to skočí do nouzáku..Ale první věc je Vag a zjistit,zda to opravdu nahlásí chybu plnícího tlaku ventil N75 :D

Odkaz ke komentáři

Celé turbo měnit nemusíš,stačí vyčistit lopatky :D

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o rok později...

Zdravím, tak já mám obdobný problém. Většinou za studena a do kopce mi to na 3 při 3500 ot/min. padne do nouzáku. Pak zastavím vypnu a zapnu klíček a jedu dál bez problému, teda někdy to ještě udělá, ale už nevím čím to může být. Hadičky viditelně poškozené jsem povyměňoval a co to ještě může být? Turbo si myslím, že to nebude, když to dělá jen takhle sporadicky. Ve VAGu mi to píše chybu 17965 překročení plnícího tlaku. Ventil N75 již vyměnil a dělá to pořád, ted se mi zdá, jakoby turbo víc pískalo... Dík za názory

Odkaz ke komentáři

Zdravím, tak já mám obdobný problém. Většinou za studena a do kopce mi to na 3 při 3500 ot/min. padne do nouzáku. Pak zastavím vypnu a zapnu klíček a jedu dál bez problému, teda někdy to ještě udělá, ale už nevím čím to může být. Hadičky viditelně poškozené jsem povyměňoval a co to ještě může být? Turbo si myslím, že to nebude, když to dělá jen takhle sporadicky. Ve VAGu mi to píše chybu 17965 překročení plnícího tlaku. Ventil N75 již vyměnil a dělá to pořád, ted se mi zdá, jakoby turbo víc pískalo... Dík za názory

kamaráde, to vidím tak nazatuhlé lopatky. Ve většině případů postačí pročištění ;-) Mě to asi čeká taky...

Odkaz ke komentáři

takže jsem to zkoušel rozhýbat. nevím jak moc to potřebuje, ale každopádně žádná změna.. Auto můžu na jedničku či dvojku pořádně rozdovádět, za to trojka mi prostě ve 3500 ot/min. vypne. Pokaždý, když se v zátěži dostane prvně na tuto hodnotu. Pak následuje vypnutí a zapnutí klíčku a auto už v těchto otáčkách nepadá. Tohle se děje, než se motor zahřeje na 90 stupňů, tak fakt nevím, toto mi hlavka nebere. Každopádně děkuji za zájem

Odkaz ke komentáři
Guest prawema

Zdravím pánové. Mám takový problém, který tu zatím nikdo z vás podobně nezadával. Mám 1.9 Tdi 66kw chiplou na 81kw r.99. 151 tis. Km. Při sešlápnutí plynu jízdě nad 2500ot. a více mi to na všechny zařazené převody tahá ale lehce vynechává. Tak v intervalu 2 vteřin. Je slyšet trochu turbo jak syčí ale potřebuji vědět proč my to furt ve stejném intervalu vynechává. Do těch 2500ot. jede pěkně, stoupá rychlost pak to začně lehce vynechávat. Poraďte mi než začnu rozebírat půl auta díky :)

Odkaz ke komentáři

nevím jak ty ,ale já teda auto za studena netočím víc jak kolem dvou. :)

Ono to potřebuje nějakou dobu na to odstavení, provděpodobně 1,2 se vytočí rychle a jednotka to nestihne odepnout, ale pak jak ten překročený tlak je tam dýl, tak to odstaví a padne to do nouzáku.

Vyndej turbo a dej ho na vyčištění a odzkoušení, pokud si teda už všechno kontroloval. :)

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...
Guest sejnator1

cau chlapi, mam podobny problem. mam o1 rv. 2001 66kw ciplou na nevim kolik, pri jakemkoli seslapnuti plynu mi pada ve cca 3000ot turbo do nouzaku, do 130km/h je vse v pohode ale jakmile prekrocim tak to pokazdy spadne, za studena i za tepla. vzdy musim vypnout klicek a znovu nastartovat a takhle porad do kola. muj mechanik mi rikal ze mam spatny cip a ze to bude ventil ktery plni porad na max a ze casem zatuhne, ze ho budu muset menit casto a nebo precipovat ale me se to nejak nezda, nevite nekdo? jeste jsem tady nekde cetl o syceni od motoru ze strany spolujezdce ale me to syci od ridice a syci to presne jak tlaci turbo, tak nevim, poradte prosim, diky...

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 11 měsíců později...
Guest buschmman

zdravim kup vahu a mas klid cipem to zcitlivi a jeji vada funkce jde vice cejtit jeste ji muzes zkusit vycistit.hlavne ji kup od bosche a ne z internetovejch pofidernich obchodu do pul roku ji muzes zahodit

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • OTÁZKA, KTEROU ZDE ZODPOVÍ ODBORNÍK: VÝROBCE KABELU.   myslím, že určitě v některých případech něco poškodit lze a to nevratně. Například když nastavíte nevratný omezovač rychlosti v motorové jednotce. Ale i jinde, například v některých 09 je kódování (slavný Bajt 18), který je jen maska. Vy tedy vidíte stále 00, ale on 00 není a nesmí být. Takže vrácením 00 se nic nenapraví.
    • Mě to přijde jako nedostatek proudu. Tj : odešla baterie, špatně připojené / znečištěné / zoxidované svorky na baterii . Vyhřátý silový kabel na kostru. 
    • Ahoj, mám taky origo diagnostický kabel Ross-Tech se sadou VCDS MAX. Jsem tvůrce návodů do VIS autodiagnostické postupy. Kdo má zájem o kódování světel, podsvícení budíků, ručiček, podsvícení displeje v palubní desce, či podsvícení infoteimentu... Umím! Vše je zesilováno či zeslabováno: 1) Fototranzistorem (který lze také nastavit a to nevídaně!) , (nebo ho odstavit z činnosti) 2) Car - nastaveni - světla - podsvícení palubní desky   mrkněte na částečné ukázky možností co a jak s čím... videa zde: Kódování světel a podsvícení VCDS Víťa    Rád Vám provedu nastavení dle vašich přání!!! *Samozřejmostí je Prvotní záloha Vašeho vozu, např pro STK. *Znovu přehrání Vašeho oblíbeného nastavení vozu po STK! *Všechna Data Vám pošlu i emailem, jak scan chyb, před jejich vymyzáním, tak i kompletní zálohy vozu! Můžete si je tedy přehrát i jinde, kde budou vlastnit HEX-V2 kabel... NosekVitezslav@seznam.cz Kod pro jakou jednotku_? Potřebuju číslo jednotky: 09? a Objednací číslo. Nejlépe autoscan vozu, je to možné??? Podle ostatních jednotek lze přesněji sestavit kódování! VCDS Víťa NosekVitezslav@seznam.cz
  • Vytvořit...