kamikaze Odesláno Leden 10, 2016 Sdílet Odesláno Leden 10, 2016 Zdravím, je možnost deaktivovat airbag ve Vagu u řidiče (volant)? Nebo se musí odpojit a dát tam nějaký odpor, případně jaký? Budu dávat sportovní volant a proto ho potřebuji odpojit ale chci aby ostatní fungovali a nesvítila kontrolka. Škoda Octavia 1.8t 1999 4 x airbag 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pavel71 Odesláno Leden 11, 2016 Sdílet Odesláno Leden 11, 2016 odpojíš ho a do odpojenýho konektoru napojíš žárovku 12V/5W tkzv. celosklo zaizoluješ,smázneš případnou chybu,jezdíš 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kamikaze Odesláno Leden 11, 2016 Autor Sdílet Odesláno Leden 11, 2016 Díky o té žárovce jsem už slyšel, zkusím to, jen ji budu muset dát někam aby něco nezapalila a neprosvicovala palubku :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
hardhouse.trip Odesláno Říjen 13, 2016 Sdílet Odesláno Říjen 13, 2016 Je to dobrej napad? Ja mam totiz v hajzlu bag a novej za 9ku se mi kupovat nechce ... Bude po te instalaci zarovky svitit kontrolka po zapnuti zapalovani? Myslim tu samodiagnostiku pred startem, ale aby pak zhasla po nastartování... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Laetry Odesláno Říjen 13, 2016 Sdílet Odesláno Říjen 13, 2016 Jezdit bez bagu... No o tom tohle téma není. Budu reagovat na poslední post. Proč kupovat nový bag za 9k? Když budeš hledat, tak určitě najdeš bazarový za rozumný peníze. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pavel71 Odesláno Říjen 13, 2016 Sdílet Odesláno Říjen 13, 2016 žárovka nesvítí slouží jako odpor kterej má funkční beg cca 2-3 ohmy po té co chybu smažeš se již neoběví a máš po problému mám to odskoušený nejen na škodovkách ,vše chodí jak má 0 Citovat Odkaz ke komentáři
hardhouse.trip Odesláno Říjen 14, 2016 Sdílet Odesláno Říjen 14, 2016 Diky. A kdyz teda nesviti, tak proc se musi teda po zapojeni zaizolovat? A jakým způsobem se to zaizolovava? A co možnost v budoucnu žárovku odpojit a napojit třeba bag z vrakace? Pujde to pak? Nerozumím totiž tomu izolování - nemám zkušenosti s elektrikou... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Fireee Odesláno Říjen 14, 2016 Sdílet Odesláno Říjen 14, 2016 Jo hochu, to je pak těžká rada, když nevíš co je izolovat :-) Prostě to oblep izolačkou, nebo zatav smršťovačkou aby ty dráty neměly možnost styku s dalším drátem nebo kostrou, stačí takhle ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
hardhouse.trip Odesláno Říjen 14, 2016 Sdílet Odesláno Říjen 14, 2016 jj...díky...ale už to možná nebude potřeba...byl jsem asi 3x v servisu s rozsvícenou kontrolkou... - nejdříve byly prohnutý kontakty - vyčištěno, vydrželo asi cca 2 měsíce. Bylo mi řečeno, že to asi bude bagem, protože při měření měl úplně jinej odpor než funkční - potom se údajně vsadil odpor mezi kabeláž a airbag, aby to jako simulovalo funkční airbag...vydrželo cca 14 dní... Naposledy mi bylo řečeno, že pokud se kontrolka rozsvítí znovu, tak to bagem není, ale kroužkem pod volantem...samozřejmě s ESP cca 10.200,-, nejlevnější na netu za 6.500,-...na vrakáči totálně nedostatkový zboží... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ruzipa Odesláno Říjen 15, 2016 Sdílet Odesláno Říjen 15, 2016 Tady na foru nekdo psal o nejakym chalanovi v Polsku, co to ,,repasuje" za rozumny penize. Odesláno z mého ALE-L21 pomocí Tapatalk 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Fireee Odesláno Říjen 15, 2016 Sdílet Odesláno Říjen 15, 2016 no já ti nevím, já mám rád funkční věci, na autě je pro mně nepřijatelné cokoli co nefunguje, zvlášť teda prvky aktivní bezpečnosti. Vsadit odpor aby simuloval funkční airbag ??? Ty krávo, to je teda masakr. Já bych teda koupil to co je třeba a opravil. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Laetry Odesláno Říjen 15, 2016 Sdílet Odesláno Říjen 15, 2016 Naprostý souhlas, taky vůbec nechápu volanty bez bagu, ale kdo chce kam... Ovšem bazarový bag stojí pár korun, tak proč takový bastlení? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
hardhouse.trip Odesláno Říjen 15, 2016 Sdílet Odesláno Říjen 15, 2016 No, tim bagem to neni...a jak dlouho vydrzi bag z vrakace? Rok? Dva? Pak se zase rozsvítí kontrolka a jsem tam kde jsem byl... ... každopádně to není tim bagem, ale tim krouzkem s ESP, takze asi nezbyde nez koupit na netu novej za 7ku... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Fireee Odesláno Říjen 15, 2016 Sdílet Odesláno Říjen 15, 2016 zkus ještě ebay ... v létě jsem tam koupil nová servo motorek na automatickou klimatizaci zhruba za 1/2 ceny ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kamikaze Odesláno Říjen 15, 2016 Autor Sdílet Odesláno Říjen 15, 2016 (upraveno) žárovka nesvítí slouží jako odpor kterej má funkční beg cca 2-3 ohmy po té co chybu smažeš se již neoběví a máš po problému mám to odskoušený nejen na škodovkách ,vše chodí jak má Dal jsem tam tu žárovku a bez problémů to funguje, když by se rozsvítila už by my to asi bylo jedno :) Upraveno Říjen 15, 2016 uživatelem kamikaze 0 Citovat Odkaz ke komentáři
hardhouse.trip Odesláno Říjen 16, 2016 Sdílet Odesláno Říjen 16, 2016 No jo, ale pokud je v prdeli kroužek pod volantem, tak i když tam dáš tu žárovku, tak se ti airbag přesto rozsvítí, jestli to dobře chápu... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Fireee Odesláno Říjen 16, 2016 Sdílet Odesláno Říjen 16, 2016 Ale abych se vrátil k tvému původnímu dotazu, jestli jde deaktivovat ... dnes jsem deaktivoval VAGem kámošovi sáček u spolujezdce, v menu byla i deaktivace pro řidiče .... takže jo, mělo by to jít, ale je to bez záruky, dělal jsem to na staré Fabii, až budu mít chvilku, koukna na moji O2, jestli mi to ŘJ dovolí deaktivovat ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kamikaze Odesláno Říjen 17, 2016 Autor Sdílet Odesláno Říjen 17, 2016 No jo, ale pokud je v prdeli kroužek pod volantem, tak i když tam dáš tu žárovku, tak se ti airbag přesto rozsvítí, jestli to dobře chápu... Žárovku dáš před ten kroužek 0 Citovat Odkaz ke komentáři
hardhouse.trip Odesláno Říjen 17, 2016 Sdílet Odesláno Říjen 17, 2016 Já už v tom mám teď bordel...žárovka se dá do konektoru kde byl zapojený airbag, ne? Je to vono? Nebo další žárovku do konektoru toho kroužku? Ale to je asi blbost co? To by pak svítilo i ESP... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kamikaze Odesláno Říjen 17, 2016 Autor Sdílet Odesláno Říjen 17, 2016 Vzal jsem konektor který vede do toho kroužku vytáhl ty dva dráty na airbag, na ně napojil žárovku a vymazal chybu v pc 0 Citovat Odkaz ke komentáři
hardhouse.trip Odesláno Říjen 18, 2016 Sdílet Odesláno Říjen 18, 2016 A ten kroužek byl s ESPčkem? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
hardhouse.trip Odesláno Květen 21, 2017 Sdílet Odesláno Květen 21, 2017 Tak se mi znovu rozsvítila kontrolka... Chci se zeptat zda kdyz to necham odpojit podle tohoto navodu, tak jestli se mi potom nerozsviti kontrolka ESP 0 Citovat Odkaz ke komentáři
hardhouse.trip Odesláno Červenec 10, 2017 Sdílet Odesláno Červenec 10, 2017 Stále nikdo nic? To nikdo neřešil vadný kroužek s ESP? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.