kingdave Odesláno Únor 10, 2010 Sdílet Odesláno Únor 10, 2010 Zdravím, co říkáte na tenhle motor?? mám 1.6 75kw,ale nějak mi ten motor co se týče výkonu nevyhovuje! mám možnost koupit dvou litr,za poměrně slušnej peníz,ale bojím se co mám od toho poměrně "starého" motoru očekávat....,spotřeba,výkon,náročnost na servis atd. díky za každou radu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hoblik Odesláno Únor 10, 2010 Sdílet Odesláno Únor 10, 2010 Tak pokud ti nevyhovuje 1.6 tak 2litr te vykonové asi taky zrovna nerozseka... :)takze bych se poohlidnul po 1.8T jestli hledas vykon. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Únor 10, 2010 Sdílet Odesláno Únor 10, 2010 pravdu ma ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kingdave Odesláno Únor 10, 2010 Autor Sdílet Odesláno Únor 10, 2010 jenže ta okta je v max. výbavě,4x4,r.v.03,najeto 132 tkm,pravidelně servisováno.......cena 90 000,- 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Únor 10, 2010 Sdílet Odesláno Únor 10, 2010 taky jsem tu takovou v max vybave mel ;) a pak nemela ani vyhrevy sedacek ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
tesna Odesláno Únor 10, 2010 Sdílet Odesláno Únor 10, 2010 Cena je dobrá, ale pokud ti apriori nejde o 4x4, tak výkonově a dynamikou to právě díky těžřímu pohonu bude na úrovni 1.6 dvoukolky, akorát to bude žrát o 1,5 - 2 litry víc. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
VSemi Odesláno Únor 11, 2010 Sdílet Odesláno Únor 11, 2010 2litr se s 1,6 nedá srovnávat....krouťák a celkově ten výkou je položený v hodně nizkých otáčkách...ta cena je slušna..ale když už by si do toho šel tak to raději hned přehoď na plyn.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Únor 11, 2010 Sdílet Odesláno Únor 11, 2010 nekupuj to nejhorší motorizace co se do octy dávala proto je to tak levný to auto tě sežere pohledej nějakej 1.8T 110kw toe motor o něčem úplně jiném 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Alibaba Odesláno Únor 11, 2010 Sdílet Odesláno Únor 11, 2010 Mno, nejhorší motorizace to není, to byla 1,8 20V a dá se s ní jezdit i poměrně ekonomicky. Jezdil jsem s ní cca rok, před tím 4 roky v rodině a teď zas kamarád a nikdo si nestěžuje. Spolehlivej a příjemnej motor, pokud ho honíš, tak skutečně chlastá. Na tý čtyřkolece bude ztrácet. Jde-li ti o pravý výkon a s autem si chceš zařádit, tak určitě zmiňovanou 1,8T... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
VSemi Odesláno Únor 11, 2010 Sdílet Odesláno Únor 11, 2010 jenže 1,8T bude cenově úplně někde jinde :lool: a vetšinou ti co říkají že je nejhorší tam v autě s tím motorem nikde ani neseděli :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MfM Odesláno Únor 11, 2010 Sdílet Odesláno Únor 11, 2010 No tak to je vice nez slusna cena za takovej autak, sel bych do toho, urcite lepsi nez 1,6, trosicku horsi nez 1,8T (co se tice dynamiky) ale spatnej to motor neni, umi to sice sezrat trosicku vice polivky ale zato aspon budes jet jak ma. Ver mi ze 1,6 pri nejakem tezsim predjizdeni ma vetsi spotrebu nez ten 2,0. Jeste 4x4 :lool: ! Ale LPG do toho casem urcite, pocitej tak prumer 9-10l/100km! Jinak ten 1,6 je konstrukcne starsi nez ten 2,0 takze s tim se moc netrap! Pokud auto bude OK tak je to velice dobra koupe! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Únor 11, 2010 Sdílet Odesláno Únor 11, 2010 jenže 1,8T bude cenově úplně někde jinde :lool: a vetšinou ti co říkají že je nejhorší tam v autě s tím motorem nikde ani neseděli :lool: Hmm no já jsem v ní jezdil :lool: a již nikdy více prostě není nad přeplňovaný motor třeba v golfu IV byl v pohodě ,ale v v octavii prostě na nic 0 Citovat Odkaz ke komentáři
VSemi Odesláno Únor 11, 2010 Sdílet Odesláno Únor 11, 2010 samozřejmě...ale pořád lepší než 1,6 a kdyby to byla 1,8T tak nestojí 90 ale 150 :lool: jezdim i s 1,6kama a když jedeš kopcovytým terénem tak je to nesrovnatelné...a u turbíny jde o cenu... On se ptal jestli je lepší 1,6 nebo 2 litr..a za mě je lepší 2 litr...kdyby měl výběr mezi 2 litrem a 1,8 tak mu řeknu 1,8t...samozřejmě...ale tu on v možnostech neměl...to je jak kdybych se ptal ktery benzín je jepší a vy tu psaly že 1,9 81kW.... a osobně haldex nepovažuju za 4kolku...pokud to nemá ESP tak to spíš přidá problémů...a zvedne spotřebu...jinak k ničemu.. pokud 4 kolku tak AUDI nebo Subaru..ostatní jsou jen imitace 4 kolek 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Únor 11, 2010 Sdílet Odesláno Únor 11, 2010 presne tak, 4x4 bez ESP je pomalu sebevrazda :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kingdave Odesláno Únor 11, 2010 Autor Sdílet Odesláno Únor 11, 2010 já vím,že 1.8 T je úplně o něčem jiném,ale cena je poněkud vyšší než zmiňovaných 90 tis! jinak ta 1.6 nejede špatně,ale ty kopce ji dávají zabrat,proto chci nějakého tahouna! a pokud jde o spotřebu,tak jezdím za 9 litrů,takže spotřeba shodná s dvoulitrem! o víkendu ji budu testovat,potom se uvidí co v ní je :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Únor 11, 2010 Sdílet Odesláno Únor 11, 2010 No nevím ,ale 1,6 75kw zas tak špatně nejede :lool: bejt tebou tak bych si to pořádně rozmyslel a pokud na to vyloženě nespěcháš tak bych počkal a našetřel ještě nějakej peníz ,ale já osobně si myslím že už jsi rozhodlej takže tu není co řešit :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Alibaba Odesláno Únor 11, 2010 Sdílet Odesláno Únor 11, 2010 Opravdu záleží jak s ní jezdíš. Já se vozil za 6,5l v kombinovaném průměru, moje žena (brzda-plyn)8,5l. Ve městě já 8,5l, ona 10,5l - (hodnoty +/- nějaká desetina)... Za devět let provozu, bez závad (krom ortodoxních drobností). Myslím, že tě nezklame. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MartinRS Odesláno Únor 11, 2010 Sdílet Odesláno Únor 11, 2010 Já bych se toho nebál měl jsem to v mé oktě 11/99 model 2000 nemůžu na to nadávat jako ostatní ...když se vychytají známé závady CHECK ENGINE MOTOR bohatá směs to věčinou psalo a můj model žral olej důvod obrácená stírátka na válcích tak jinak OK....8Ventil pruznej...a 2003 má už jinej poupravenej motor jinej kod motoru a možnost třeba tempomatu :-))))) PS ale samozřejmě z jídlem roste chut auto mám od 2004 a od roku 2006 tam je 1.8T RS samozřejmě že doporučuji turbínu ale 2.0 MPI za ty peníze bych se nebál....... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
VSemi Odesláno Únor 11, 2010 Sdílet Odesláno Únor 11, 2010 JJ..je to za dobrý peníz a ani to není poruchový motor...a s 1,6 se fakt srovnávat nedá....ono se to nezdá ale když v tom človek jede tak ten tah tam je poznat hodně....nikdy sem neměl žadný problém a jezdím kolem 8,5L..a to jezdím docela rychle a i dost po městě....já sem s 2litrem max spokojený..ale taky mám ten starší typ...podle mě osobně byl lepší než ten novější 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Únor 12, 2010 Sdílet Odesláno Únor 12, 2010 Mě je osobně sympatičtější 2.0MPi :lool: Ano 1,8T je 1,8T, ale auto s turbem bych si koupil jako upe nový. Ojetině bych nevěřil. Navíc si myslím, že 2,0MPi si kupovali spíš pohodáři, kteří to ani moc nehuntovali, kdežto 1,8T si většina koupí aby se svezli. Podle toho taky bude vypadat turbo, podvozek, brzdy atd... Mě je prostě 2,0 sympatičtější-vyrovnaný zátah, záběr od spodu, není nutné ho točit ... proto mám "mimino" od 2,0 :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
janjoy Odesláno Únor 24, 2010 Sdílet Odesláno Únor 24, 2010 tak auto vyzkoušej a uvidíš. Já pozoruju rozdí 2.0 orpoti 1.6 hlavně k kopcích a s naloženym autem. Např. o víkendu jsem obsolvovla Prostějov - Písek na dálnici držel plně naloženej 180 bez problémů, po dobrždění se do kopce na stejnou rychlos rozjel zase. V tomto režimu jízdy jsem měl 11,5 litrů LPG :) Když 2.0, tak s plynem - benzín je celekm sebevražda - klidná jízda lehce přes 7 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.