Laconi Odesláno Březen 3, 2016 Sdílet Odesláno Březen 3, 2016 Dobrý den, podělím se se svými problémy s motorem 1.2 TSI 77kW v Octavii II FL, najeto 75000km, olej měněn předepsaný po 15000km. 1) problém je vzlínající olej kolem plastového krytu rozvodů viz foto 1 a 2. Děje se to někomu z vás? Pokud ano, řešil to někdo se servisem? 2) při zběžné kontrole motoru jsem zjistil uvolněnou hadičku která patrně slouží k odvětrávání víka ventilů. Na straně u filtru drží dobře, ale u víka ventilů je utržená v místě plastového ventilu viz foto 3 a 4. Samotný díl lze sehnat nový asi za 400,- ale obávám se že chybějící plastová část zůstala zaražená vevnitř tudíž si to sám asi nevyměním. Opět se ptám, stalo se to někomu z vás? Jak sek tomu servis postavil? Na různých zahraničních fórech jsem se s problémem setkal vícekrát proto si myslím že to nebude úplně ojedinělá závada. 3) nedávno se mi z ničehož nic rozsvítila kontrolka kontroly výfukových plynů a diagnostika hlásí P0110 - Pohoná jednotka - Intake Air Temeprature Circuit Nevím jestli to třeba nesouvísí se závadou číslo 2, nicméně auto jezdí normálně. Díky všem kteří pomohou. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pawouk01 Odesláno Březen 3, 2016 Sdílet Odesláno Březen 3, 2016 2) Běžná závada u tohoto motoru. V práci na Fabiích II 1.2 TSI se to také časem ulomilo. Servis to bez problémů vždy vyměnil a jezdí se vesele dál. Ovšem jestli tam byl kousek zalomený nevím. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Enemy5 Odesláno Březen 4, 2016 Sdílet Odesláno Březen 4, 2016 Mam rv 09/12 a mam to mastne jeste vic nez ty. Najeto 45000km. Byl jsi s tim v servise ? Nejaky poznatky ? Chystam se tam s tim zajet do servisu a optat se. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest bartt Odesláno Květen 12, 2016 Sdílet Odesláno Květen 12, 2016 enemy ty si uz bol v tom servise sa na to opytat? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Enemy5 Odesláno Květen 12, 2016 Sdílet Odesláno Květen 12, 2016 Byl, borec trvdí že je to rozteklý olej od výměn oleje, že se to vibracema motoru roznese všude. Tak mě to utřel a řekl, že jestli se to znova zašpiní olejem tak že mi daj nový kryt řetězu. Popravdě jsem to ještě nekontroloval. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Laconi Odesláno Květen 26, 2016 Autor Sdílet Odesláno Květen 26, 2016 Tak jsem se dnes vrátil ze servisu a kdyby to někoho zajímalo tak to dopadlo následovně: - kryt rozvodů sundali a přetěsnili, uznala to škodovka jako pozáruční opravu takže sem nic neplatil - ulomenej ventil se vyměnil, cena asi 300,- + něco práce - kontrolka chyby motoru byla způsobená nejspíš uhlodaným kabelem který vede k čidlu teploty, vyměněno všeho všudy sem platil 1600,- a auto bylo na servisu asi 5 hodin 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.