Fireee Odesláno Duben 4, 2016 Sdílet Odesláno Duben 4, 2016 Čus chlapi, toto téma zakládám jenom jako informativní. Měl jsem načatý setrvačník, na volnoběh se občas chvělo auto, spojka zabírala hoooodně nahoře, občas jako by ustřelila v horní úvrati pedálu. Takže jsme s kolegou vyřknuli diagnózu "dvojhmota je v prdeli". Přečetl jsem hodně pro a proti, některé názory na fůzných fórech byly typu "slyšel jsem že ..." nebo "četl jsem že", a podobně ... Takže jsem se nakonec rozhodnul pro starou dobrou jednohmotu, protože jezdím převážně město (a mám načipováno) a dal jsem na kolegu, který mi řekl "vraž tam jednohmotu a budeš mít od toho jednou pro vždy klid" - minimálně teda po dobu, než OCT2 nahradím OCT3 ... Tak teď jedu z garáže, vrazili jsme tam jednohmotu VALEO, při jednom jsme udělali i spojkový válec (SACHS). Cca 4 hodiny čisté práce. Najel jsem teď cca 100 km, a výsledek je výborný. Nepozoruju žádnou změnu oproti dvouhmotě (kromě toho, že se mi na volnoběh na křižovatce přestalo chvět auto). Cena i se spojkovým válcem byla 8 000 Kč. Takže pohoda. Všem kdo váhají tak můžu s klidem říct, že já v tom nevidím rozdíl. Třeba někomu tento post pomůže v rozhodování ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
JaneCk Odesláno Duben 6, 2016 Sdílet Odesláno Duben 6, 2016 Tak snad to budeš mít v pohodě. Nechci šířit flame, ale rozhodně bych doporučil si o tom přečíst například zde: http://dfens-cz.com/dvouhmotovy-setrvacnik/ Komu se nechce číst celé, tak předposlední odstavec... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Fireee Odesláno Duben 6, 2016 Autor Sdílet Odesláno Duben 6, 2016 a proto pražské taxíky předělávaly na jednohmotu (protože dvouhmota v městském provozu dostává nehoráznou čočku) a jezdí dosud .. ne nebojím se toho ... a ačkoli D-Fens čtu, rád tak ten blábol co tam napsal: "Podle mého názoru to paušálně nelze doporučit nikomu. Retrofit by byl přijatelný v případě, že na trhu paralelně existuje tentýž motor v levnější verzi s neděleným setrvačníkem a taková kombinace je tak odzkoušená v praxi, navíc je třeba ohlídat průměr a hmotnost setrvačníku. Jinak hrozí vestavění jednohmotového setrvačníku do agregátu, který je navržen a odladěn na přítomnost torzního tlumiče v podobě DMFW" Valeo co jsem tam dal dělá přímo přestavbový kit pro 1.9 PD. Je to jejich produkt. Takže není třeba nic ohlídat .. Průměr ? Hmotnost ? To že by jako někdo laboroval s "nějakým setrvačníkem" ... To se mi snad ani nechce věřit. Taže nakonec je to na zvážení každého soudruha, já popsal REÁLNOU ZKUŠENOST a sice, že motor jde rovně, nic se nechvěje, nevibruje do volantu, je to stejně hlučné. To jsou moje zjištění, z žádného článku na netu nebo z blogu .... ale moje. nebo čti tady http://motofocus.sk/technika/4484,spojka-valeo-kit-4p-misto-dvouhmotoveho-setrvacniku 0 Citovat Odkaz ke komentáři
martinku Odesláno Květen 4, 2016 Sdílet Odesláno Květen 4, 2016 Zdar, mám taky jednohmotu Valeo kit, sice O1 1,8T, 40tis. km a v pohodě. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MirdaJH Odesláno Květen 4, 2016 Sdílet Odesláno Květen 4, 2016 A nebo se dá taky dát z RS fábie a lamelu přeobložit organikou, že? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vaha Odesláno Květen 5, 2016 Sdílet Odesláno Květen 5, 2016 5Q to vydrží ale zkuste tu jednohmotu dát do 6Q... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Fireee Odesláno Květen 5, 2016 Autor Sdílet Odesláno Květen 5, 2016 toto téma je o 1.9 PD, nevím jakej má význam koment o 6Q, který je jenom v 2.0 ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
potoks Odesláno Květen 7, 2016 Sdílet Odesláno Květen 7, 2016 1.9 4x4 má taky 6q 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Šákul1985 Odesláno Listopad 12, 2016 Sdílet Odesláno Listopad 12, 2016 Čus Fireee. Tak jak s jednohmotou, kolik bezstarostných kiláků máš za sebou? :-) Taky zvažuju tuto možnost :-) ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Fireee Odesláno Listopad 12, 2016 Autor Sdílet Odesláno Listopad 12, 2016 čus, hele necelých 20 tisíc ... a pohoda. Nelituju. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.