Přejít na obsah

zkušenosti s STK 2016

Doporučené příspěvky

Tak to nevím kdo ti to napovídal!

Sun Safe Glass jsou vrstvená skla s fólií uprostřed. Využitím těchto skel můžete zvýšit komfort cestujících a současně ochránit vůz proti nežádoucímu vniknutí.

To ano...ale je barvená vnitřní vrstva...není to úprava fólií o které se tu bavíme. Všechny auta mají skla lepená s vnitřní fólií - kvůli bezpečnosti při rozbití. Propustnost takových skel, je homologovaná a proti tomu nemůže nikdo nic. Ale pokud na skla dáš ještě fólii může nastat problém.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...
  • o 3 týdny později...
  • o měsíc později...

Tak dneska STK+EM absolvovány s Octou, hladkej průběh. Jen cestou na STK+EM jsem chtěl trošku vymést pavouky, protože manželka toho moc nenajede, furt po studenu a kolem 2000rpm. No a není nic lepšího, když jedete na emise a spadne auto do nouzáku a rozsvítí se kontrolka elektroniky motoru! Takže telefonát a otočka ke kámošovi. Píchli jsme to k noťasu, chyby smazal, kontrolka zhasla a koukali jsme co se stalo. No samozřejmě přituhlé lopatky, a to je turbo ani ne 5tkm po kompletní rozborce a čištění. Podle hodnot z NTB jsem tomu dal čouda a krásně bylo vidět jak se hodnoty postupně vracely do normálu. Po pár km už bylo vše OK a já mohl na STK+EM s klidem.

No v téhle souvislosti mně to zase nutí přemýšlet nad prodejem nafty a koupí benzínu, protože pořád manželce projíždět auto a vyhánět pavouky se mi fakt zajídá. Při jejím provozu to bude furt problém. Přitom Octa je technicky v perfektním stavu a je škoda se jí zbavovat. Nejraději bych koupil funglovku, ale to jsou čistě kalkulačně vzato vyhozný prachy. Přemejšlel jsem nad Mondeem 1,6 EcoBoost 118kw ve výbavě Enterprise v kombajnu, ale na daný účel poposkakování je to moc velký luxus. Jenže ono je občas potřeba velký prostor, tak zase něco menšího se mi nechce kupovat. No a starší se mi taky moc nechce kupovat, i když to je asi nejlepší volba s ohledem na náklady na ujetý km.

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...
Guest Markus1

Dneska jsem jel podruhý v životě na řádnou prohlídku, vzhledem k bydlišti jsem si vybral STK Praha Kunratice. Vybavený to maj pěkně, ale nic neodpustí. Auto 1,9tdi 66 Kw čipnutý na 81 Kw. rv.2004

1)Emise naprosto v pořádku, akorát to magor tůroval 5x do plnejch. Nevim asi se to tak dělá??

2) Technická - kontrola atestu oken, sbíhavost kol, pásů, poviné výbavy, světla, brzdy, no prostě ranec

z toho buzerace ohledně zakrytého třetího brzdového světla folií a špatné svítivosti koncových světel wtf??

z toho závady: málo brzdí ručka = vážná závada a musim to opravit a vozidlo je nezpůsobilé k provozu.

Takže pokud chcete na pořádnou kontrolu vřele doporučuju STK Kunratice :)

Odkaz ke komentáři

jo, nafťáci dostávají pokuř... známému to tež proháněl asi 6x než mu to vyhodilo dobré hodnoty.

ad folie: třetí brzdové světlo by fakt zakryté být nemělo, ale to měla ošéfovat firma, která to dělala

ad ručka: no, nebylo by příjemné kdyby auto někde sjelo do silnice, protože nebylo bezpečně zabržděné. Toť můj názor. Samozřejmě zálěží, jak moc buzerovali, zase bych s nimi nesouhlasil za každou cenu ;)

Odkaz ke komentáři

Takže napíšu to i sem i když se to řešilo i v mém tématu.

STK -

1) parkovací brzda, pravý buben brzdí 50% nebezpečná závada nezpůsobilé.

2) nižší pružiny, chtěl abych je měl zapsané v techničáku, list TUV pro Škodu Octavii uznal, ale prej si to mám zapsat, takže tenchická není kvůli bezpečnosti, ale řeší se kravina!

3) rezerva chtěl abych měl 18" rezervu, na argument že rezerva má stejný průměr i když je to 15"ka nerágoval.

Pokud bych chtěl místo rezervy sadu na lepení, bude po mě chtít aby byla zapsána v techničáku. Takové věci se do techničáku, ale nezapisují.

Odkaz ke komentáři

Výrobní štítek se dá objednat ve škodovce. Já ho po opravě sloupku taky dokupoval, podle VIN to natisknou a pošlou ;) Jinak rezerva bejvá vždycky menší...já mám origo letní 17" a rezerva je 16". A vzhledem k tomu, jak vypadají některý (francouzský) dojezdovky...to můžou bejt tak 13" široký 4cm lol.gif

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...