Přejít na obsah

Problém s náboji kol (ložisky)

marekczek

Doporučené příspěvky

• o 5 měsíců později...

Hm, tak můj typ selhává. Minulý týden jsem jel s kolegou, který má 4x4 dlouhou cestu, auto je staré půl roku, najeto 15tis. V rozmezí 100-120km/h mu velmi nepříjemně hučí zadní diferenciál.

Co bych ještě zkusil je to, že bych při ustálené rychlosti, kdy to začne hučet/pískat lehce "odlehčil" volant do jedné, nebo druhé strany, pokud se zvuk změní/ztratí, je to 100% ložisko. Honza

Odkaz ke komentáři
  • o 8 měsíců později...

Zdravím,mám dotaz nemá někdo zkušenost se špatným ložiskem kola?

Při zaáčení do leva začne hučet,tak jsem vyměnil přední ložiska obě ale myslel jsem že je to levé.Ale po výměně hučení při zatočení neustálo.

Co myslíte bude to levé zadní nebo pravé?

Díky za info P.

Odkaz ke komentáři

Mě se při zatáčení doleva také ozývá hučení. Nejvíc je to patrné v nižších rychlostech při zařazeném rychlostním stupni. Hluk je vyšší, pokud motor táhne nebo motorem brzdím. Zrovna nedávno jsem jel s naloženým přívěsem do kopce na dvojku v serpentinách a hučelo to jako kráva. Když projedu levotočivou zatáčku na neutrál, tak se hučení neozývá.

Byl jsem s tím v nejmenovaném autorizovaném servisu největšího obchodního domu automobilů v ČR a tam to prohlásili za vlatsnost octávek. :wallbash: . Vzhledem k tomu, že se to zhoršuje,půjdu tam s tím znovu a doufám, že se mnou nebudou :prcprc: .

Odkaz ke komentáři
  • o 3 měsíce později...
  • o rok později...

Vloni na podzim u  příležitosti opravy auta po nehodě, kdy mi ženská nedala přednost a trefila mě mj. na levé přední kolo, jsem nahlásil dlouhodobý problém při zatáčení doleva - zesilujících hluků od motoru a hučení motoru hlavně při akceleraci. Po opravě se už hluky neozývají. Od té doby mám najeto cca 12k km.  Bohužel jsem se nedozvěděl, čím to vlastně bylo, automechanik "měl dovolenou a nenechal zprávu".

Připadá mi to, že se tím ŠA nechce zabývat, když to musejí opravovat na jejich náklady. 

Pozn:  Tenhle příspěvel je z jiného fóra ze 4. února 2018.

Odkaz ke komentáři
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...