Ol@f Odesláno Červen 28, 2010 Autor Sdílet Odesláno Červen 28, 2010 i za tepla je to tizsi, a spotreba klesla jezdim za min nez pred vymenou a to i treba v ostrejsim tempu Odkaz ke komentáři
Dakie Odesláno Červen 28, 2010 Sdílet Odesláno Červen 28, 2010 tak výměna olejovýho filtru společně s olejem je snad samozřejmostí??? Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Červen 28, 2010 Autor Sdílet Odesláno Červen 28, 2010 tak doted jsem to delal kazdou druhou tak jak skoda chtela. Driv byly akurat rozvody Odkaz ke komentáři
Michal K. Odesláno Červen 28, 2010 Sdílet Odesláno Červen 28, 2010 Ty voe ja menim filtr pri kazde vymene oleje Odkaz ke komentáři
SKAJA Odesláno Červen 28, 2010 Sdílet Odesláno Červen 28, 2010 tak doted jsem to delal kazdou druhou tak jak skoda chtela. Driv byly akurat rozvody Ty máš pevný interval výměny?? Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Červen 28, 2010 Autor Sdílet Odesláno Červen 28, 2010 jo kazdejch 15 000 Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Červen 28, 2010 Sdílet Odesláno Červen 28, 2010 Jo filtr se ma menit pri kazde vymene a palivac asi pri 60 tkm. Jestli se nepletu.... Odkaz ke komentáři
lubinob Odesláno Červen 28, 2010 Sdílet Odesláno Červen 28, 2010 Vymeniť filter pri každej výmene oleja je samozrejmosť... to kde si vyčítal že sa mení pri každej druhej?? Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Červen 28, 2010 Autor Sdílet Odesláno Červen 28, 2010 mrknu do knizky ale celou dobu mi to tak delaji, jestli ja panove na Vas nemam moc starej motor Odkaz ke komentáři
lubinob Odesláno Červen 28, 2010 Sdílet Odesláno Červen 28, 2010 tak filter sa menil pri každej výmene aj pri 120-cke tak neviem ako starý by si ho chcel mať... Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Červen 28, 2010 Autor Sdílet Odesláno Červen 28, 2010 nejak se mi nechce verit jak znam toho majitele servisu ze by si nenechal ujit vymenu filtru kdyz mi ji muze nauctovat. Nebo si to pletu s jinym filtrem, kterej se meni po 30 tkm? Odkaz ke komentáři
Michal K. Odesláno Červen 28, 2010 Sdílet Odesláno Červen 28, 2010 nepletes si vzduchovej filtr? Odkaz ke komentáři
lubinob Odesláno Červen 28, 2010 Sdílet Odesláno Červen 28, 2010 asi si to pleteš s nejakým iným filtrom... aj keď vzduchový a peľový sa menia tuším až po 60t km alebo 2 rokoch... Odkaz ke komentáři
Michal K. Odesláno Červen 28, 2010 Sdílet Odesláno Červen 28, 2010 ten vzduchovy bych pri nasich podminkach menil asi drive Odkaz ke komentáři
wrccko Odesláno Červen 28, 2010 Sdílet Odesláno Červen 28, 2010 peľový menia každú prehliadku(30), aj keď v manuále to majú myslím napísané každú druhú ...olejový určite pri každej, vzduchový je po 60, palivový 90 na 80% by som povedal že je to tak Odkaz ke komentáři
Michal K. Odesláno Červen 28, 2010 Sdílet Odesláno Červen 28, 2010 taktez palivovy bych menil co 60 pri nasi kvalite nafty Odkaz ke komentáři
Dakie Odesláno Červen 29, 2010 Sdílet Odesláno Červen 29, 2010 Ondro, podle mě si to fakt pleteš s jiným filtrem olejový se musí měnit při výměně oleje, jakej by pak mělo smysl měnit olej, když ve filtru ty sračky stejně zůstanou.. jinak vzduchovej měním společně s olejem - je to 150 Kč navíc Odkaz ke komentáři
jar_da Odesláno Červen 29, 2010 Sdílet Odesláno Červen 29, 2010 (upraveno) Ondro, mám stejné pocity po výměně oleje, však používáš ten samej , já jsem s ním maximálně spokojenej a navíc ho mám odzkoušenej na více autech (benál i ropa), mají dnes namotáno 300K km a více a motoricky žádnej problém P.S. pylový filtr měním po 15.000 km a má celkem dost, nedokážu si představit nechat ho tam déle filtr sání měním na půlce stanoveného intervalu - po 30.000 km olejový s každou výměnou oleje - 15.000 km Upraveno Červen 29, 2010 uživatelem jar_da Odkaz ke komentáři
vittorio Odesláno Červen 29, 2010 Sdílet Odesláno Červen 29, 2010 presne, filtr s kazdou vymenou oleje vzduchovej a pylovej jednou za rok, kor treba v praze Odkaz ke komentáři
lubinob Odesláno Červen 29, 2010 Sdílet Odesláno Červen 29, 2010 Vzduchový a peľový mením pri každej serviske 30t km aj keď v knižke píšu tak ako to napísal wrccko... a olej s olejovým filtrom si mením ešte pri 15t km medzi serviskama sám... v piatok idem na servisku 90t km tak ešte nechám vymeniť aj naftový, pri 60t km ma to nenapadlo... Odkaz ke komentáři
Ciza Odesláno Červen 30, 2010 Sdílet Odesláno Červen 30, 2010 Sakris kluciii tak to mam jeste co delat a po kolika se meni prevodovej, nebo je vecnej?? Vim ze dodo ho menil a rikal jak to pak po vymene zacalo lip radit, tak o tom taky dumam. Motorovej olej vymenim po chorvatsku samo i s filtrem, vzduchovej a pylovej sem menil ted, palivovej asi pri tom oleji necham taky vymenit at je klid. No a prevodovej asi jakbysmet a uvidime co to bude delat. Jinak me vcera trkl ozralej borec od nas co u nich doma delam elektriku, nenasere to, nastesti zadni naraznik z boku, to bych neveril co vydrzi barva, doma 2000 smirek a brusna pasta a az na par skrabancu to nejde poznat, jen ta lista je odrena jako blazen, prej to zaplati tak bude lista i lak snad. Odkaz ke komentáři
jar_da Odesláno Červen 30, 2010 Sdílet Odesláno Červen 30, 2010 převodovka - olej se nemění, nicméně já ho měním cca po 120.000 km Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Červen 30, 2010 Autor Sdílet Odesláno Červen 30, 2010 hmm zajimavej point, mel jsem drobne problemy s tuhosti razeni, ze bych to zkusil ? ma cenu to kvuli tomu davat do autorizaku nebo to v pohode zvladne lepsi servis ? Jakej olej pouzit ? Odkaz ke komentáři
Kajman Odesláno Červen 30, 2010 Sdílet Odesláno Červen 30, 2010 Olej zvládne každý servis, jenom pozor, na 6q převodovky neexistuje komerční náhrada, lze použít jenom orig. VW, číslo G 052 171 A2. Tohle si fakt ohlídej, a nejlíp, kup si sám olej a nechej jim to jenom vyměnit. Já jsem měnil teď na jaro ve 185 tis. km, a řazení jde opravdu o něco lehčeji. Olej jsem bral od Seba přes SH fórum, cena nějak do 500/litr. Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Červen 30, 2010 Autor Sdílet Odesláno Červen 30, 2010 na prvni nastrel jsem nasel litr za 575 Kc kolik tam toho padne ? Odkaz ke komentáři
Ciza Odesláno Červen 30, 2010 Sdílet Odesláno Červen 30, 2010 No vidim ze to nebude tak easy a co 5klacek, jakej olej by ste doporucili pro mou cernou damu? Odkaz ke komentáři
majorak Odesláno Červen 30, 2010 Sdílet Odesláno Červen 30, 2010 cus te hele s tou prevodovkou vcera jsem pucil auto pritelkyni a kdyz mi zaradila trojku tak brzo pustila spojku a tak desivy zvuk jsem ejste neslysel proste to slo pres zuby uplne jak by se drely mohlo se neco vazne poskodit?? mam z toho docela strach Odkaz ke komentáři
wrccko Odesláno Červen 30, 2010 Sdílet Odesláno Červen 30, 2010 a mala spojku stlačenú úplne? Myslím že sa nič nestalo ja som raz počul taký zvuk pri spiatočke, to už bolo dávnejšie, a bolo to práve zle tlačenou spojkou, no zas od výroby opäť blbne synchron na 2ke, takže tento alebo o týždeň ide auto do servisu Odkaz ke komentáři
Ciza Odesláno Červen 30, 2010 Sdílet Odesláno Červen 30, 2010 Majorak: tak na to ti reknu jen jedno, nepujcuj a ted vazne, moje zena taky brble ze ji tam de blbe trojka a od te doby co to dvakrat pripomela me tam de obcas taky zazlobi, takze bud tim ze to zkousela neco zablblo a nebo je hold potreba to trocha promazat a nejako poresit ten olej a pak se uvidi. Ale me to Odkaz ke komentáři
Kajman Odesláno Červen 30, 2010 Sdílet Odesláno Červen 30, 2010 Ol@f: asi 2 a 1/4 litru, musíš koupit bohužel 3, prodává se po litrovkách. Díval jsem se a Sebo mi to prodával za 475/litr... Jinak to s tom nezaměnitelností oleje pro 6q mi věř, mi tam původně v servisu flákli normální olej, furt mi to nedalo a DP fóru jsem to načetl, no ale v servisu mi samozřejmě nevěřili, takže jsem dokonce řešil oficiální vyjádření od Škodovky, potvrdili že do 6q jen a pouze ten jejich, jinak to prý po pár (stech) km odnesou synchrony. U 5q je to jedno, jakýkoli olej splňující danou specifikaci. Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky