zdenda2.0 Odesláno Červen 26, 2016 Sdílet Odesláno Červen 26, 2016 Ani se to nedá nazvat problémem, spíš by mě zajímalo co to mohlo způsobit, popř. jestli se s tím někdo nesetkal (motor AQY). Situace: Jedu jako milionkrát před tím po krásné rovné okresce, na tachu příjemných 110-115km/h, motůrek si jen vrní. Za sebou mám už 150km a blížím se domovu a najednou akustický signál a rozsvícená oranžová kontrolka oleje na přístrojích (vím, že když je cokoli "oranžové" nejde o průser ale o upozornění). No tak okamžitě noha z plynu, kontrolní pohled do zp. zrcátka jestli za mnou není olejová skvrna a došoural jsem se na cca 500m vzdálené odpočívadlo. Po kontrole motoru, nikde nic - vše v pořádku (žádný únik, hladina OK). Po nastartování a rozjezdu se kontrolka už neobjevila... a zbylých 50km jako vždy v pohodě... tak CO TO? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
KaJe Odesláno Červen 26, 2016 Sdílet Odesláno Červen 26, 2016 Může zlobit snímač hladiny a nebo vedení k němu. Je na vaně zespodu a celkem citlivé místo. Až budeš pod autem, mrkni na konektor a prostříkni ho. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jk79 Odesláno Červen 27, 2016 Sdílet Odesláno Červen 27, 2016 Může zlobit snímač hladiny a nebo vedení k němu. Je na vaně zespodu a celkem citlivé místo. Až budeš pod autem, mrkni na konektor a prostříkni ho. přesně tak,může být v háji i čidlo..... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zdenda2.0 Odesláno Červen 28, 2016 Autor Sdílet Odesláno Červen 28, 2016 Tak ani diagnostika (paměť závad) nic neřekla. Auto jsem zkontroloval, konektor je OK, kabeláž se zdá být v pořádku. Dnes opět cesta v kuse 160km a vše v pořádku. Asi nějaký šotek... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Romix95 Odesláno Červen 28, 2016 Sdílet Odesláno Červen 28, 2016 Můžu se zeptat kam jsi koukal do paměti závad ? do řj. motoru nebo budíků ? dělá to kamarádovi na Passatu někdy svítí někdy ne a řekli mu v servise že v paměti nic není ale asi se dívali jen do motoru, protože v jednotce budíků má sporadickou chybu čidla hladiny oleje :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zdenda2.0 Odesláno Červen 29, 2016 Autor Sdílet Odesláno Červen 29, 2016 Díval jsem se do obojího. A nikde nic co by souviselo s olejem (motor měl tuším sporadickou závadu - bohatá směs v 1. válci) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin ASV Odesláno Červen 29, 2016 Sdílet Odesláno Červen 29, 2016 Za prvé - máš dost oleje? To je totiž kontrola hladiny oleje a po otevření kapoty kontrolka zhasne na cca 100km. Za druhé - spínač na přední kapotě,pravděpodobnější závada než čidlo na vaně. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šulda Odesláno Červen 29, 2016 Sdílet Odesláno Červen 29, 2016 Za prvé? Po kontrole motoru, nikde nic - vše v pořádku (žádný únik, hladina OK). 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zdenda2.0 Odesláno Červen 29, 2016 Autor Sdílet Odesláno Červen 29, 2016 Hladina oleje je OK (viz výše), ten snímač na kapotě mě ale nenapadl... Nicméně včera jsem jel zase 160km v tahu a nic se neobjevilo a teď při cukačkách po městě taky nic... takže díky za tip. Kapotu otvírám dost často - vlastně po každé jízdě když kontroluji motor a občas před jízdou. teď trochu odbočím. Když jsem měl napojenou diagnostiku udělal jsem si test budíků - Za víc jak 100tis km co jsem s autem najel jsem některé symboly (na digitálních displayích) ani neviděl, jen mě překvapilo, co jich tam je (resp. kolik jich tam dokázali v Boleslavi vecpat). 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zdenda2.0 Odesláno Červenec 1, 2016 Autor Sdílet Odesláno Červenec 1, 2016 Tak dnes opět kontrolka rozsvícená - otevřel jsem a zavřel kapotu a je klid. Jen by mě zajímalo co tu chybu generuje? Mám z jedné olejové vany plonkový čidlo, tak ho zkusím vyměnit až budu měnit olej a uvidíme... holt mi tam bude svítit olejnička. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zdenda2.0 Odesláno Červenec 5, 2016 Autor Sdílet Odesláno Červenec 5, 2016 Nedalo mi to a pořádně jsem vyčistil olejové čidlo (jemným smírkem jsem opatrně přejel piny abych je zbavil oxidace a prostříkl), čidlo kapoty jsem taky vyčistil. Od té doby najeto 400km a je klid. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Romix95 Odesláno Červenec 5, 2016 Sdílet Odesláno Červenec 5, 2016 Tak snad to není náhoda a budeš mít klid :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mephistopheles Odesláno Červenec 8, 2016 Sdílet Odesláno Červenec 8, 2016 Hojte, mno jestli si dobře pamatuju, tak čidlo úplně ze spod vany je pouze na teplotu a kvalitu oleje, na hladinu je tam ještě jedno. říkám to proto že už 6 let mám to čidlou uhnité v konektoru a při startu si akorát zabliká a dá pokoj :-D (to čidlo tam je důležité když máš nastavenou v budíkách proměnnou délku intervalů výměny oleje) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Romix95 Odesláno Červenec 8, 2016 Sdílet Odesláno Červenec 8, 2016 Čidlo dole na vaně je 100% na hladinu a dávalo se jak píšeš kvůli Long Life olejům, druhé je jen na tlak :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
KaJe Odesláno Červenec 8, 2016 Sdílet Odesláno Červenec 8, 2016 Přesně tak, spodní čidlo na vaně je na hladinu. Teď dokonce přemýšlím, jestli má tohle auto vůbec čidlo na teplotu oleje. Myslím, že ne. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zdenda2.0 Odesláno Červenec 9, 2016 Autor Sdílet Odesláno Červenec 9, 2016 Tak jak tak, od té doby co jsem to čidlo vespod pořádně vyčistitl, je klid (najeto už přes 500km). Tak sned je problém vyřešen. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pali Odesláno Září 10, 2019 Sdílet Odesláno Září 10, 2019 nazdar, má niekto skúsenosť, že mu nesignalizije nízku hladinu oleja?.... ma to súvis s tým spodným čidlom vo vani alebo má tento motor ešte jedno čidlo? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.