Přejít na obsah

Pokec o COLUMBUSu

Doporučené příspěvky

Takze muj problem po servisni instalaci ZCELA noveho a oficialniho (Skodou uvolneneho) firmware 2684 stale trva, servis se tim nadale zabyva ve spolupraci s automobilkou, v naposledy v patek me sdelili, ze to znova upgradovat stejnym FW nemuzou, udajne to Columbus odmitne. Zadny reset a tovarni nastaveni navigace nepomohlo, ani opakovane.

Takze hledaji stale jine reseni, nicmene se jiz hovori i o tom, ze cely C. vymeni v ramci zaruky (flash FW delali v servisu z CD, ktere jim dodala primo automobilka) VYMENI :-).

Jen pro zopakovani - navigace po upgrade nenabizi stazeni dat na HDD (prip. jejich nahradu novejsimi, resp. nabidnout docasne uziti), ani pri zasunuti ruznych navigacnich disku, navigace vzdy bezi jen pri zasunutem DVD navigacnim disku (a to jiz zcela bez problemu). Problem s cyklickym hlasenim o vadnem navigacnim DVD se po vymene navigacniho DVD za jine jiz nevyskytuje.

Dle meho je nejak asi porusen vyhrazeny (skryty) sektor pevneho disku, na kterem se ukladaji navigacni data. K tomu doslo asi pri flashovani noveho firmware, po upgrade totiz nebyla na HDD zadna navigacni data, ackoliv jsem je tam mel ulozena, a cele 4 predchozi mesice jsem navigaci zcela vyhradne vyuzival z pevneho disku. Je ale zajimave (nikoliv nemozne), ze uzivatelsky dostupny oddil pevneho disku s hudebnimy soubory je bez problemu pristupny.

Columbus vyhrazeny (skryty) sektor pevneho disku asi nevidi, a tak ani nenabizi funkce pro presun ci nahradu navigacnich dat z DVD na HDD, a tak se chova jako bezna DVD navigace bez HDD.

Mozna by pomohlo zformatovani pevneho disku a opakovany upgrade firmware (pokud to nelze pri upgrade nejak navolit), to je ale nad sily bezneho znackoveho servisu, a ja se do toho ze zcela jasnych duvodu (zaruka, auto je stare 4 mesice) sam nijak poustet nebudu...

Odkaz ke komentáři
Takze muj problem po servisni instalaci ZCELA noveho a oficialniho (Skodou uvolneneho) firmware 2684 stale trva, servis se tim nadale zabyva ve spolupraci s automobilkou, v naposledy v patek me sdelili, ze to znova upgradovat stejnym FW nemuzou, udajne to Columbus odmitne. Zadny reset a tovarni nastaveni navigace nepomohlo, ani opakovane.

Stejným softem to přehrát jde. Dokonce jim to píše i na displeji.

Downgrade se to jmenuje. Kdyby to stejně nešlo, tak se dá flashnout i starším softem.

Mozna by pomohlo zformatovani pevneho disku a opakovany upgrade firmware (pokud to nelze pri upgrade nejak navolit), to je ale nad sily bezneho znackoveho servisu, a ja se do toho ze zcela jasnych duvodu (zaruka, auto je stare 4 mesice) sam nijak poustet nebudu...

Jasně, ať si to vyřeší, ale zákazník je v tomto případě bit na úkor neschopnosti školených pracovníků.

Upraveno uživatelem j0ska
Odkaz ke komentáři
Stejným softem to přehrát jde. Dokonce jim to píše i na displeji.

Downgrade se to jmenuje. Kdyby to stejně nešlo, tak se dá flashnout i starším softem.

Downgrade je preflashovani nejakou predchozi verzi firmware.

Mimochodem me technik v servise ukazoval PDF dokument, prilozeny od Skodovky k tomuto orig. firmware, kde jsem jasne videl, ze Skoda uvadi, "ze neni mozne prehrat tento firmware jiz tim samym jednom nafleshovanym".

Tim nerikam, ze to nejde (spise na to, ze oni delaji s ohledem na prip. reklamaci a jejich vlastni penize presne to, co chce Skoda), nebo ze to jde prave pres downgrade, a nasledny upgrade opet na novejsi verzi.

Ted cekam na jejich vyjadreni.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Jednotku gateway, Columbus, rámeček kolem,GPS anténu, případně mikrofon s kabeláží pro hlasové ovládání, odblok obrazu za jízdy.

Záleží co ještě v autě máš. Kdybys chtěl zobrazení parkováků nebo zobrazení ovládání climatornicu, tak ještě kupu dalších věcí a moře práce.

Upraveno uživatelem j0ska
Odkaz ke komentáři

Asi sem úplně blbej, že nevím na co se ptá :DOH: Kdybys místo keců radši odpověděl sám, když to tak dobře víš! Tyhle Tvoje polovičatý, nic neříkající odpovědi jsou lehce na nic, velmi slušně řečeno. ;)

Takže jen pro ferdu ještě jednou: Když stanice radiotext vysílá, zobrazuje se.

Odkaz ke komentáři

Tohle jsem nasel:

V RDS existuje několik služeb, tj. druhů přenášených informací. Ty jsou zpracovávány přijímačem obvykle formou zobrazovaných dat nebo přepnutím funkce. Mezi základní služby (kódy) patří:

PS: Program Service - Název rozhlasové stanice neboli identifikace přijímaného okruhu. Název programu je určen jen pro zobrazení na displeji přijímače. Délka je 64 bitů tj. 8 alfanumerických znaků podle normy ISO 646.

RT: Radiotext - přenos krátkých textových zpráv na display rádia

Odkaz ke komentáři

Ahoj všem, vím že je to trochu OT, ale sháním někoho, kdo by mi za rozumný peníz sehnal, namontoval a nastavil HF a couvací kamery na RNS 510. Jsem sice hrdým vlastníkem octávky, ale toto potřebuji na VW Multivan T5. Mám v tom RNS 510 (DPN: 7L6035680A, HW-VER: H04, SW-VER: 1022) + odblok obrazu za jízdy. Ideálně JM kraj nejlépe Brno, ale není problém s tím kamkoliv dojet.

Předem díky za případnou nabídku.

Jirka.

Odkaz ke komentáři
Na HF a couvací kameru,pokud máš OLD T5 zapomeň

Mam T5 r.v. 2007, ale myslim, ze by to mohlo jit. Existuje nejaky multimedialni adapter, pomoci ktereho lze pripojit libovolne A/V zarizeni, tzn. i nejakou OEM kameru. Je mi jasne, ze orig. kamera asi nehrozi, protoze T5 maji jeste CAN BUS 1.6 a nove T5 uz komunikuji po T2.

Predpokladam ale, ze u tohoto reseni asi mohu zapomenout na to, ze by se mi ta kamera zapinala automaticky.

Jirka

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...