Radas Posted March 2, 2017 Share Posted March 2, 2017 (edited) Zdravím Vás Moderní naftové motory používají pro snížení emisí výfukových plynů takzvané filtry pevných částic (DPF) Jenže jejich životnost je omezená.Týká se to všech TDI motorizací, které plní EU5 a výše. Hledal jsem variantu jak kontrolovat zapopelení (znehodnocení) filtru způsobem, který bude pro mne jednoduchý v jakékoli situace bez větších problémů. Potvrzeno testování na android 6.0 marshmallow. Verze aplikace DPF 2.10.5 Verze DPF https://apps.apple.com/cz/app/dpf-monitor-for-vag/id1563561126?l=cs nelze momentálně v režimu WIFI na iPhone 15 verze 17.4 uvést do provozu. V roce 2024 by měla být provedena aktualizace pro připojení WIFI. https://www.diags.cz/pro-iphone/super-mini-elm327-pro-obd-ii-s-wifi-pro-iphone-a-android/ Při párování je nutno použít kód 0000 nebo 1234 Podrobný článek o kontrole DPF filtru a diagnostice zde Odkaz na návod: http://www.applagapp.com/forum/viewtopic.php?f=9&t=319 Video průběhu regenerace během jízdy po dálnici na 6 kvalt rychlostí na tempomat 130 km/h Video průběhu regenerace během jízdy po dálnici na 6 kvalt rychlostí na tempomat 130 km/h Car Scanner Potvrzeno testování https://apps.apple.com/cz/app/car-scanner-elm-obd2/id1259933623?l=cs funkčnost i na iPhone 15 verze 17.4 s Adaptérem: https://www.diags.cz/pro-iphone/super-mini-elm327-pro-obd-ii-s-wifi-pro-iphone-a-android/ Edited March 13, 2024 by Radas 0 Quote Link to comment
burek Posted March 4, 2017 Share Posted March 4, 2017 Cauec... Funguje to i na PD? Vidim kody mozoru same CR. Dik 0 Quote Link to comment
Radas Posted March 4, 2017 Author Share Posted March 4, 2017 Informoval jsem vyvojare aplikace Odesláno z mého ALE-L21 pomocí Tapatalk 0 Quote Link to comment
werevolf Posted March 4, 2017 Share Posted March 4, 2017 Tak dnes som to vyskusal aj ja na androide 6 a islo mi to normalne Odoslané z SM-A510F pomocou Tapatalku 0 Quote Link to comment
Ladinek Posted March 9, 2017 Share Posted March 9, 2017 Nevim jak autor navodu, ale ja mam otacky motoru na volnobeh stale 900. 0 Quote Link to comment
Ondřej83 Posted March 10, 2017 Share Posted March 10, 2017 Možná z cesty pánové ale mě tohle auto dělá samo. Nepoužívám žádnou appku a auto samo od času samo naskočí na 1000 ot. a po cca 5 minutách zase spadne na 900ot. 0 Quote Link to comment
raym0n Posted March 10, 2017 Share Posted March 10, 2017 Panove, chtel bych se zeptat - kdy spina automaticka regenerace DPF? Po urcitych km, nebo pri urcitych gramech popilku? Moje myslenka je nasledujici - rad byl pripojeny s aplikaci, ridil, vedel, kdy se spusti regenerace, kdyz bych jezdil po meste a vedel, ze se spusti, tak bych regeneraci rad nucene zastavil, protoze motor nema idealni otacky a ani teplotu a kdyz bych vyjel na dalnici, tak bych ji rad nucene spustil. Umi tohle vsechno ta aplikace nejak? a jake jsou podminky pro automaticke spusteni regenerace dpf? Diky za info 0 Quote Link to comment
Ondřej83 Posted March 10, 2017 Share Posted March 10, 2017 Panove, chtel bych se zeptat - kdy spina automaticka regenerace DPF? Po urcitych km, nebo pri urcitych gramech popilku? Moje myslenka je nasledujici - rad byl pripojeny s aplikaci, ridil, vedel, kdy se spusti regenerace, kdyz bych jezdil po meste a vedel, ze se spusti, tak bych regeneraci rad nucene zastavil, protoze motor nema idealni otacky a ani teplotu a kdyz bych vyjel na dalnici, tak bych ji rad nucene spustil. Umi tohle vsechno ta aplikace nejak? a jake jsou podminky pro automaticke spusteni regenerace dpf? Diky za info No nevím jestli by to tahle šlo protože už v návodu se pro vypálení DPF píše při zařazeném 3.4st§pni a rychlosti 60-70km/h tak nevím kdy na dálnici pojedeš touhle rychlostí :) ...ikdyž, na těch naších asi i jo :D 0 Quote Link to comment
raym0n Posted March 10, 2017 Share Posted March 10, 2017 Diky, prirucku proctu, ale stejne mi to nejak nevoni... musim si o te regeneraci a potrebnych teplotach procist vice. Chci se vyvarovat tech pripadu, kdy dojde k nucene regeneraci (na zakalde km, nebo g popilku) za podminek ne uplne idealnich pro regeneraci... snad mi rozumite ;) 0 Quote Link to comment
Radas Posted March 10, 2017 Author Share Posted March 10, 2017 (edited) Zdravím Vás. Včera jsem zachytil regeneraci.Přijel jsem na parkoviště a při zastavení zůstaly otáčky na 990. Jel jsem tedy dokončit. Po cca 2 km jízdy jsem opět zastavil a již se otáčky ustálily na 750(regenerace OK) Doma jsem napíchl na OBD a spustil aplikaci. Výsledek viz foto. Regeneruji cca každých 330 km. Minulá regenerace byla provedena 27.2.2017 Edited March 10, 2017 by Radas 0 Quote Link to comment
Radas Posted March 21, 2017 Author Share Posted March 21, 2017 Zdravím Vás. 19.3. se mi konečně podařilo zaznamenat regeneraci začátek/konec průběhem jízdy Začátek regenerace startoval dle aplikace na 12,69 g.(ikona filtru v aplikaci postupně mění barvu na červenou) Teplota postupně stoupala k 598 °C Při jízdě 130 km/h dálnice a zbytek cca 5 minut město(město 50 Km/h) Spotřeba tle PPC před reg. 5,5/při regeneraci 5,6 Celková regenerace trvala 11 min Ukončení se ustálilo zvukovým signálem v aplikaci na 5,2 g Sledoval jsem stav gramáže průběhem jízdy po reg. Opravdu záleží na stylu jízdy poněvadž po 2 km po ukončené reg. jsem již měl 5,5 g V mém případě probíhá regenerace po 195/210 km 0 Quote Link to comment
jonathan88 Posted March 22, 2017 Share Posted March 22, 2017 https://m.downloadatoz.com/vag-dpf/com.applagapp.vagdpf/direct-download-apk.html zdarma full verze 0 Quote Link to comment
r@pid Posted March 22, 2017 Share Posted March 22, 2017 To je verzia 2.6.4, uz som uploadoval novsiu plnu 2.7.5, mozno je v nej viac podporovanych motorov. 0 Quote Link to comment
danno Posted March 26, 2017 Share Posted March 26, 2017 skusal to niekto na O2 RS po fl motor CEGA? aplikacia mi vyhodi chybu..asi tym ze nieje podporovany motor? 0 Quote Link to comment
werevolf Posted March 28, 2017 Share Posted March 28, 2017 Tiez som to skusal na tom motore a takisto mi vyhodilo chybu Odoslané z SM-A510F pomocou Tapatalku 0 Quote Link to comment
danno Posted March 31, 2017 Share Posted March 31, 2017 to si skusal svoj adapter a s CEGA motorom nesiel a s inym ano?...skusal som pisat na support a typek mi odpisal ze mam skusit manualne nastavenie motora ale po vyskusany od 1-7 sa nic nedialo...tak mi povedal ze nech vyskusam iny adapter alebo ten svoj na inom aute. 0 Quote Link to comment
werevolf Posted March 31, 2017 Share Posted March 31, 2017 Ano skusal som svoj adapter na erese s tym motorom a tam nesiel Odoslané z SM-A510F pomocou Tapatalku 0 Quote Link to comment
Radas Posted April 4, 2017 Author Share Posted April 4, 2017 Dnes jsem aktualizoval na novou verzi 2.14.6 - added CAYD engine tested by user - corrected dpf image doesn't changing correctly - corrected oil ash percentage for liters unit - better model year recognizing Přidány nové kódy motoru 0 Quote Link to comment
werevolf Posted April 7, 2017 Share Posted April 7, 2017 Ja som na aplikacii este nezaznamenal regeneraciu filtra aj ked od poslednej mam uz nejakych 740 km Odoslané z SM-A510F pomocou Tapatalku 0 Quote Link to comment
Radas Posted April 7, 2017 Author Share Posted April 7, 2017 (edited) Tak dnes se mi podařilo zaznamenat regeneraci. Dělal jsem si záznamy viz tabulka.Preventivně s sebou vozím adaptér a sem tam napíchnu a spustím apl. werevolf /Je více možností proč je to tak jak zde uvádíš. 1:v aplikaci je něco špatně nastaveno/osobně nemám odzkoušeno tak nedokážu posoudit 2:ve voze je provedena SW úprava mapy. 3:Umíš jezdit tak dobře jako nikdo jiný :smich: Můžeš zde prosím uvést denní nájezd + město/mimo město/dálnice Edited April 7, 2017 by Radas 0 Quote Link to comment
werevolf Posted April 8, 2017 Share Posted April 8, 2017 No neviem v aplikacii mam nastaveny typ motoru na cayc ale skusil som ju odinstalovat a nanovo stiahnut tak uvidime. A denny najazd nemam lebo mi auto stoji v garazi ked som v robote a zenw som kupil fabiu do mesta a do roboty. A od vymeny egr-ka v 66000km jazdim s oktavkou uz iba dlhsie trasy a teraz mam nabehanych 85tkm Odoslané z SM-A510F pomocou Tapatalku 0 Quote Link to comment
r@pid Posted April 24, 2017 Share Posted April 24, 2017 Nech sa paci, plna verzia VAG DPF 2.15.6 - https://uloz.to/!vZcLY9NWNKuE/9968g4k8p9y7d4c4vb8u7r6s-zip 0 Quote Link to comment
kraťas Posted April 29, 2017 Share Posted April 29, 2017 Ahoj, tak jsem si tu apku stáhl, nainstaloval a nefunguje. Musím ještě něco s tím udělat? 0 Quote Link to comment
Kuro_SV Posted May 2, 2017 Share Posted May 2, 2017 kraťas, nespusti sa ti aplikacia alebo sa nevie spojit s adapterom, nefunguje je celkom siroky pojem 0 Quote Link to comment
r@pid Posted May 2, 2017 Share Posted May 2, 2017 Presne tak, trosku upresni problem. Ktoru konkretnu si skusal? Tu poslednu cracknutu alebo free z Google Play? 0 Quote Link to comment
Radas Posted May 2, 2017 Author Share Posted May 2, 2017 kraťas:postupoval jsi dle návodu v prvním postu? Malinko se rozepiš abychom mohli odhalit problém. 0 Quote Link to comment
kraťas Posted May 2, 2017 Share Posted May 2, 2017 no jde o to, že r@pid sem postnul plnou verzi VAG DPF, chápal jsem to tak, že je to nějaká cracknutá verze, kterou si nainstaluji a bude funngovat. Ale mě nefunguje. Free verze mi jede normálně, tak si myslím, že adaptérem to nebude, carista mi taky funguje normálně. Jen ta apka od r@pida mi nejde spustit. Po spuštění se stane toto viz. obrázek 0 Quote Link to comment
r@pid Posted May 3, 2017 Share Posted May 3, 2017 Skusal si pripadne verziu 2.7.5? 0 Quote Link to comment
rich66 Posted May 3, 2017 Share Posted May 3, 2017 skus tuto druhu verziu, ked ti to nejde, ta by skor mohla ist 0 Quote Link to comment
kraťas Posted May 3, 2017 Share Posted May 3, 2017 kde najdu tu druhou verzi? Myslíte tu 2.7.5? 0 Quote Link to comment
Recommended Posts