janjoy Odesláno Březen 11, 2010 Sdílet Odesláno Březen 11, 2010 po zimě mam děravý katalizátor. Zajímají mě postřehy čim ho nahradiit (origo, neorigo), případně jestli máte někdo zkušenoti z výměnou katu za dynamizér :D Díky za vaše poznatky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Březen 11, 2010 Sdílet Odesláno Březen 11, 2010 po zimě mam děravý katalizátor. Zajímají mě postřehy čim ho nahradiit (origo, neorigo), případně jestli máte někdo zkušenoti z výměnou katu za dynamizér Díky za vaše poznatky dej trubku :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
janjoy Odesláno Březen 11, 2010 Autor Sdílet Odesláno Březen 11, 2010 jedná se o tento díl :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Březen 11, 2010 Sdílet Odesláno Březen 11, 2010 jedná se o tento díl dej jen trubku a je to budeš mít trošku hlubší zvuk holt je pak menší problémek s STK ,ale vše se dá udělat :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
janjoy Odesláno Březen 11, 2010 Autor Sdílet Odesláno Březen 11, 2010 mě by spíš zajímalo čím se to dá nahradit aby to vypadalo jako když tam kat. je :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Březen 11, 2010 Sdílet Odesláno Březen 11, 2010 mě by spíš zajímalo čím se to dá nahradit aby to vypadalo jako když tam kat. je ;) DĚLÁ SE NĚCO NA SPŮSOB REZONÁTORU VYADÁ TO STEJNĚ 0 Citovat Odkaz ke komentáři
stihacka Odesláno Březen 12, 2010 Sdílet Odesláno Březen 12, 2010 Mám místo katu rezonátor kterej vypádá skoro stejně jako kat. Pokud nemáš problém s STK tak do toho starýho dej trubku a ovař to, zavař i tu prodřenou díru. Je to lepší než ten rezonátor, ono potom jde víc hluku do interiéru s rezonátorem. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jim Odesláno Červenec 13, 2016 Sdílet Odesláno Červenec 13, 2016 Uvidime zda má smysl takto staré téma obnovit, už jsem 2* našel že na 2,0 by měl pasovat kat z 1,8 20V nemá někdo zkušenost? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
KaJe Odesláno Červenec 13, 2016 Sdílet Odesláno Červenec 13, 2016 Myslím, že jako celek, tedy celý první díl, je jiný. Aspoň etka má pro aqy jiné číslo. Samotný kat by možná šel použít. Já ho měnil na AQY minulý týden. Ta keramika se mi tam uvolnila a klepal, no hrůza. Sehnal jsem starší origo, celý díl za 2200,- Kč a vyměnil a je klid. Hledal jsem i nějaký univerzál, že bych to navařil, ale nic jsem nenašel. Potřeboval jsem kat pro euro 4, který má přední trubku průměr 6 cm a zadní má 5,5 cm. Nic takového jsem nenašel v normální cenové relaci, vše okolo 3 tisíc a výše. Komplet první díl walker se dá sehnat za cca 3,500,- Kč. Nejhorší je to, že se špatně starší shání, dobře se katy vykupují, takže je z vrakovišť vozí na výkup, což je pro ně jednoduší. Já ten svůj starý vyříznu z potrubí, má délku 43 cm, a mám za něj slíbeno 1800,- Kč. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jim Odesláno Červenec 15, 2016 Sdílet Odesláno Červenec 15, 2016 mě právě nejdou povolit ty spojky prvního dílu, a nechce se mi kupovat nový a hned řezat :( kde je prosím tě lamba za katem nebo v katu přímo? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
KaJe Odesláno Červenec 15, 2016 Sdílet Odesláno Červenec 15, 2016 (upraveno) Jaký spojky ti nejdou povolit? Lambda je na konci katalyzátoru. AGN a AQY má na pohled stejné těsnění pod svody, ale má jiné číslo v etce a pro 1,8 je drobet menší asi o 4 mm na obě strany. Hlavně pozor na to, jaké Euro plní ten kat, já pozřeboval na AQY euro 5, AGN plní snad jen euro 2 či max. 3- nevím jak by se to potom chovalo na emisích atd. Upraveno Červenec 15, 2016 uživatelem KaJe 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zdenda2.0 Odesláno Červenec 17, 2016 Sdílet Odesláno Červenec 17, 2016 AQY umí i euro V? Já mám euro IV a to jsem si myslel, že je u Octavií s tímto motorem strop. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
KaJe Odesláno Červenec 17, 2016 Sdílet Odesláno Červenec 17, 2016 Jasně že tam má být 4, nějak jsem se uklepl. Mám nový noťas a nějak si na něj nemůžu zvyknout. :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Červenec 17, 2016 Sdílet Odesláno Červenec 17, 2016 na univerzální a jiné katy pozor, u aut s E4 a lambdou za katem to málo kdy funguje jak má 0 Citovat Odkaz ke komentáři
KaJe Odesláno Červenec 18, 2016 Sdílet Odesláno Červenec 18, 2016 Proto jsem raději sehnal starší origo, i když je to drobet fuška. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jim Odesláno Červenec 19, 2016 Sdílet Odesláno Červenec 19, 2016 (upraveno) mi povídej rozhazuju sítě a nic teda kecám v mělníku borec má, ale co když mi dojede zase hrkajicí Upraveno Červenec 19, 2016 uživatelem Jim 0 Citovat Odkaz ke komentáři
KaJe Odesláno Červenec 19, 2016 Sdílet Odesláno Červenec 19, 2016 Tak je to riziko, to určitě, mě zatím funguje dobře, dle diagnostiky, a ani neklepne. A to přežil i cestu českou poštou. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest jancipan Odesláno Červenec 19, 2016 Sdílet Odesláno Červenec 19, 2016 ceskou postou ci postovym kurierom? ja taketo veci uz len a len cez kuriera je to viac menej taka istotka 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Červenec 19, 2016 Sdílet Odesláno Červenec 19, 2016 mi povídej rozhazuju sítě a nic teda kecám v mělníku borec má, ale co když mi dojede zase hrkajicí Zkus zavolat na vrakac do Buchlovic. Tahaji tam prevazne Skodovky z Anglie a kdyz jsem hledal prevodovku na mou octu, tak nikde nemeli az tam jsem pochodil, tak treba budes mit stesti ;) http://vrakovistebuchlovice.cz/ 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zdenda2.0 Odesláno Červenec 20, 2016 Sdílet Odesláno Červenec 20, 2016 Začínám se trochu bát, na budíkách 310tisíc a kat původní... Jezdím teda převážně dlouhé trasy a jednou za rok při pravidelné údržbě podvozku ošetřím spoje na výfuku/katu ale tím to hasne... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jim Odesláno Červenec 20, 2016 Sdílet Odesláno Červenec 20, 2016 buchlovice nic, nikdo nic :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mephistopheles Odesláno Červenec 20, 2016 Sdílet Odesláno Červenec 20, 2016 Sakra, taky mi rachta kat, asi nezbyde nez rozriznout a opravit uchyty jestli neni rozbity uvnitr Odesláno z mého EVOLVEO StrongPhone Q6 LTE pomocí Tapatalk 0 Citovat Odkaz ke komentáři
KaJe Odesláno Červenec 20, 2016 Sdílet Odesláno Červenec 20, 2016 Já vůbec netuším, jak by ten keramický vnitřek šel přidělat. Mě kámoš radil to zkusit, až to bude zahřáté, trochu zkusit na několika místech stáhnout třeba truhlářskou svorkou, aby tu keramiku ten obal zase obepnul. ale opatrně, aby zase nepraskla ta keramika. Jinak ošetřování katu zvenku mi přijde nevýznamné, ten obal je celkem festovný a sváry taky, minulý týden jsem ho vyřezával od trubek. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Červenec 23, 2016 Sdílet Odesláno Červenec 23, 2016 buchlovice nic, nikdo nic :( To je škoda... a copak by kat z 1,8 nebo spíš z 1,8T nepasoval? Přeci 1,8T má vyšší výkon, tak by ten kat měl 2,0, který je slabší v pohodě zvládnout. Nevím jestli by seděly vstupní a výstupní trubky, ale všechno by se dalo přizpůsobit... ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jim Odesláno Červenec 24, 2016 Sdílet Odesláno Červenec 24, 2016 jen tak čistě teor, co se stane když tam dám větší? má díru na lambdu, jen je do 2500ccm, cena přijatelná Katalyzátor-univerzální kulatý AUTOMETAL Kulatý keramický/šroubení pro Lambda s./Do2500 ccm/Max.výkon 132kW/Emisní stupeň Euro-3/4 /Benzin 0 Citovat Odkaz ke komentáři
KaJe Odesláno Červenec 24, 2016 Sdílet Odesláno Červenec 24, 2016 Osobně si myslím, že větší ničemu nevadí, ale je to jen moje myšlení, hlavně aby seděli trubky pokud možno co nejvíce průměrem. Taky jsme na stránky autometal koukla, ale moc levné mi to nepřišlo, kolem 2 tisíc za výfuk. Pak ještě kus trubky 55 mm, protože ty katy jsou krátké a tak musíš dát zadní trubku delší. A ještě se to musí vařit, což třeba já nemám čím, tak by musel zase kámoš. Nejlevnější celý přední díl jsem našel od Walkera za 3255,- Kč, kdy jsem tak byl rozhudnutej, že vyzkouším ten, pokud neseženu starší origo. http://www.autodilyonline.cz/skoda-octavia-1u2-2-0-1999-04-2007-05-1984ccm-85kw-116hp-benzin--13973/katalyzator__1097702 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jim Odesláno Červenec 28, 2016 Sdílet Odesláno Červenec 28, 2016 vyřešeno ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
KaJe Odesláno Červenec 28, 2016 Sdílet Odesláno Červenec 28, 2016 Ten je ale prťavej. Tak jaký to nakonec vyhrál, co stál a funguje dobře? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Červenec 28, 2016 Sdílet Odesláno Červenec 28, 2016 Je to vůbec katalizátor, když je to tak malinký? :D Jaký kat jsi nakonec použil + stejný otázky jako má KaJe... :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jim Odesláno Červenec 28, 2016 Sdílet Odesláno Červenec 28, 2016 nakonec metal do 1800 do 110 kw,eu3 šroubení, lambda, autem jsem ještě nejel :D cenovka pult neco kolem 3, já nákup jinde :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.