Marcelpv1 Odesláno Březen 16, 2010 Sdílet Odesláno Březen 16, 2010 Poraďte prosím jaké nejlepší silentbloky na zadní nápravu. Jde mi hlavně o konfort. Díky za radu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petan.VUT Odesláno Březen 17, 2010 Sdílet Odesláno Březen 17, 2010 Originál. A pokud trochu tužší tak powerflex. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
stihacka Odesláno Březen 17, 2010 Sdílet Odesláno Březen 17, 2010 Co jsem slyšel tak se jako nejjednoduší a nejlevnější varianta doporučujou nějaký ze seata cupry, mají mít víc gumy a vydržej. Hlavně pozor na nějaký china náhrady. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
switcher Odesláno Červen 25, 2010 Sdílet Odesláno Červen 25, 2010 a jak je nalisovat panové? šlo by to doma svépomocí přes nějakou zavitovou tyč a stahnout ho tam? Nebo shánět někoho s lisem? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
stihacka Odesláno Červen 27, 2010 Sdílet Odesláno Červen 27, 2010 Originál přípravek je závitová tyč s různejma podložkama a tím se to tam natáhne přímo na autě. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
cosby Odesláno Červen 27, 2010 Sdílet Odesláno Červen 27, 2010 kompletní postup s fotodok. včetně výroby přípravku jsem dal na VW fórum.Dělal jsem to na Boře,tak jsem to nafotil.U OI je to to samé,tak tam zkuste pohledat 0 Citovat Odkaz ke komentáři
cosby Odesláno Červen 27, 2010 Sdílet Odesláno Červen 27, 2010 tak něco odemne najdete zde- http://www.octaviaclub.cz/oc/index.php?opt...0&Itemid=30 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mirus007 Odesláno Červen 30, 2010 Sdílet Odesláno Červen 30, 2010 ahojte, ale možná hloupá otázka :-D, jak poznám, že je špatnéj silentblok zadní nápravy? Doufám, že nedostanu blbou odpověd :-D Díky všem 0 Citovat Odkaz ke komentáři
switcher Odesláno Červenec 4, 2010 Sdílet Odesláno Červenec 4, 2010 díky pánům, taky se na to vrhnu! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Piar Odesláno Květen 25, 2011 Sdílet Odesláno Květen 25, 2011 Hodim to sem at nezakladam zbytecne nove tema Tak jsem se vcera kouknul pod auto a nasel jsem zadni pravou takhle sjetou,muzou zato silentbloky nebo tlumice?Naprava by nemela byt ohla jsem nikde nebouchnul 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dushky888 Odesláno Květen 25, 2011 Sdílet Odesláno Květen 25, 2011 (upraveno) presne toto iste robi aj na mojej. Geometria bola merana, odklony su uz na hranici tolerancie a na jednom kolese mam zlu zbiehavost, ale gumy zoziera z vnutornej strany rovnako. V zime na snehu alebo lade je zadok isty, nemika s nim.... Uz som pocul, ze zadne napravy na Octaviach by mali mat viaclamelove kraje behuna... Takze by zaujimalo aj mna, ci to je len silentblokmi Upraveno Květen 25, 2011 uživatelem Dushky888 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Piar Odesláno Květen 26, 2011 Sdílet Odesláno Květen 26, 2011 Tak som bol dnes v Kwik fite na kontrolu geo a vse ok takze naprava se nemohla ohnut,samoze ani nema ako. Takze hadanka ,to sjete pneu malo tlak iba 1 a ma tam byt 3.2 ,takze upne prazdna,samoze to vobec neni poznat ak mate pneumatiky bridgestone RFT na Octavi,takze ide sa nakupovat nove pneu,je divny ze cesky predajcovia vam predaju hocico len aby zarobili,alebo nemaju ani potuchy co predavaju a obuvaju a v skotsku mi nato pride hned pri pohlade z dialky 18 rocny mechnik :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dushky888 Odesláno Květen 26, 2011 Sdílet Odesláno Květen 26, 2011 ja mam ale tlaky v pneu OK 0 Citovat Odkaz ke komentáři
horky99 Odesláno Srpen 30, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 30, 2014 Pouziji toto téma. Jaké silentbloky jste dávali při výměně a jak se změnila tvrdost/komfort? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
cinek Odesláno Září 2, 2014 Sdílet Odesláno Září 2, 2014 No ja jsem dal tyto Strongflex, a je klid. Jsou pevnejsi/tvrdsi nez serie , ale porad komfort je zachovan. Samozrejmne je mam i na predku 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marek1583 Odesláno Březen 1, 2015 Sdílet Odesláno Březen 1, 2015 Zdravím mohl by mi někdo poradit,kde se dá tento silentblok koupit? Prohledal jsem snad vše a nikde jsem ho neviděl k objednání. Měl by to být silentblok z Leon Cupra. Díky za odpovědi 0 Citovat Odkaz ke komentáři
cinek Odesláno Březen 1, 2015 Sdílet Odesláno Březen 1, 2015 JJ, je to z leon Cupra R ,nejlip je objednas v autorizaku Seat, objednaci cislo je 1ML501541 , nebo lacinejsi verzi z Fabia 1 RS , objednaci cislo 6Q0501541E, ty maji treba zde http://www.cc-autodily.cz/search/?keyword=6Q0501541E 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Březen 2, 2015 Sdílet Odesláno Březen 2, 2015 Ten z Cupry R je pomalu nejdražší silentblok(1700Kč/kus), který můžeš na Octavii dát. Dražší je jen SuperPro(3800Kč sada). O cca tisíc Kč je levnější i Powerflex(2500Kč). Taky jsem ho chtěl dozadu dát, ale kvůli ceně si ho můžou nechat. Zvolím buď Fabii RS, nebo Strongflex. Ten z Cupry R snad seženeš jen v origo servisu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
cinek Odesláno Březen 2, 2015 Sdílet Odesláno Březen 2, 2015 JJ, ty z ty Cupry jsou tezce predrazeny , proto jsem sel taky do Strongflexu a muzu po roce rict ze to je v pohode. Auto je tuzsi, ale porad ne kostitras. Na minuly O1 jsem mel ty z F1 RS a taky dobry , takze neni treba platit premrsteny ceny v Seatu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Březen 2, 2015 Sdílet Odesláno Březen 2, 2015 A nedokážeš porovnat F1RS a Strongflex? Na mojí O1 jsou pravděpodobně ještě původní, takže cokoli oproti tomu bude krok kupředu, ale i přesto by mě zajímalo srovnání. Případně nemá někdo zkušenosti s Powerflexem? Zajímalo by mě, jestli má smysl si za něj připlatit, nebo jestli stačí o polovinu levnější Strongflex. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
deleted Odesláno Březen 2, 2015 Sdílet Odesláno Březen 2, 2015 Já bych zadní Powerflex už nedal.V kombinaci s 18" ráfky nepříjemné příčné nerovnosti. Powerflex jsem měl i předek,loni vyměněno za Strongflex ,zásadní rozdíl nevidím.zadek na tom asi bude stejně. Slyšel jsem ,že dobrá volba je 6LL501541http://www.cc-autodily.cz/luzko-zadni-napravy-4?brands%5B4556%5D=0&count=60 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marek1583 Odesláno Březen 11, 2015 Sdílet Odesláno Březen 11, 2015 Tak nakonec jsem zvolil ty z Cupry, objednat jdou pouze ze Seatu, na internetu jsem je nikde nenašel. Jen mám takový dotaz, budou opravdu pasovat na moji Octavii I combi r.v. 2002 1,9TDi 81kW? Po změření posuvným měřítkem mají ty z Cupry o cca 1mm menší průměr oproti originálům. Máte je někdo na své Octavii namontované? Díky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
CdCko Odesláno Duben 5, 2015 Sdílet Odesláno Duben 5, 2015 Zdary, našel jsem toto téma a je asi njblíž mému problému. Sjíždí se mě zadní pravé kolo zevnitř a je i viditelně vykloněné do A jako u starý škody 120. Jen problém je ten, že všichni říkají, že je náprava koplá, ale mě se zdá, že se kolo jakoby srovnává podle toho, jaký vemu rejd. Je možný že by byl jen silemblok tak vymlácenej že tam to kolo vandruje? Nic tam nemlátí, jen ta prdel jakoby do zatáček se mě zdá že uskakuje. Sehnal jsem jinou nápravu, ale zatím hledám jestli by to nešlo vyřešit jednodušeji, protože ta co jsem sehnal zase neni kotoučová a musel bych tam kotouče a všechno přehodit. Doufam, že se tady něco dozvím .... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tomikzacek Odesláno Listopad 12, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 12, 2015 Ahoj, mám dotaz k tomuto tématu. budu dávat na OI silentbloky zadní nápravy z FI RS. Originály do OI se musí uložit do nápravy v určité poloze, ale na těch plných jsem nic nanašel, tak jestli je muhu dát do nápravy tak jak mi padnou do ruky, nebo jestli mají předepsanou nějakou polohu? a ještě otázka, když dotahujete zádní nápravy, někde jsem se dočetl, že se musí zatížit kufr?? Díky za odpo 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jaster-83 Odesláno Listopad 12, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 12, 2015 Toto ma tiez zaujima, nikde som nic nenasiel ale co som pozrel par foto na nete vsetci ich davaju ako v tomto navode a aj on to tam pise ....note the correct orientation.... http://www.pimpmyskoda.co.uk/Guides/RearAxleBush.htm 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tomikzacek Odesláno Listopad 12, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 12, 2015 Ok díky a nevíš jak s tím nastavením do správné polohy při utažení celé nápravy k vozidlu. Myslím v jaké poloze se musí náprava utáhnout? Dočetl jsem se, že by se mělo postavit na rovnou plochu, zatížit kufr a dotáhnout. Díky za odpo. Bohužel moc angličtině nehovím. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kocka87 Odesláno Listopad 12, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 12, 2015 Správná poloha je zhruba takto 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tomikzacek Odesláno Listopad 12, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 12, 2015 JJ děkuji, ale jestli mi někdo ještě poradí, v jaké správné poloze dotáhnout šrouby nápravy? Tedy aby byla náprava dotážená správně vůči vozidlu. děkuji 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jaster-83 Odesláno Listopad 13, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 13, 2015 pokial si nedaval dole drziaky lozka zadnej napravy tak nic nenastavujes, skrutku co ide cez ten silentblok dotiahnes 40Nm + 90°, teleso napravy by malo byt pri dotahovani v pohotovostnom stave (vodorovna poloha), pri dotahovani skrutky spodneho ulozenia tlmica by mal byt kufor zatazeny cca 100kg, montazny uhol medzi ramenom napravy a tlmicom cca 104°, moment na skrutke 60Nm ale neverim ze to niekto takto robi........ 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.