Přejít na obsah

Sound in Black

Doporučené příspěvky

Aldo já myslím že s tim tady tu zkušenost asi nikdo mit nebude :( nebo aspon tohle se tady ještě neřešilo,max.lakovací tužka.

Co značky? Už máš? Měl bych jet pro autorádio do Prahy tak se stavím.

Už šetřiš?

http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=16926&pid=1324634&st=0entry1324634

máš to všechno předpřipraveny,jen to tam fouknout a zapojit konce :wub:

Upraveno uživatelem romariooo
Odkaz ke komentáři

@Romarioo ohledne značek jsem Ti psal SZ :-) snad se tam zitra dostanu. Tvou mam sundanou a schovanou :-) byl to mazec...

s hifi aparaturou mam krapet jine plany... tak uvidim jak to tam nainstaluju, dam vedet. :-) mam vse od DLS, Ty mas od nich jen krabici :-) a v nich focaly. Kdysi jsem tomu venoval hodne casu... zustal mi jak monoblok tak 4kanal, subwoofer taky ... no až nainstaluju předvedu :-)

No a na chipex jsem zvedavý, o vikendu si s tim vyhraju :-)

Odkaz ke komentáři

@Rome taky asi budu slavit az po oprave laku a az budou znacky na aute :-) (vecer uz nemam silu si hrat se znackama, tak jezdim bez :-)

Mozna se dopravakovi protacely panenky. "budu potřebovat velky a maly TP, pojisteni..." "maly TP nemam..."; "a kde ho mate"; "ten se asi ztratil..."asi?Tak to zjistěte", "No puvodní majitel jej vyhodil, když mu přebýval"; "To snad ne" Chyta se za hlavu a useda na židli.

"tak tady vyplňte protokol o ztrate TP a podejte mi značky.."; "mam jen jednu"; Jak to?"; "druha mi uletela pri ceste z Hradce", "Jak uletela..., tak k te ztrate TP dopiste ztratu RZ" :-)

Ale nakonec mi ochotne dal vybrat, 7202, 7002, ja si vzal 7204 dle data narození ;)

JJ zkusim udělat foto připadne video dokumentaci :-)

Odkaz ke komentáři

objednal jsem ve středu (tuším) a v poděli to dorazilo, to nejmenší vyšlo na cca 1200,- Kč

uvidím hledám ještě nějaké zkušenosti, ale moc jich není, nebo neumím najít. Libí se mi na tom, že je to jakoby dvousložkový lak, tvrdne podle podmínek 2-4 týdny. Je možné na hlubší rýhy aplikovat vicekrat, ale zázrak to nebude :-). zkusím udělat celou haupnu :-)

Odkaz ke komentáři

Tak jsem dnes umyl auto a pustil se do opravy laku. zkusil jsem si to na spodnim rohu levych dveří. Potřeboval jsem to jakoby nanečisto vyzkoušet.

v návodu je psáno, aby byl "puntik" barvy okamžitě po aplikaci rozetřen dodavanou rukavici. Moc se mi toto doporučeni nezdalo (upatlava to zdravý lak). Ma to vsak své opodstatnění ve vrstvě laku. Když se mi to podařilo přetáhnout na nepoškozenou část, je lepsi ji rozetřít (rozmaznout rukavicí), aby to bylo co nejtenčí. pak se to lepe utře dodávanou tkaninou a rozpouštědlem. Super na tom je, že když se to nepovede, jde to umýt.

Místa jsem nasvětloval halogenem a čelovkou. Ruku vždy opíral (už se mi docela klepou) Mikro štětečkem (v dodavce) můžete přesně "zakapnout" odlouplý lak. Ale, aby tam nebylo barvy moc, je nutne to rukavici setřít. A klidně doopravit. Na tom blatniku jsem udelal zkušenost, že to lze nanést 2x - 3x vždy otřít přebytečnou barvu, jinak to udela okolo uloupnute barvy kroužek a to je by nemelo zaschnout.

Když se ten opravný lak "odmyva" tak je fakt nutné trpělivě a jemně dlouze místo utírat. Když se zatlačí, tak to se to umyje vše a musí se začít znova.

Důkladně jsem udělal jen ten blatník a kousek kapoty u světla. Je to dost náročné na čas a trpělivost. Pak mi už byla zima a začalo poprchavat. S ničím jiným moc zkušenost nemám, takže srovnání nemám. U te tužky mi vadí, že to nejde zahladit s hranou toho poškozeného laku, ale vždy přetahu.

K "dokonalosti" chybí jen bezbarvý lak :-)

takže foto poškozené části od 01-04:

post-26197-0-30883300-1359827883_thumb.jpg post-26197-0-82319300-1359828193_thumb.jpg post-26197-0-63068600-1359828209_thumb.jpg post-26197-0-17939800-1359828225_thumb.jpg

oprava okolo řidičova světla 05-09:

na teto fotce je vidět jak to je roymaznuto rukavici

post-26197-0-47125000-1359828334_thumb.jpg post-26197-0-13442300-1359828369_thumb.jpg

setřene přebytky barvy:

post-26197-0-66381100-1359828390_thumb.jpg post-26197-0-92839100-1359828427_thumb.jpg post-26197-0-78427300-1359828454_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

dikes chlapi...

No když chodiš okolo auta s čelovkou a halogenem, najdeš dost neviditelných škrabanců. A taky mi na fotce přišlo, že těch nedokonalostí tam je jaksi více vidět než pouhým okem viditelných. (fotak mám cca 10-20 cm od auta, k tomu ruyné lomz světla atd. Myslím, že to prostě s jarem bude potřebovat ošetřit ala Štěpanova pečlivost. Ja to vzal jen vapkou a mikrouterkou. Touto pečí mi příjde to auto už více moje než "půjčene" :)

Tento metalický lak je pro opravy vlastně super. Ta metla se prostě blyská a a ma v sobě třpytivé částečky a tak opravu těch drobností lépe "zapadnou"

Odkaz ke komentáři

Chapu ze si tim leckdo vydelava, a taky popsat postup, ktery se praxi ladi roky neni snadne.

Kdyz cokoliv napisou, nebo daji odkaz tak ctu a nasavam... Kdyz se neco dela poradne nebyva to vetsinou jednoduche.

Ted jsem perlicku jen umyl z solneho krunyre, opravil to nejnutnejsi a na jaro se mu pokusim dodat 'novy' kabatek.

@rome nejsem uplna lama ;) nastesti mam wakpku doma, dokoupim co bude potreba, kdyz je lak osetrovan je proste famozni.

Jak vlastne vypada lak na brumlovi? ;)

Odkaz ke komentáři

Aldo: na kůru od Štěpana se teprve chystám ale až na jaře.Lak vypadá exkluzivně.Je tam v podstatě jen jeden 1cm škrábaneček nad řidičovou klikou ale věřím tomu že se dá zaleštit.Jinak bez vady a doufám že to tak i dlouho zůstane.

Nevím co je na tom pravdy ale prý BMW má tvrdší laky a tim pádem i ta udržba je naročnější na prachy...ale kdo chce dělat opičky tak musi mít na banány...je to jako se vším,vždyt to víš :)

Když vidim tu novou trojkovou Octávii tak ani na vteřinu nelituju toho rozhodnuti :palec:

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...