ales4 Odesláno Leden 29, 2013 Sdílet Odesláno Leden 29, 2013 Tak chipex dorazil. Dělal s tím z Vás někdo. Na webu je par videi, ale přeci jen osobní zkušenost by bodla .-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Alessi Odesláno Leden 29, 2013 Sdílet Odesláno Leden 29, 2013 ... jsem zvědavej na výsledek. Přeji ti ať to dobře a šrám nenávratně zmizí Romane nesmutni buď rád, že je tvoje ex-octávka v dobrých rukou ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
romariooo Odesláno Leden 29, 2013 Autor Sdílet Odesláno Leden 29, 2013 (upraveno) Aldo já myslím že s tim tady tu zkušenost asi nikdo mit nebude :( nebo aspon tohle se tady ještě neřešilo,max.lakovací tužka. Co značky? Už máš? Měl bych jet pro autorádio do Prahy tak se stavím. Už šetřiš? http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=16926&pid=1324634&st=0entry1324634 máš to všechno předpřipraveny,jen to tam fouknout a zapojit konce Upraveno Leden 29, 2013 uživatelem romariooo 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ales4 Odesláno Leden 29, 2013 Sdílet Odesláno Leden 29, 2013 @Romarioo ohledne značek jsem Ti psal SZ :-) snad se tam zitra dostanu. Tvou mam sundanou a schovanou :-) byl to mazec... s hifi aparaturou mam krapet jine plany... tak uvidim jak to tam nainstaluju, dam vedet. :-) mam vse od DLS, Ty mas od nich jen krabici :-) a v nich focaly. Kdysi jsem tomu venoval hodne casu... zustal mi jak monoblok tak 4kanal, subwoofer taky ... no až nainstaluju předvedu :-) No a na chipex jsem zvedavý, o vikendu si s tim vyhraju :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Michal K. Odesláno Leden 29, 2013 Sdílet Odesláno Leden 29, 2013 Urcite to pak nafot ten chipex, jsem na to zvedavy Snad to bude dobry 0 Citovat Odkaz ke komentáři
x Michi x Odesláno Leden 29, 2013 Sdílet Odesláno Leden 29, 2013 Já ho mám taky doma, ale čekám až se mi uvolní dílna. Jinak postupuj podle návodu. Hlavně to je potřeba pořádně zbavit vosku a všeho okolo, tak to nezapomeň pořádně odmastit 0 Citovat Odkaz ke komentáři
romariooo Odesláno Leden 30, 2013 Autor Sdílet Odesláno Leden 30, 2013 Aldo: tak co slavíte? :) My jsme to nechali na vikend. P.S těším se na mou značku :D kdy mi ji pošleš? Dám si ji do ložnice :lool: Z Tebe na dopravce museli mit dneska asi radost co? :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomasB Odesláno Leden 31, 2013 Sdílet Odesláno Leden 31, 2013 Tak ta sada na opravu laku mně zajímá, někdo mi objel kufr klíčem. Jak to funguje? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
sejvi Odesláno Leden 31, 2013 Sdílet Odesláno Leden 31, 2013 Taky me zajima jak ten chipex zamatla vsechny skrabance a diry... Delej prosim fotky, nejlepe rekni manzelce at to nataci... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ales4 Odesláno Leden 31, 2013 Sdílet Odesláno Leden 31, 2013 @Rome taky asi budu slavit az po oprave laku a az budou znacky na aute :-) (vecer uz nemam silu si hrat se znackama, tak jezdim bez :-) Mozna se dopravakovi protacely panenky. "budu potřebovat velky a maly TP, pojisteni..." "maly TP nemam..."; "a kde ho mate"; "ten se asi ztratil..."asi?Tak to zjistěte", "No puvodní majitel jej vyhodil, když mu přebýval"; "To snad ne" Chyta se za hlavu a useda na židli. "tak tady vyplňte protokol o ztrate TP a podejte mi značky.."; "mam jen jednu"; Jak to?"; "druha mi uletela pri ceste z Hradce", "Jak uletela..., tak k te ztrate TP dopiste ztratu RZ" :-) Ale nakonec mi ochotne dal vybrat, 7202, 7002, ja si vzal 7204 dle data narození ;) JJ zkusim udělat foto připadne video dokumentaci :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Leden 31, 2013 Sdílet Odesláno Leden 31, 2013 to je dobrá historka!!! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomasB Odesláno Leden 31, 2013 Sdílet Odesláno Leden 31, 2013 Alesi, máš někde odkaz na tu opravnou sadu, kde se dá koupit, za kolik no a pak taky se těším na ten seriál o postupu a zhodnocení výsledku. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Michal K. Odesláno Leden 31, 2013 Sdílet Odesláno Leden 31, 2013 http://www.chipex.com/ 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ales4 Odesláno Leden 31, 2013 Sdílet Odesláno Leden 31, 2013 objednal jsem ve středu (tuším) a v poděli to dorazilo, to nejmenší vyšlo na cca 1200,- Kč uvidím hledám ještě nějaké zkušenosti, ale moc jich není, nebo neumím najít. Libí se mi na tom, že je to jakoby dvousložkový lak, tvrdne podle podmínek 2-4 týdny. Je možné na hlubší rýhy aplikovat vicekrat, ale zázrak to nebude :-). zkusím udělat celou haupnu :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
romariooo Odesláno Leden 31, 2013 Autor Sdílet Odesláno Leden 31, 2013 Aldo: zitra možná pojedu na Prahu ale do Brumly ty kola 17 nenacpu.Máš nějaky nápady? Jinak Tě obdivuju,já bych se do toho asi sám nepustil,jsi frajer A značka je fajn.Zdence nabídli pár značek na výběr,ona chtěla rok narozeni ale nedopadlo to. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Michal K. Odesláno Leden 31, 2013 Sdílet Odesláno Leden 31, 2013 To nenacpes do kufru? To tam musi vejit ne? No a kdyz sklopis sedacky, tak na tuty 0 Citovat Odkaz ke komentáři
romariooo Odesláno Leden 31, 2013 Autor Sdílet Odesláno Leden 31, 2013 Ne,ne...nevejdou :) já mám hodně zavazadel s sebou a rakev na střechu si pořizovat nebudu :D ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ales4 Odesláno Únor 2, 2013 Sdílet Odesláno Únor 2, 2013 Tak jsem dnes umyl auto a pustil se do opravy laku. zkusil jsem si to na spodnim rohu levych dveří. Potřeboval jsem to jakoby nanečisto vyzkoušet. v návodu je psáno, aby byl "puntik" barvy okamžitě po aplikaci rozetřen dodavanou rukavici. Moc se mi toto doporučeni nezdalo (upatlava to zdravý lak). Ma to vsak své opodstatnění ve vrstvě laku. Když se mi to podařilo přetáhnout na nepoškozenou část, je lepsi ji rozetřít (rozmaznout rukavicí), aby to bylo co nejtenčí. pak se to lepe utře dodávanou tkaninou a rozpouštědlem. Super na tom je, že když se to nepovede, jde to umýt. Místa jsem nasvětloval halogenem a čelovkou. Ruku vždy opíral (už se mi docela klepou) Mikro štětečkem (v dodavce) můžete přesně "zakapnout" odlouplý lak. Ale, aby tam nebylo barvy moc, je nutne to rukavici setřít. A klidně doopravit. Na tom blatniku jsem udelal zkušenost, že to lze nanést 2x - 3x vždy otřít přebytečnou barvu, jinak to udela okolo uloupnute barvy kroužek a to je by nemelo zaschnout. Když se ten opravný lak "odmyva" tak je fakt nutné trpělivě a jemně dlouze místo utírat. Když se zatlačí, tak to se to umyje vše a musí se začít znova. Důkladně jsem udělal jen ten blatník a kousek kapoty u světla. Je to dost náročné na čas a trpělivost. Pak mi už byla zima a začalo poprchavat. S ničím jiným moc zkušenost nemám, takže srovnání nemám. U te tužky mi vadí, že to nejde zahladit s hranou toho poškozeného laku, ale vždy přetahu. K "dokonalosti" chybí jen bezbarvý lak :-) takže foto poškozené části od 01-04: oprava okolo řidičova světla 05-09: na teto fotce je vidět jak to je roymaznuto rukavici setřene přebytky barvy: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
romariooo Odesláno Únor 2, 2013 Autor Sdílet Odesláno Únor 2, 2013 Aleši: vždyt jsi borec!!! To nemá chybu!!! Nemám slov ale podařilo se! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jirka3 Odesláno Únor 2, 2013 Sdílet Odesláno Únor 2, 2013 Pěkná práce . Jen mi připadá z těch fotek, že lak je trochu poškrábanej, je to možný? Jsem myslel, že po Štěpánovi to bylo bez hologramů 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ales4 Odesláno Únor 2, 2013 Sdílet Odesláno Únor 2, 2013 dikes chlapi... No když chodiš okolo auta s čelovkou a halogenem, najdeš dost neviditelných škrabanců. A taky mi na fotce přišlo, že těch nedokonalostí tam je jaksi více vidět než pouhým okem viditelných. (fotak mám cca 10-20 cm od auta, k tomu ruyné lomz světla atd. Myslím, že to prostě s jarem bude potřebovat ošetřit ala Štěpanova pečlivost. Ja to vzal jen vapkou a mikrouterkou. Touto pečí mi příjde to auto už více moje než "půjčene" :) Tento metalický lak je pro opravy vlastně super. Ta metla se prostě blyská a a ma v sobě třpytivé částečky a tak opravu těch drobností lépe "zapadnou" 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kyselinka Odesláno Únor 3, 2013 Sdílet Odesláno Únor 3, 2013 Pekna pracicka Odkial si objednaval ten chipex? Priamo z UK? Lebo tiez mam cernotu a uz teraz vidim par ran od kamienkov, tak to na jar chcem trosku osetrit :) Dik 0 Citovat Odkaz ke komentáři
štěpán 4x4 Odesláno Únor 3, 2013 Sdílet Odesláno Únor 3, 2013 Pěkná práce . Jen mi připadá z těch fotek, že lak je trochu poškrábanej, je to možný? Jsem myslel, že po Štěpánovi to bylo bez hologramů takovéto poškození se vyrobí španou technikou mytí a sušení 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ales4 Odesláno Únor 3, 2013 Sdílet Odesláno Únor 3, 2013 A jaka je tva rada Stepane, ja to myl vcera prvne a to pouze wapkou. Rad bych udelal vse at co nejdele vydrzi. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
P2M Odesláno Únor 3, 2013 Sdílet Odesláno Únor 3, 2013 treba tady: http://www.polishedbliss.co.uk/acatalog/safe-washing-and-drying.html 0 Citovat Odkaz ke komentáři
x Michi x Odesláno Únor 3, 2013 Sdílet Odesláno Únor 3, 2013 Nebo můžeš zkusit Tenhle článek přímo pro OC 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mirouch76 Odesláno Únor 3, 2013 Sdílet Odesláno Únor 3, 2013 A nebo klukům zavolej a oni ti jistě poradí. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
romariooo Odesláno Únor 3, 2013 Autor Sdílet Odesláno Únor 3, 2013 Aldo: hlavně neber nikdy do ruky na myčce ten jejich kartáč! Jen oplachnout wapkou a dodělat to doma. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ales4 Odesláno Únor 3, 2013 Sdílet Odesláno Únor 3, 2013 Chapu ze si tim leckdo vydelava, a taky popsat postup, ktery se praxi ladi roky neni snadne. Kdyz cokoliv napisou, nebo daji odkaz tak ctu a nasavam... Kdyz se neco dela poradne nebyva to vetsinou jednoduche. Ted jsem perlicku jen umyl z solneho krunyre, opravil to nejnutnejsi a na jaro se mu pokusim dodat 'novy' kabatek. @rome nejsem uplna lama ;) nastesti mam wakpku doma, dokoupim co bude potreba, kdyz je lak osetrovan je proste famozni. Jak vlastne vypada lak na brumlovi? ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
romariooo Odesláno Únor 3, 2013 Autor Sdílet Odesláno Únor 3, 2013 Aldo: na kůru od Štěpana se teprve chystám ale až na jaře.Lak vypadá exkluzivně.Je tam v podstatě jen jeden 1cm škrábaneček nad řidičovou klikou ale věřím tomu že se dá zaleštit.Jinak bez vady a doufám že to tak i dlouho zůstane. Nevím co je na tom pravdy ale prý BMW má tvrdší laky a tim pádem i ta udržba je naročnější na prachy...ale kdo chce dělat opičky tak musi mít na banány...je to jako se vším,vždyt to víš :) Když vidim tu novou trojkovou Octávii tak ani na vteřinu nelituju toho rozhodnuti 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.