Přejít na obsah

Vaše spotřeba s 1.9TDi 81Kw

DuDe

Doporučené příspěvky

No ono to jsou nepriznive podminky na takovou spotrebu, to souhlasim. Mozna to hibou resetovala a pak to zaznamenalo nejej lehci kus cesty a proto takova spotreba? Ono se ta spotreba podle PC jak se resetuje tak jde dolu o hodne rihlejc nez by to delala za normalnih podminek (dat dolu spotrebu z npr. 5,6 na takovej 3l hce to hodne usili, a kdyz se to resetuje tak se na teh 3 litri dostanu snadnej - aspon je tak u mne).

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Když si odmyslím rozdíly v podmínkách provozu (např. Praha x okresky), není tento motor ve srovnání se slabšími diesely Š (např. 1.4 TDI ve F a R ) nijak mimořádně citlivý na styl jízdy i zatížení a také rozdíl se zapnutou klimou není mimořádně vysoký.

Pokud zde někdo uvádí spotřebu, měl by vždy uvést podmínky provozu a počítat ji jenom z natankované nafty a ujetých km a nikoliv z údajů PP.

Pokud se týká mých zkušeností z vozy O1 (od r. 1997 ujeto s celkem 5 vozy od 1,6/74 kW benzín až po 81 kW diesel více jak 560.000 km) všechny počítače jsou naladěny z výroby na optimističtější údaje než je skutečnost. V mém případě ukazovaly méně od 0,3 do 0,7 litru než byla skutečnost (a žádný neukazoval stejně nebo víc než byla skutečná spotřeba!!!). Moje spotřeba činí dlouhodobě při celoročním provozu kolem 5,8 l (cca 1/4 dálnice, dtto město vč. Prahy, 2/4 silnice I. tř a okresky) při svižné jízdě s častější akcelerací "spoza rohu"...

Odkaz ke komentáři

chipmann: myslim, ze mas uplne normalni spotrebu, taky se dostavam na takovy hodnoty, kdyz zmenim styl jizdy :) kdyz jsem si nedaval pozor a nesoustredil se na spotrebu, tak jsem jezdil okresky tak za 5.4 minuly rok. A kdyz pojedu po dalnici konstatne nejakych 150 a vic, tak je jasny, ze to pujde k 6i litrum a vys

edit: k ty my spotrebe 4.2 litru... minuly tyden jsem jel tu samou trasu za nejakych 5.2, proste jde jen o styl jizdy a o to, jaky je na silnici provoz.

Upraveno uživatelem houmik
Odkaz ke komentáři
chipmann: myslim, ze mas uplne normalni spotrebu, taky se dostavam na takovy hodnoty, kdyz zmenim styl jizdy :) kdyz jsem si nedaval pozor a nesoustredil se na spotrebu, tak jsem jezdil okresky tak za 5.4 minuly rok. A kdyz pojedu po dalnici konstatne nejakych 150 a vic, tak je jasny, ze to pujde k 6i litrum a vys

Já to taky neřeším stále je to v pohodě a taky je tam chip takže nejni divu že když jí člověk honí tak taky papá :P

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Tak to se teda tam mate. Nemuzu se dockat az octavecku otestuji na tu vasi kvalitni naftu. Ja jsem nedokazal REALNI prumer dostat pod 5,5l/100km (velice normalni jizda do max.90km/h bez klimatizace - mimo mesto). Jinak mam za posledni pul rok prumerenou spotrebu cca 6,5 az 7,5l/100km (neverim PP tak to merim vlastni tehnikou). Ono to asi je kvuli ty zatracene spinave nafty a take tim ze je na mim prumemu tak 80 az 90% mestka jizda ale ten PP je moooocccc optimisticky. Gdyz na to slapu jak divokej (pres 3500 o/min) tak na cca 30-40km to spotrebuje jednou tu caru na palivomeru (a to je zhruba kolem 7,5l) a pri tom PP ukaze ze mam spotrebu ja nevym neco kolem 8-9l/100km. Takze jak uz jsem rek, beru ho jenom tak pro srandu a jako zajimavou vecicku ktera za dlouhe jizdy trohu "zabije" nudu.

Odkaz ke komentáři

Já jezdím asi tak 5,5l +-podle kde a jak jedu,vzhledem že jsem ted přešel na diesel(do ted jsem měl jen benzin)se to se spotřebou nedá srovnat,ještě tam mám 17kola 225/45 asi taky něco na spotřebě přidaj,tak je to pro mě super. :(

Ještě jsem tu četl,že by někdo měl chuť přezout na 17 kola,pochopitelně alu,já mám zas tendenci dát menší,bud 15 nebo16,tak pokud by byl zájem,kjidně je vyměním i s pneu- jasný. :palec:

Odkaz ke komentáři

poslední dobou,si to píšu mám v pda nějakej malej prográmek ,ale k věci ....jezdím teď Strakonice - Vyškov a sem tam do Písku 20km. průměr mám ted 6litrů,můj styl jízdy je ..řekněme svižný, momentálně to jezdím sám nebo s jednou osobou,ale když jezdím do práce tak se dostanu když chci i na 4,5litru ale jedu kolem 100km/h max. když jsem měl Bmw 525tds tak jsem si o těhle hodnotách mohl nechat jen snít ....

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...

Tak já se vlastně pořádně se současnou octou svezl jen o dovolené, kde jsem dal za 2 týdny 5000km po Ukraině a průměr byl tuším s plně naloženým autem(kombajn) tak někde 5,5-5,7. Už nevím přsně. Klima je zapnutá stále na automatiku. Jinak žena když jezdí po městě, tak se pohybuje přes 7 v průměru. Pod 5 jsem s tím snad nikdy nejel.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o měsíc později...

zalezi na tom, jak ta cesta vypada... jestli mas hned stoupani na zacatku cesty atd, roli v tom hraje hrozne moc veci ;) ja kdyz jedu klidnou v lete ca. 200 km, tak jedu za 4.7, ted v zime je to kolem 4.9-5.0, palubak ukazuje skoro presne, ted mam dlouhodobou 5.0-5.1 ---> vypocet podle tankovani byl uplne stejny

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...