MichalO2 Odesláno Únor 23, 2016 Sdílet Odesláno Únor 23, 2016 Denní světla se sníženou intenzitou se dají nakódovat buď na potkávací světla a nebo na mlhovky. Na dálkové světla ne. Ahojte, vie niekto napisat kodovanie na stretavacky so znizenou intenzitou bez svietenie zad. svetiel? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
JiryGery Odesláno Duben 16, 2016 Sdílet Odesláno Duben 16, 2016 Ahoj, Prosím není tu někdo z okolí Prahy, nebo Ostravy, kdo by nastavil denní svícení do mlhovek?Mám rok 2005 Díky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
VladosBV Odesláno Květen 13, 2016 Sdílet Odesláno Květen 13, 2016 1a) ano 1b) musí tam být spínač světel s polohou auto/tunel, pak to bude fungovat samo... 2)ano 3) bez vypináče s polohou auto je světelný senzor k ničemu, a CH/LH bude fungovat nezávisle na tom zda je světlo či tma p.s. světelný senzor je součástí destového :) Světelný senzor je ve středu palubní desky, nebo se mýlím? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
tomiq07 Odesláno Květen 13, 2016 Sdílet Odesláno Květen 13, 2016 Svetelny senzor je vo vnutornom spatnom zrkadle na celnom skle .. to v strede palubky je cidlo slnecneho svitu pre automaticku klimatizaciu Climatronic ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
wrccko Odesláno Srpen 14, 2016 Sdílet Odesláno Srpen 14, 2016 Ahojte, chcel by som sa informovat. X rokov som mal nastavene denne svietenie tak, ze pri otoceni klica do prvej polohy sa svetla zapli, po nastart8vani svietili parkovacky, predne svetla aj zadne svetla. dnes vsak na mna niekto blikal (pravdepodobne nesvietili svetla) na paluble vsak svietilo zelene ze mam svetla zapnute. Ked som siel parkovat svetla vobec nesvietili, ked som uvolnil rucnu zasvietili ale bez parkovaciek. Na aute so, nic neprestavoval, jedine ze by davnejsie nieco v servise polazili, pripadne to moze byt nejaka zavada? Dakujem 0 Citovat Odkaz ke komentáři
olisoft Odesláno Srpen 15, 2016 Sdílet Odesláno Srpen 15, 2016 Mas tam nakodovanu ameriku, pri zatiahnuti rucnej vypne svetla. Skus si skontrolovat, ci ti neblbne spinac rucnej brzdy. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Miras Odesláno Září 22, 2016 Sdílet Odesláno Září 22, 2016 Zdravim panove. V servisu mi rekl technik ze mi mlhovky nejdou nastavit jako denni sviceni.Pry mam prvni model a ten to neumi.Je tu nekdo kolen Nymburka, Noveho Bydzova nebo Chlumce nad Cidlinou kdo by se mi na to podival? Mam r.v.2004. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Miras Odesláno Září 22, 2016 Sdílet Odesláno Září 22, 2016 A jeste se mi neodemika kufr klasicky se dvermi ale jen prostrednim knoflikem na dalkovem ovladaci.A to jeste musim kufr drzet jinak jenom odskoci ale neotevre se. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LamZa Odesláno Říjen 3, 2016 Sdílet Odesláno Říjen 3, 2016 Chlapci zdravím, najde se někdo kdo by mi nakodoval mlhovky jako denní svícení. Okolí Ostrava Diky ;-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petan.VUT Odesláno Říjen 20, 2016 Sdílet Odesláno Říjen 20, 2016 Zdravím, sháním také někoho na nakódování mlhovek v okolí Blanska, zadarmo to nechci.díky. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
sandman.21 Odesláno Listopad 2, 2016 Sdílet Odesláno Listopad 2, 2016 Jde prosim nejak nakodovat u O2 pred FL denni sviceni na mlhovky pomoci aplikace Carista? Jine vychytavky jdou,typu neupozornovat na nezaply pas,sviceni potkavackama,prisvit do zatacek,zamknuti po rozjeti atd. Ale mlhovky jako denni sviceni se mi nejak nepodarilo rozchodit.Poradi nekdo? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Fireee Odesláno Listopad 2, 2016 Sdílet Odesláno Listopad 2, 2016 Možná v placené verzi, ve free verzi bude asi jenom mazání chyb a servisních intervalů ... Chce to udělat přes plnou diagnostiku ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kokiko Odesláno Listopad 2, 2016 Sdílet Odesláno Listopad 2, 2016 Stoji Vám to za Úprava hmloviek na denné svietenie je možná, ale nelegálna. Denné svetlo má schvaľovaciu značku RL, svetlomet do hmly má označenie B. Každé svetlo má inú intenzitu, svietivosť, svetelný tok a iné nastavenie a kontrolu. Na stránke ministerstva dopravy sa uvádza, že denným prevádzkovým svietidlom sa rozumie svietidlo vonkajšieho osvetlenia motorového vozidla vyžarujúce svetlo bielej farby, orientované na vozidle smerom vpred. Účelom je zlepšenie viditeľnosti vozidla počas jazdy cez deň. Požívať môžeš len homologizované diely. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
sandman.21 Odesláno Listopad 2, 2016 Sdílet Odesláno Listopad 2, 2016 Mam plnou verzi programu,zadnou free.Dik za pripominku,ale je to snad kazdyho vec.Dotaz znel jasne... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Fireee Odesláno Listopad 2, 2016 Sdílet Odesláno Listopad 2, 2016 @Kokiko ... super, díky za osvětu, ale na to se fakt nikdo neptal, tohle všichni víme, ale když už jsi to načal, tak z hlediska bezpečnosti je denní svícení mlhovkama určitě bezpečnější, než různé DRL od "pana Wonga z tržnice", které sice mají vyraženou homologaci, ale ..problém je jenom v naší legislativě, která stanoví, že DRL musí být označena značkou RL, naše legislativa: Základní pravidla pro dodatečnou montáž světel pro denní svícení:- na jedno vozidlo se montují dva kusy světel, svítících světlem ve spektru bílé barvy - svítilny se umísťují ve vodorovné rovině ve výšce od 250 mm do 1500 mm na přední část vozidla - vzdálenost svítilen od bočního obrysu je max. 400 mm a vzájemně mezi světly min. 600 mm (u vozidel s šířkou menší než 1300 mm je povolena vzájemná vzdálenost 400 mm) - světla se rozsvěcují automaticky po zapnutí zapalování (nastartování motoru) a zhasínají po jeho vypnutí nebo při rozsvícení obrysových světel - dodatečná montáž světel pro denní svícení není přestavbou vozidla ani změnou technických údajů, proto jejich umístění na vozidlo nepodléhá žádnému schvalování ani zápisu do TP. Uvažujete-li o dodatečném vybavení vašeho automobilu LED denním svícením, doporučujeme dodržet následující pokyny: - Světla musí být homologovaná a označená na každém skle svítilny značkou RL- Umístění musí splňovat homologační předpis EHK/OSN č. 48- Světla se rozsvěcují automaticky po zapnutí zapalování (nastartování motoru) a zhasínají po jeho vypnutí nebo při rozsvícení obrysových světel- Používat LEDková denní světla lze pouze za podmínek dobré viditelnosti, v opačném případě rozsviťte hlavni světlomety! Takže ... kromě značky RL ty světla splňují vše, fungují jak mají a v případě osazení kvalitními LED diodami jsou i dobře vidět. Pochopitelně, že při silniční kontrole může být problém, já ale věřím, že převažuje většina rozumných policistů, kterým to vysvětlím ... jezdím s DRL mlhovkama už přes rok, několikrát jsem byl kontrolován PČR a ani jednou nebyl problém ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
sandman.21 Odesláno Listopad 4, 2016 Sdílet Odesláno Listopad 4, 2016 Tak jsem si s tim vcera hral a pres Caristu to nejspis nepujde.Moznost pouziti mlhovek jako daylight tam je,ale nejde nikde nastavit v % ta svitivost.Budu muset teda za kamosem na kabelovou diag pro nakodovani 0 Citovat Odkaz ke komentáři
luban Odesláno Leden 27, 2017 Sdílet Odesláno Leden 27, 2017 (upraveno) Nejsem si jistý, ale mám pocit, že musí být nakodováno normální denní svícení ( Skandinavia nebo Amerika ) a pak teprve k tomu ještě denní přes mlhovky. Možná ti pak půjdou i ty procenta. Když na to nezapomenu o víkendu to vyzkouším a písnu.Edit: nějak jsem si nevšiml, že už je to starší post, nevadí, alespoň jsem to tu oživil :D Upraveno Leden 27, 2017 uživatelem luban 0 Citovat Odkaz ke komentáři
medved 4x4 Odesláno Duben 8, 2017 Sdílet Odesláno Duben 8, 2017 dnes sem přes Caristu nakodoval denni sviceni mlhovkama i procenta jdou,ale svíti mi zadní světla,co mam prosím změnit aby nesvítily? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ka_r_los Odesláno Duben 8, 2017 Sdílet Odesláno Duben 8, 2017 já bych to tak nechal, je to bezpečnejší 0 Citovat Odkaz ke komentáři
milon333 Odesláno Květen 6, 2017 Sdílet Odesláno Květen 6, 2017 A nenašel by se tady někdo z okolí K.Varů a nebo z Prahy?Kdo by mi to udělal? Umí tady někdo dokódovat na octavii 2 2005 denní svícení do mlhovek s funkcí senzor okolí Hradec Králové, Pardubice???? Umí tady někdo dokódovat na octavii 2 2005 denní svícení do mlhovek s funkcí senzor okolí Hradec Králové, Pardubice???? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Fireee Odesláno Květen 14, 2017 Sdílet Odesláno Květen 14, 2017 Tak milon333 dokódován včera, Pardubicko/HK .... případným zájemcům dokóduji cokoli. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
OIItom Odesláno Říjen 17, 2017 Sdílet Odesláno Říjen 17, 2017 Čaute kluci, prosím Vás o radu...mám na OII před face nakódovaný denní svícení mlhovky + amerika. Když je vypínač na nule, svítí mlhovky jak mají, když přepnu na tunel, mlhovky nefungují, svítí potkávačky + celé auto + přístrojovka (i venku na světle ;-) )Nevíte čím to? Dík 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Fireee Odesláno Říjen 17, 2017 Sdílet Odesláno Říjen 17, 2017 chyba v kódování, má to svítit tak že, když to máš na tunel, svítí mlhy a když čidlo zaznamená tmu, rozsvítí se potkávačky ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
OIItom Odesláno Říjen 18, 2017 Sdílet Odesláno Říjen 18, 2017 Díky za odpověď, tohle je mi jasný :-), spíš by mi bodlo, kdybys mi nastínil co jsem tam pomotal... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Harwester Odesláno Březen 31, 2018 Sdílet Odesláno Březen 31, 2018 Ahoj všem :-) Našel by se tady někdo z okolí Pelhřimova, kdo by mi nastavil automatické svícení ameriku? Předem dík 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Timil Odesláno Duben 10, 2018 Sdílet Odesláno Duben 10, 2018 Ahoj, chci se zeptat, zda tento kabel je vhodný pro propojení spínače světel a jednotkou https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/n90764701-kabelove-vedeni-skoda-21725.html 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tony_cz Odesláno Listopad 26, 2018 Sdílet Odesláno Listopad 26, 2018 Zdravím, doufám, že to píšu na správné místo, ale chtěl bych se zeptat, zda se dá vyměnit přední mlhová žárovka jinak než odděláním kola a přes podběh. Jedná se o octavia scout r.v.2007 Novější modely to mají, že se oddělá krytka zepředu v nárazníku, ale tu dírka na strčení háčku nemám. I když se mi povedlo krytku z nárazníku oddělat, tak je vidět jen sklo a jeden šroub, zbývající dva jsou pod nárazníkem. Tak pokud má někdo stejný model a věděl by. Děkuji 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ka_r_los Odesláno Listopad 27, 2018 Sdílet Odesláno Listopad 27, 2018 https://workshop-manuals.com/skoda/octavia-mk2/vehicle_electrics/electrical_system/lights_lamps_switches_outside/fog_lights_fog_lights_with_the_quot;cornerquot;_function_and_daylight_driving_light/removing_and_installing_fog_light/daylight_driving_light/removing_and_installing_vehicles_quot;rsquot;_and_quot;scoutquot;_up_to_cw_21.09/ 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Listopad 28, 2018 Sdílet Odesláno Listopad 28, 2018 levá strana jde bez demontáže nárazníku, jen kolo a spodní díl nakolí pryč, pravá strany jde obdobně, ale přístup je tam spíš zespodu a hodně po paměti 0 Citovat Odkaz ke komentáři
petr.k9 Odesláno Leden 21, 2019 Sdílet Odesláno Leden 21, 2019 Zdravím, mám dotaz. Mám octavii 2 1.9tdi rv. 2004. Dá se nastavit aby mi denní svícení svítilo pouze na mlhová světla? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.