RadimCep Odesláno Duben 23, 2020 Sdílet Odesláno Duben 23, 2020 Takových aut je k vidění na silnicích mraky. Bílá auta používá spousta firem a i to moje má určitě historii v některé z nich. Prakticky ničím nevyčnívá, možná 17" koly v létě... Je to Octavia 3, rok výroby 2015, Combi, bílá barva. Motor 1.6 TDI 77kW, aktuálně najeto 157xxx km. Výbava Elegance plus, v dnešní době už taky ničím nenadchne, má to všechny běžné věci co potřebuju (klimatizace, tempomat, vyhřívané sedačky, bluetooth...) Oproti tomu průměru co je vidět u většiny aut to má parkovací senzory i v předu, vyhřívané čelní sklo a sklopná zrcátka. Prakticky mi tam nic nechybí a různý věci jako Lineassist asi nepotřebuju, byť věřím, že je to dobrá věc... Auto dostává od začátku dobrou péči, nejsem sice úplně pacient, ale snažím se ho udržovat čisté, takže často jezdím na wapku a jedou za dva měsíce mu obětuju sobotu, olej měníme po 15t km a tak podobně. Plán je nechat ji do 10 let stáří nebo 250t km, podle toho co nastane dřív, takže chci aby hezky sloužila a případně pak sloužila ještě někomu dalšímu. Plány nějaké jsou, ale spíš drobnosti nebo kraviny, namátkou: Lepší žárovky do hlavních světel (jsou tam halogeny) - tohle jediné je asi hotovo (dal jsem Osram NB Unlimited) LED do osvětlení SPZ - aspoň koupeno Kryty pedálů a opěrky nohy - aspoň koupeno Folie nebo zatmavení skel Odhlučnění - to jsem měl udělat už asi dávno a nevím jestli si to ještě nerozmyslím Celkově jsem s autem spokojenej, ale samozřejmě se najdou i nějaké nedostatky, nejvíc mě asi štvou různé pazvuky z interiéru, které se snažím nějak řešit... Motorově za mě dobrý, jezdím z 90% sám a stačí mi to. Fotky nějaký doplním, zatím aspoň z venku po přezouvání. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RadimCep Odesláno Červen 1, 2020 Autor Sdílet Odesláno Červen 1, 2020 Proběhla očista, voskování a tak a hned odpoledne mě pozdravil nějakej strejda taky v Oktávě... 😕 Asi týden na to jsem někde prodřel pneumatiku. Holt smůla. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Majkl_ Odesláno Červen 6, 2020 Sdílet Odesláno Červen 6, 2020 To zamrzí. Nicméně pěkná octa 🙂 Ona ta bílá, když je vyleštěná tak vypadá moc hezky 🙂 1 Citovat Odkaz ke komentáři
RadimCep Odesláno Červen 18, 2020 Autor Sdílet Odesláno Červen 18, 2020 V mezičase dostalo auto nové gumy, nakonec jsem na doporučení některých místních dal Barum Bravuris 5 a jsem spokojený. Proběhla taky výměna oleje po 15.000km, dal jsem Castrol Edge 5W30 + filtr. Následně se objevila hláška o nedostatku chladící kapaliny a tak jsem musel dolévat. Můžete někdo poradit jak s rozvody u tohoto motoru? Najeto aktuálně 161xxx km. Senzor jsem provizorně opravil a jak bude víc času tak se doladí i ten zbytek. Fotka z posledního mytí. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
milos0785 Odesláno Červen 22, 2020 Sdílet Odesláno Červen 22, 2020 Ahoj, rozvody mají interval výměny 210 000km, ale ze zkušenosti vím, že často začne před intervalem rosit vodní pumpa, takže se často dělají dříve, když už se jde měnit pumpa. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RadimCep Odesláno Červenec 7, 2020 Autor Sdílet Odesláno Červenec 7, 2020 Díky, nakonec je uděláme s příští výměnou oleje, tzn. cca ve 175.000km, ať je klid. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
J@N Odesláno Září 25, 2020 Sdílet Odesláno Září 25, 2020 V 6. 6. 2020 at 16:41, Majkl_ napsal: To zamrzí. Nicméně pěkná octa 🙂 Ona ta bílá, když je vyleštěná tak vypadá moc hezky 🙂 Jo jo, bílá je dobrá, ale musí to být BÍLÁ. To já když postavím svojí O trojku v provedení CandyWhite vedle bílýho auta, tak moc bílá není🤪 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RadimCep Odesláno Září 29, 2020 Autor Sdílet Odesláno Září 29, 2020 V 22. 6. 2020 at 7:58, milos0785 napsal: Ahoj, rozvody mají interval výměny 210 000km, ale ze zkušenosti vím, že často začne před intervalem rosit vodní pumpa, takže se často dělají dříve, když už se jde měnit pumpa. Je možný, že se mi ztrácí vody? Doléval jsem a po cca 6.000km dolévám znova. Je to už na výměnu rozvodů? Najeto 166.xxx km. Mám pocit, že tohle je nějaká prostřední bílá 😄 Je jiná než na Transitu, ale zas jiná než máme na Kodiaqu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
milos0785 Odesláno Říjen 5, 2020 Sdílet Odesláno Říjen 5, 2020 Ano to je možné, jak jsem psal. Často se stane, že to začne rosit okolo vodní pumpy. Neodkládat opravu ! Kapalina naleptá rozvodový řemen a potká se ti to. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RadimCep Odesláno Říjen 5, 2020 Autor Sdílet Odesláno Říjen 5, 2020 Odkládat to raději nebudu. Díky. Ještě mám problém s BT v autě, pozoruji to hlavně když poslouchám hudbu. Je to jakoby přeskakovalo CD, prostě to občas vypadává, ale občas to hraje úplně v pohodě. Vyzkouším ještě s druhým telefonem. Je možné, že je špatná BT jednotka? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
milos0785 Odesláno Říjen 6, 2020 Sdílet Odesláno Říjen 6, 2020 V první řadě si nech ve Škodovce zjistit a případně přehrát na novější SW, pokud se pro tvou jednotku nabízí. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RadimCep Odesláno Leden 31, 2021 Autor Sdílet Odesláno Leden 31, 2021 Tak přehrání SW proběhně tuto středu, pán ze servisu mi napsal, že jsou snad ještě tři novější verze než mám já, tak uvidíme zda to vyřeší problém s BT. Jinak auto jezdí bez problémů, občas se akorát ozve nějaký pazvuk. Budu se muset vrhnout na nějaké to odhlučnění ať to má trochu úroveň. Ještě bych potřeboval dodělat tažné, máte někdo zkušenost, případně tip? Chtěl bych asi demontovatelné. Fotka pro zajímavost, dnes v Rýmařově cestou na běžky. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pawlisko Odesláno Únor 3, 2021 Sdílet Odesláno Únor 3, 2021 Bílá je dobrá 🙂 máš to pěkné 🙂 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RadimCep Odesláno Únor 3, 2021 Autor Sdílet Odesláno Únor 3, 2021 Díky. Dnes provedena aktualizace SW v Boleru. Konečně. Jsem zvědavej zda to pomůže odstranit problém s telefonováním a přehráváním hudby. To tažné nějaké tipy? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Únor 16, 2021 Sdílet Odesláno Únor 16, 2021 SW rádia většinou na funkci HF zabírá, rozhodně se tím nic nezkazí Tažné doporučuji originální železo včetně originální elektriky (100% spolupráce s vozem a hák pasuje po vyndaní k nářadí v kufru) nic lepšího na auto nedáš. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RadimCep Odesláno Únor 16, 2021 Autor Sdílet Odesláno Únor 16, 2021 Zatím je to s tím HF tak napůl, přehrávání hudby mám pocit, že to pomohlo. Ale u telefonování je to pořád takové nedokonalé. Uvidíme časem. @Rolbař Bylo by u tebe možné nechat to tažné udělat? Případně na kolik to vyjde? (klidně do zpráv). Díky. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
drura Odesláno Červenec 2, 2021 Sdílet Odesláno Červenec 2, 2021 Když se koukám na grafiku maxidotu tak ta je původní? Mám Octavia 3 2016 a ta je černobílá, tuším že až po FL byl ten malý displej barevný? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RadimCep Odesláno Červenec 2, 2021 Autor Sdílet Odesláno Červenec 2, 2021 Jojo, je původní. FL měly jinou grafiku budíků. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RadimCep Odesláno Červenec 2, 2021 Autor Sdílet Odesláno Červenec 2, 2021 Tušíte někdo proč je to žlutý? Při dalším startu to zmizelo a od té doby klid (fotka je někdy z dubna) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Beuticek Odesláno Červenec 5, 2021 Sdílet Odesláno Červenec 5, 2021 Některé budíky to dělaly. Je snad na to aktualizace FW. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RadimCep Odesláno Červenec 5, 2021 Autor Sdílet Odesláno Červenec 5, 2021 A má to nějakej smysl? NEmusel jsem dělat ani aktualizaci, prostě to při příštím startu bylo zas normálně bílý a od té doby se to už neobjevilo. Myslel jsem, že je to na něco navázaný. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RadimCep Odesláno Červenec 15, 2021 Autor Sdílet Odesláno Červenec 15, 2021 (upraveno) Hoj. Při zatáčení vlevo, i mírném, se ozývá divný zvuk motoru. Při zatáčení vpravo to nedělá. Někde jsem četl, že se převodovka opře o kastli a rezonuje to. Je to možný a jak to případně řešit? EDIT: Údajně snad silentblok převodovky? Upraveno Červenec 15, 2021 uživatelem RadimCep 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radas Odesláno Červenec 29, 2021 Sdílet Odesláno Červenec 29, 2021 Máš video nebo zvukový záznam, protože divný zvuk motoru a převodovky je rozdíl jinak bych to viděl na silentbloky uložení převodovky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RadimCep Odesláno Červenec 29, 2021 Autor Sdílet Odesláno Červenec 29, 2021 Nemám, ale měl by to být silentblok uložení převodovky. Má někdo zhruba tušení co stojí výměna? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RadimCep Odesláno Září 26, 2021 Autor Sdílet Odesláno Září 26, 2021 Tak jedna NB Unlimited žárovka umřela, tak řeším co místo toho. Nějaké tipy? Nejvíc jsem nakloněn tomu samému, svítilo to moc hezky. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
header009 Odesláno Září 26, 2021 Sdílet Odesláno Září 26, 2021 Tak tak, svýho času jsem s tím taky experimentoval, jediné co se dá je alternativa od philipsu ale jsou prašť jak uhoď. Životnost je vždy na pikaču, ale jak si na ně zvykneš, jediná cesta je povýšit světla o level výš v technologii.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RadimCep Odesláno Září 26, 2021 Autor Sdílet Odesláno Září 26, 2021 Životnost nakonec celkem v pohodě, byly tam přes dva roky. Tak povýšit můžu na bi-xenon, což mi přijde finančně nevýhodné. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Beuticek Odesláno Září 28, 2021 Sdílet Odesláno Září 28, 2021 NB Laser je teď místo Unlimited, svítí stejně dobře, životnost u mě cca rok. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RadimCep Odesláno Září 29, 2021 Autor Sdílet Odesláno Září 29, 2021 Jo jo, vzal jsem NB Laser a předtím jsem ho měl taky 😄 Svítivost za mě super, životnost jak jsem psal přes dva roky. (Najezdím cca 30k ročně). 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RadimCep Odesláno Červen 13, 2022 Autor Sdílet Odesláno Červen 13, 2022 Víte někdo jak hledat Bolero infotainment MIB2? Pořád mám problém s tím BT a vzhledem k tomu, že se to hodně používá to chci nějak vyřešit. A rovnou bych asi chtěl MIB2 aby se dal rozchodit carplay. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.