Jump to content

Zvýšení podvozku

Jordy...

Recommended Posts

zdravím všechny nenašel jsem tu tema ze by nekdo potreboval podvozek zvednout tak jsme ho pridal:-)

Mám octavii r.v1999 1.8 20V SLX v seriovem stavu a potřeboval bych třeba jen na zimu zvednout podvozek o 2-5 cm jelikož se nekdy nedostanu ani z baraku tak se chci zeptat zda s tím ma nekdo nejakou skusenost nebo co by kdo poradil a penez na to taky nemam nejako extremně moc:-D

koukam ze mas jako zadni podložky silon nepraskne to? vim že sice je to docela pružnej material ale přeci když bych mel narvanej kufr a v zadu dva tri lidi? a na přední je to asi fuk dural nerez proste kulatina tvrdší

• 1 month later...

Super, tento nákres jsem přímo hledal! Zkusím tam dát origo pružiny ze sedanu abych vyrovnal snížení s předkem. Ale pokud to půjde moc nahoru, tak si nechám udělat podložky ze silonu :palec: (mam lpg + rezerva, takže by to mohlo sednout)

• 7 months later...

Dělal jsem dvoje na zadek a jedny na předek. Jedny zadní byly i sem na forum a ani jsem se nedočkal poděkování... Teď bude pro změnu bratr zvedat zadek asi o jeden až dva centimetry zadek, takže budou další. Zadek se dělá ze silonu, nebojte se že to neudrží. Předek z duralu, ty jsou mnohem jednodušší.

Koukám že v odkaze je to co jsem psal, jen ten výkres kreslil někdo kdo asi nikdy nedělal na soustruhu, ale pomůže. :-)

• 2 weeks later...
Guest certik.kajik
Dělal jsem dvoje na zadek a jedny na předek. Jedny zadní byly i sem na forum a ani jsem se nedočkal poděkování... Teď bude pro změnu bratr zvedat zadek asi o jeden až dva centimetry zadek, takže budou další. Zadek se dělá ze silonu, nebojte se že to neudrží. Předek z duralu, ty jsou mnohem jednodušší.

Koukám že v odkaze je to co jsem psal, jen ten výkres kreslil někdo kdo asi nikdy nedělal na soustruhu, ale pomůže. :-)

Ahoj. A neudělal bys ještě o jedny víc na zadek? Mám Oct tour, tak musím zjistit, jestli se nějak neliší průměr, nebo něco a pak bych to chtěl zvednou. Nárazník tak o 4cm, tak tipuju 2cm podložky? Nemáš přesnější infi, či zkušenost? Díky. Karel

Vyrobit kroužky není problém. Mám podložky 25mm ve předu i vzadu a chtěl bych vědět jestli je to znát. Kolik je OI s origo dobrejma tlumičema a pružinama nad zemí. Mám ještě nachystané zadní podložky +50 mm, ale mechynik mi tvrdí že musím prodloužit tlumič. Ví někdo co je na tom pravdy?

Wladis: máš SZ

Edited by Mirouch76
Guest certik.kajik
Vyrobit kroužky není problém. Mám podložky 25mm ve předu i vzadu a chtěl bych vědět jestli je to znát. Kolik je OI s origo dobrejma tlumičema a pružinama nad zemí. Mám ještě nachystané zadní podložky +50 mm, ale mechynik mi tvrdí že musím prodloužit tlumič. Ví někdo co je na tom pravdy?

Wladis: máš SZ

Řekl bych, že mechanik má právdu. Ten tlumič pak jde až na doraz. Při takovém zvýšení se dávají delší tlumiče. Slyšel jsem a tady také dočetl, že dost používané jso štelovací KONI.

Logicky uvazujici clovek pochopi, ze citovani prispevku, ktery je psan hned nad tim, je zbytecny. :D

Jinak si taky myslim, ze pri takovym zvyseni uz asi original tlumic nebude vhodny. :D

Mirouch: Nezkusil si psat treba sebovi, jestli by o tom nemel nejaky informace?

No tlumič už je na doraz teď a to mám jen +25mm.

Sebovi kvůli tomu psát nechci abych ho neotravoval kravinama. Jedině se optat jakej je rozdíl mezi normálníma a 4x4 tlumičema. Ale to jsem měl udělat hned když jsem od něj objednával ty co tam mám teď.

• 2 months later...

Ahoj,

Chtěl by jsem zvýšit Octavii 1.9 tdi 81kw, combi, nejdřív jen předek, tak aby byly vodorovně prahy. Chci dát dopředu pružiny z paketu pro špatné cesty nebo 4x4, ale nevím jaké vybrat. V etce je asi 15 druhů pružin :palec:

Protože je dost nízko, a často škrtám nárazníkem o zem (při jízdě terénem, po hodně špatné cestě). jinak zadek je vysoko dost, chtěl by jsem mít prahy vodorovně, třeba jako octavia 1.4 44kw, nebo 1.6.

možná někdy budu zvedat i zadek, to se uvidí

• 6 months later...

Nevíte prosím někdo, jestli se dělají (a dávají) podložky pod zadní pružiny? A když, tak nahoru, nebo dolu? Koupil jsem totiž na moji čtyřkolu pružiny z druhovýroby (nikde jsem origo netrefil a v Porsche je to palba) a combík leží jako stará bába. Přední jsem sehnal originál (podle barev) a tam jsou origo duralový podložky nahoře. Mimochodem mi postupně popraskaly všechny "PÉRA". Tak předem díky za radu.

No to mě také napadlo, ale je to dost blbý kvůli známýmu, kterej mi je vzal na slevu. A navíc bych to musel vyndat a byl bych bez auta, což nejde. Stály 2.200,- Kč, origo mi v Porsche řekli téměř bůra. Vím, že ta progresivita pérování je úplně jinde, mají jinou tloušťku i tvar. Dušovali se, že je to odzkoušené, že se nemusím bát = stojí to za ho.... Ty podložky by mě zajímaly, ty bych koupil. Chci to na zimu nahoru.

post-2303-0-73509500-1322755700_thumb.jpg