Fryw Odesláno Prosinec 8, 2020 Sdílet Odesláno Prosinec 8, 2020 Ahoj. Chápu že takto na dálku je to spíš věštění z křišťálové koule, ale třeba to bude někomu povědomé, tak se zeptám. V poslední době vnímám nějaký problém na mojí octavii. Jde o škubání (citelná chvilková ztráta tahu). Pomůže pustit plyn a znovu sešlápnout - v krajním případě, ale někdy to přejde samo. Tak rok zpět jsem vnímal opravdu mírné "poškubávání" při vytáčení motoru ve vyšších rychlostech, nic zásadního, tak jsem to ignoroval. V poslední době se to ale projevuje mnohem výrazněji. Typicky když se třeba napojuji na dálnici a je třeba motor více vytočit, když zrychluji třeba na 4. rychlostní stupeň na 80km/h+, tak motor na moment úplně ztratí tah. Někdy to dokonce připomíná až cuknutí, kdy při rozjezdu rychle pustím spojku. Nestává se to vždy, ale je to tak 50:50. Při rozjezdech nebo vytáčení motoru na nižší převodové stupně to nepozoruji. Pokud jedu klidně a motor skoro vůbec netočím tak je vše v pořádku. Auto startuje bez problémů a chod na volnoběh je v pořádku. Mám diagnostiku a neukazuje žádnou chybu. Na protokolu z TK je uvedeno "mírná netěsnost na výfuku". Nějaké nápady na co se zaměřit? díky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
rizo Odesláno Prosinec 8, 2020 Sdílet Odesláno Prosinec 8, 2020 Skontroluj zapaľovaciu cievku či nie je prasknutá alebo vymeň na skúšku .Niečo také som mal aj ja z jednou . Trhalo pri zrýchlení na väčšie otáčky , pri ustálenej rýchlosti v pohode . 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pepa palica Odesláno Prosinec 8, 2020 Sdílet Odesláno Prosinec 8, 2020 mel jsem to same a u stejneho auta problem vyresen byly urvany silentbloky co drzi motor proto tomelo vuli a pri vyssich otackach to skubalo. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radas Odesláno Prosinec 8, 2020 Sdílet Odesláno Prosinec 8, 2020 Ručička otáčkoměru, Ti v době výpadku v tahu padá ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Fryw Odesláno Prosinec 23, 2020 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 23, 2020 Po delším pozorování a najetí pár stovek km jsem se zaměřil na pozorování ručičky a musím říct, že v moment, kdy auto zaškube/přestane táhnout, tak se ručička nijak výrazně nevychyli na žádnou stranu. Taky musím říct, že se mi závada za poslední dobu projevila minimálně. Rozhodně to není tak, že by se při každém tahu závada projevila...a třeba při prudkém rozjezdu a akceleraci 1.2.3 vůbec... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Fryw Odesláno Leden 20, 2021 Autor Sdílet Odesláno Leden 20, 2021 Nakonec to vypadá, že výměna svíček a zapalovacích kabelů pomohlo. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Fryw Odesláno Květen 7, 2021 Autor Sdílet Odesláno Květen 7, 2021 Tak nepomohlo. "Vesele" škubalo dál. Dal jsem na rady kamaráda a použil aditivum na čištění vstřiků. Nevěřil jsem tomu, že by šel problém vyřešit "chemickou" cestou. No, každopádně do téměř prázdné nádrže jsem dal aditivum a dotankoval do plna. Prvních asi 150 km to občas škublo. A pak už těch necelých 600 km co najedu na nádrž nic. Už tam mam třetí nádrž (s aditivem) a vůbec to neškube. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.