Octavius16 Odesláno Leden 8, 2022 Sdílet Odesláno Leden 8, 2022 (upraveno) Dobrý večer, obracím se sem s dotazem ohledně zámků dveří. Měl jsem problém se zamykáním zadních levých dveří. Odemykání proběhlo vždy u všech dveří, u levých zadních s časovým zpožděním. Horší to ale bylo se zamykáním, kdy všechny dveře zamkly, ale zadní levé ne. Zamkly tehdy, když se s nimi doslova třísklo, nebo když se "pobouchal" plech. Rozhodl jsem se pro výměnu mechanismu zamykání. A teď problém, kvůli němuž je horní odstavec v minulém čase. Odmontoval jsem tapecírunk, sundal lanko bowdenu vnitřní kliky a lanko vnější kliky. Vyměnil jsem zámek "kus za kus" s tím, že jsem si nový zámek ještě otestoval "nanečisto" přiložením k očku, kam zajíždí západka zámku na karoserii (sloupku). Stalo se to, že, když jsem dveře celé zase smontoval, zavřel a zamknul, po odemčení se neodjišťují. Nelze je otevřít ani zevnitř, ani zvenčí. Zámek slyšitelně cvaká, ale dveře jsou stále pevně zamčené. A teď, co s tím? Stalo se to někomu z vás? Připravuji se, že to vypadá na hodně mastný servis 😞 Díky za odpovědi předem. Edit: 9.1.2022 byl problém s otevíráním dveří vyřešen 10.1.2022 Vyskytl se mi ještě jeden problém. Zadní levé dveře jsem, na základě Vašich rad, rozpohyboval. Nyní jsem si všiml, že se mi vůbec nezamyká víčko nádrže - nevyjíždí trn. Co se s tím dá dělat? Navíc, tedy, když se ještě vrátím zpět k tomu dveřnímu zámku, tak po zamčení všech dveří, se zadní levý zámek zamyká vždy, až jako poslední. Po čem jít? Díky za odpovědi. Upraveno Leden 11, 2022 uživatelem Octavius16 objevil se nový problém po výměně zámku dveří 1 Citovat Odkaz ke komentáři
Patrik77 Odesláno Leden 8, 2022 Sdílet Odesláno Leden 8, 2022 Jehlou vyhoď lanko venkovní kliky a zkus otevřít zevnitř 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pavel71 Odesláno Leden 8, 2022 Sdílet Odesláno Leden 8, 2022 Taky bych řek žes moc napnul lanko venkovní kliky Je dobrý si vždy když neco delaš se zamkem si to otvíraní zkusit při otevřených dveřích 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Octavius16 Odesláno Leden 9, 2022 Autor Sdílet Odesláno Leden 9, 2022 Děkuji všem. Bylo příliš naplé lanko vnější kliky. To se mi ulevilo ;-). 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Octavius16 Odesláno Leden 10, 2022 Autor Sdílet Odesláno Leden 10, 2022 Problém pokračuje, viz. úvodní stať. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Leden 10, 2022 Sdílet Odesláno Leden 10, 2022 Pokud problem pretrvava, tak uz zustava chyba jen v kabelazi. Vytahni celou kabelaz ze dveri a podivej se jestli neni poskozena. Casto byva poskozena okolo mista jak prochazi pruchodkou + asi 20cm smerem dovnitr dveri. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pavel71 Odesláno Leden 20, 2022 Sdílet Odesláno Leden 20, 2022 Vem to dveře po dveřích stylem: Kontrola popřípadě oprava kabeláže mezi dveřma Dale kontrola popřípadě oprava konektorú a kontaktú řj stahování oken A nakonec zamek ven novej mikrospinač a rozebrat zámek a očistit zanesený komutator motorku centrálu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.