marshallop Odesláno Duben 5, 2022 Sdílet Odesláno Duben 5, 2022 (upraveno) Zdravím, bohužel musím nyní (a nejspíš to tak bude minimálně dalších 5 let) jezdit každý den s Octavíí 1.6 TDI dojíždět každý den 10 km tam 10 z5 do práce (při chladnějším počasí se auto ani pořádně neohřeje a cestou z5 vždycky trávím ještě 10 minut po startu tak 15 minut v koloně) a jezdit po městě, na dálnici ujedu tak 1-2x měsíčně +-200km . Studené auto neh*ním, olej měním poctivě a při cestách na dálnici to vždy poctivě proženu. Přežije ten motor a DPF takové používání nebo si mám radši poplakat (mám dost rare spec, style vínovou se světlým interiérem), prodat to a přidat 100k a koupit benzín? Upraveno Duben 5, 2022 uživatelem marshallop 0 Citovat Odkaz ke komentáři
HONZAV1 Odesláno Duben 5, 2022 Sdílet Odesláno Duben 5, 2022 Já bych spíš zauvažoval o nějakém ohřevu a auto si nechal. Když sepne vypalování filtru, to se dá detekovat, tak dojet proces i jednorázovou delší cestou oklikou a neměl by být zásadní problém. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pajaaa6608 Odesláno Duben 5, 2022 Sdílet Odesláno Duben 5, 2022 10km do prace a 15 minut v kolone. Jesli mas moznost tak bych jezdil co nejvic na kole a auto pouzivej jen kdyz fakt musis treba za spatneho pocasi, nakupy atd. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Duben 5, 2022 Sdílet Odesláno Duben 5, 2022 V tomto případě bych uvažoval o zástavbě nezávislého topení, také to stojí nějaké peníze, ale startuješ relativně ohřáté auto a po pár kilometrech se plně zahřeje. Otázka je, jestli si chceš současné auto nechávat delší dobu, aby se investice vyplatila. V případě hezkého kusu, jasné historie a citového vztahu je lepší držet starší auto než koupit opět starší, ale ve většině případů s nejasným původem a servisní historií. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radas Odesláno Duben 5, 2022 Sdílet Odesláno Duben 5, 2022 (upraveno) @marshallop pokud si auto ceníš a víš, že je vše v pořádku s minimálními poruchami, tak by byla chyba jej vyměňovat za BA, krátké trasy jsou pro TDi peklo, ale jak zmiňuje kolega Rolbař, pořiď si zástavbu nezávislého topení, vím o čem píšu neboť mam 2 Tdi CR s Webastem a v zimně, respektive pod +5°C webasto automaticky sepne a za chvilku je teplota v pohodě, také jezdím denně město a mimo město 19+19 a 3x 20+20 dálnice, s rotačkou jsem měl v zimě po 19 km zamrznuté přední okna při -15, ale s Webastem to nehrozí, regenerace si hlídám přes aplikaci a vždy vím kdy a jak zvolit jízdu a vždy dokončit regeneraci, Upraveno Duben 5, 2022 uživatelem Radas 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marshallop Odesláno Duben 6, 2022 Autor Sdílet Odesláno Duben 6, 2022 před 15 hodinami, Radas napsal: @marshallop pokud si auto ceníš a víš, že je vše v pořádku s minimálními poruchami, tak by byla chyba jej vyměňovat za BA, krátké trasy jsou pro TDi peklo, ale jak zmiňuje kolega Rolbař, pořiď si zástavbu nezávislého topení, vím o čem píšu neboť mam 2 Tdi CR s Webastem a v zimně, respektive pod +5°C webasto automaticky sepne a za chvilku je teplota v pohodě, také jezdím denně město a mimo město 19+19 a 3x 20+20 dálnice, s rotačkou jsem měl v zimě po 19 km zamrznuté přední okna při -15, ale s Webastem to nehrozí, regenerace si hlídám přes aplikaci a vždy vím kdy a jak zvolit jízdu a vždy dokončit regeneraci, Auto má najeto 90k a je v perfektním stavu, jen ho jednou ex nabourala na levou přední stranu, ale vybral jsem vyhlášený servis a vše se i přes protesty pojišťovny u některých dílů vyměnilo kus za kus, možná i to co se měnit nemuselo. Počtu si tedy o tom nezávislém topení, díky za tipy 🙂 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Beuticek Odesláno Duben 20, 2022 Sdílet Odesláno Duben 20, 2022 Já bych to neviděl tak černě. Když ho nebudeš moc týrat, tak to ten motor dá. Díky COVIDu teď taky jezdím krátké trasy a v pohodě (mám už 165 tis.). Jen ho aspoň 1x za měsíc vezmi na projížďku a měň včas olej a filtry. 1 Citovat Odkaz ke komentáři
Beuticek Odesláno Duben 20, 2022 Sdílet Odesláno Duben 20, 2022 Já bych to neviděl tak černě. Když ho nebudeš moc týrat, tak to ten motor dá. Díky COVIDu teď taky jezdím krátké trasy a v pohodě (mám už 165 tis.). Jen ho aspoň 1x za měsíc vezmi na projížďku a měň včas olej a filtry. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.