Přejít na obsah

Setrvačník

Doporučené příspěvky

Zdravím , když mám zahřátý motor po dliuhé cestě ,a chci se na semaforu rozjet , tak proklouzne spojka . Ale jen na té 1 při rozjezdu. Takže jsem se informoval ve značkovém servisu a tam mi sdělili cenu 25000.- materiál a 6000.- práce. Bylo mi řečeno , že se mění i jednohmotnostní setrvačník , proto je ta cena tak vysoká. Říkali , že v 170 000 km ještě neviděli , že by byl v pořádku. Jaké s tím máte zkušenosti .  Jedná se o motor 1.6 TDI 85 kW

Odkaz ke komentáři

Pokud je spojka v háji a to věř, že muže být i po 20k nebo taky po 240k, záleží od stylu jízdy tak bych určitě vyměnil celou spojkovou sadu. 

A osobní zkušenost mám takovou, že mi spojka dvouhmota začala při 262k kopat na 5 a 6 kvalt. Mám sice 2.0 Tdi O2, ale spojka plní funkci u všech motorizací stejnou. Tak snad Ti to pomůže.

Jinak výměnu jsem měl mimo autorizák a vyplácnul jsem za ní 20 fíků.

Odkaz ke komentáři

To máš napsané asi špatně.

Nejspíš ti říkali že je třeba měnit dvou hmotový setrvačník nikoli jednohmotový.

1.6 TDI může mít dvou i jednohomotový. Jednohmotový se obvykle nemění není k tomu důvod.

Dvouhmotový určitě vyměn když děláš spojku, stejně už bude mít životnost na hraně.

Cena kterou jsi uvedl odpovídá spojkové sadě s dvouhmotový setrvačníkem. 

Je to cena autorizáku, kde jsou vysoké marže.

Nicméně to by znamenalo že máš 6q, protože 5q s 228mm setrvákem se už od roku 2010 standardně v dvouhmotové provedení neosazuje.

Zde máš odkaz na dvouhmotový 240mm od škodovky i od sachs:

https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/03l105266cc-setrvacnik-sachs-31003.html

228mm + spojková sada který je standardně v 1.6 TDi od roku 2010:

https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/04l105269-setrvacnik-1-6tdi-skoda-24879.html

https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/04l141015d-spojkova-sada-1-6tdi-sachs-35580.html

Spíš si myslím že máš opravdu jednohmotu (pokud nemáš DSG) protože 6q se u škodovky s 1.6 TDi standardně nespojují (jen se 4x4) a jednoduše bych si koupil sadu za normální peníze a nechal spojku vyměnit u normálního mechanika, protože se na tobě autorizák chce napakovat... Vejdeš se do 10 tisíc i s prací:

https://www.motora.cz/sachs/3000-970-069.html?KTypNr=126001

Upraveno uživatelem 15degren
Odkaz ke komentáři

Ahoj, díky za odpověď, mám 5q , v servisu auto kelly mi řekli , že cena výměny spojkové sady včetně materiáli bude okolo 10k. Ale pořád mi vrtá hlavou ten setrvačník.

Nabídka autorizáku:

Servis výměna oleje včetně materiálu a práce vychází řádově na 6500,-

Výměna spojky , jen materiál je cca 25000,- a cca 6000,- práce, seřízení geometrie 2000,-

Přední brzdy materiál 9000,- , práce cca 2500,- včetně vyčištění promazání třmenů.

Opravu náprav – zde bych nechal nacenění po ohledání vozu, dílů na výměnu tam může být mnoho a taky třeba ne. Kontrola podvozku 2000,- bez geometrie , geometrie po opravě 2000,- + to co najdeme a na čem se dohodneme.

Rozvodový řemen u našeho modelu je předepsaný ve 210 000 km. Jestli nevykazuje hluky není je třeba měnit. Jinak materiál včetně vodního čerpadla vychází na 17000,- a cca 5500,-

1. Servis výměna oleje včetně materiálu a práce vychází řádově na 65000,-
  2. Výměna spojky , jen materiál je cca 25000,- a cca 6000,- práce bez seřízení geometrie, ale ta se bude stejně dělat při opravě náprav, cenově jí zahrnu k bodu 4
  3. Přední brzdy materiál 9000,- , práce cca 2500,- včetně vyčištění promazání třmenů.
  4. Opravu náprav – zde bych nechal nacenění po ohledání vozu, dílů na výměnu tam může být mnoho a taky třeba ne. Kontrola podvozku 2000,- bez geometrie , geometrie po opravě 2000,- + to co najdeme a na čem se dohodneme.
  5. Rozvodový řemen u našeho modelu je předepsaný ve 210 000 km. Jestli nevykazuje hluky není je třeba měnit. Jinak materiál včetně vodního čerpadla vychází na 17000,- a cca 5500,-
Odkaz ke komentáři

Zabývat se prosím budeme pouze spojkou. Další jiné frekvence výměn zde nepatří a můžeš se o nich dočíst v jiných příslušných tématech.

Neřeš setrvačník a vyměň celou spojkovou sadu i se setrvačníkem. Nová spojka ti nemusí sednout na jety setrvák a pak se budeš trápit a budeš nucen to dělat znovu.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...