Přejít na obsah

1.8t 110kw aum, nouzák, bohatá směs

Doporučené příspěvky

Ahoj, 

Auto vlastním cca měsíc, od počátku se trápím s občasným špatným startem, kolísají otáčky auto se dusí, po chvíli se srovná. Teď ale cca každý třetí den auto jede v nouzaku, jede to, ale vůbec netahá, když naloguju diag, tak to píše poruchu příliš bohatá směs. Auto necuká, táhne jak má. Jen prostě občas spadne do nouze a pak nejede. Svíčky nové, klapka vyčištěná (jen není udělané základní nastavení, jen jsem pak odpojil baterku) . Auto má upravené sání, Forge BOV, chip. Podtlakový systém je těsný, nikde úniky. Bývalý majitel prý problém neměl, ale měnil váhu, cívky. Na fotce jsou pak svíčky, které tam nemají být, dal jsem originál, u jedné byly dokonce dvě podložky.

IMG_20241025_075325.jpg

IMG_20241014_181937.jpg

IMG_20241017_102020.jpg

IMG_20241017_102358.jpg

Odkaz ke komentáři

BOV je recirkulační i s odfukem ven. Sání tam je otevřený filtr, originál filtrbox tam není vůbec. Tlak paliva jsem neměřil, kdyby to psalo chudou směs tak bych se na to možná zaměřil. Jinak lambda mě taky napadla, mám tam dvě, takže to bývá ta první před katem?

Upraveno uživatelem Dom1.8t
Edit
Odkaz ke komentáři

BOV tam je namontovaný takhle viz foto, což si myslím, že není dobře, co jsem koukal na videa tak ho mají vždy bočním výstupem mezi sání a turbo a vstupem zespodu přímo do pístku mezi turbo a klapku, což je logický ne? Přebytečný tlak je přeci mezi turbem a klapkou, který se pak vrací do sání nebo ven, jen je třeba špatně nastavený. Dá se štelovat. Takže jak je na foto tak je špatně ne?

https://race-shop.cz/univerzalni-blow-off-ventily

IMG_20241009_094207.jpg

edit
Odkaz ke komentáři

Tlak paliva myslím z hlediska, kdyby tam byla jiná pumpa, případně kdyby zlobil regulátor.

Ventil je umístěný správně, jen je opačně. Asi bych začal jeho otočením. Pokud problém nezmizí, zkusil bych klasický recirkulační ventil. Motor neumí pracovat s otevřeným filtrem a pokud odfoukne ven, tak ten vzduch v motoru chybí. Sekundár by s tímhle souviset neměl. Lambda nejspíše ta první před katem, ta zadní je spíše kontrolní. Ale za mě vyzkoušej nejprve ten ventil.

Odkaz ke komentáři

Mám k němu záslepku, aby místo odfkuku ven byl čistě cirkulační. Ventil jsem otočil takhle, bohužel žádná změna a závada se cca po hodině jízdy objevila uložena ve sporadických. Když to jen tak šolichám po městě, tak je hodně cítit benzín z výfuku, takže to opravdu jede na bohatou směs. Závada typu pokus omyl a měnit díly se mi moc nechce no, asi se podívám kde dělají kvalitní chip, aby třeba přehrály software, jestli není chyba tam....ale to je taky dost peněz no...kdyby to aspoň nepadalo do nouzáku..

IMG_20241029_074533.jpg

Ono jde i točit ventilem aby se nastavilo předpětí pružiny, na klasický motor má být 15-16 otáček a na stage 1, 21 otáček, zkoušel jsem oboje a přišli mi, že to vůbec nemá vliv na chování auta.

Odkaz ke komentáři

Já neříkám, ať hned něco měníš. Proto se ptám na to palivo. Je vidět, že to měl rádoby tuner, který tomu podle mě úplně neholdoval. 
Proto bych zjistil tlak paliva, ať víš, že pumpa i regulátor jsou v pohodě. Zkontroluj číslo regulátoru, zda tam někdo nedal třeba ten 4barový z podélných motorů. Jednu dobu to hrozně u nás frčelo, ale moc lidí u toho nepřemýšlelo, že je to kravina. 

Předělat ten BOV na recirkulační, pokud nemáš sériový. Bez tak ten Forge není lepší než série. Jinak nenastavovalo se na tomhle BOV množství vzduchu ven? S otevřeným BOV právě 1.8T padávaly do nouze. Zavřít to je za mě to nejdůležitější, ať se to může vyloučit. 
Udělal bych log turba. 
Pořádně zkontroloval odvětrání, to umí divy a odpovídal by tomu i nepravidelný chod. Hlavně kouknout na eLko pod sáním, kolikrát to není vidět a zjistí se to třeba jen vyndáním. 
Zkontrolovat tlakové vedení za turbem. 

Řešit to hned jiným softem je za mě nesmysl, to je ještě dražší, než měnit díly. 

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Tak po výměně ventilu na odfuk z kliky je snad klid, už 2 týdny jezdím bez nouzáku a bez bohaté směsy....co se ale stalo, z auta mizí voda, cca 0,3-0,5l každým 100km, voda čistá, hadice jsou měkké, na víčku není emulze, z výfuku nejde bílý kouř, plastová příruba do bloku pod filtrem je nová, viditelně z auta nic neteče....Když otevřu víčko od nádobky tak si to nefoukne tudíž usuzuju, že někde netěsnost je? Víčko jsem pro jistotu koupil nový, sice ne originál, ale jediný co bylo skladem v elitu ten den.

Může se ztrácet voda přes turbo?

edit
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...