Přejít na obsah

rucni brzda


Guest Danu

Doporučené příspěvky

Zdravim

 

Asi pred tydenm jsem jel do Prace a na krizovatce jsem zrychlil do zatacky a najednou mi zacala pipat kontrolka od rucky...

Ted mi to obcas dela,kdyz rychle seslapnu plyn,tak to pipa tak 5-10 sek a prestane to...

Muze mi nekdo poradit cim to je?

 

Octavia Tdi 81 Kw rv 2002

 

Diky moc

Odkaz ke komentáři
  • o 5 měsíců později...

Tak mám problém. Nebrzdí skoro vůbec ruční brzda. Páka jde moc (fakt hodně) ztuha a ani nejde moc vysoko a kola to jen lehce přibržďuje. Když stojím na brzdě a přitom zatáhnu ručku, tak jde docela volně a docela i dost vysoko. Lana jsou OK. Zadní kola brzdí nožně super, na ručku tak lehce taky brzdí souměrně. Samostavy v třmenech by měli být snad OK, dříve to šlo dobře a já je nezničil, když jsem se v tom hrabal, vždy jsem pístek zatlačoval tak jak se má. Myslíte si, že budou jen zatuhlé samostavy ve třmenech? Má cenu kupovat za cca 800,- Kč opravné sady na třmeny a udělat repas nebo to moc nefunguje a je lepší koupit nové třmeny?

Odkaz ke komentáři

Měl jsem stejný problém a spáchal jsem to tak,že jsem úplně odtáhl ruční brzdu potom jsem si nastavil ručně samostavy a nasadil buben-šel tam fakt tak tak,jak byl buben nasazen tak jsem nastartoval a sešlápl brzdu-samostavy tím pádem zapadly,poté jsem jen přitahoval ručku tak aby zabrala od 3-4 zubu-a nebo máš někde lanovody přidřené

Odkaz ke komentáři

Mám kotouče, ne bubny. U kotoučů je to prostě naprd. Dnes jsem se v tom hrabal. Lanovody super, třmeny taky super, samostavy chodí pěkně, ale byly tam pěkně kouslí destičky, jedna byla rozpadlá - odlepená, takže jsem tam hodil nové a je to trochu lepší, tedy trochu dost lepší, ale ještě to asi není ono. Zkusím to chvilku nechat až si sednou desky a pak uvidím.

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Takže po skoro 2 letech stále stejný problém s ruční bzdou. A v lednu mě opět čeká návštěva STK. Takže se do toho musím dát, abych prošel.

- Vodící čepy jsou dobré, namazané, chodí nádherně. Jen nevím, který má kde být. Jeden čep má dvě podélné drážky a druhý je jakoby soustruženej, kdy má viditelně tři části. Nevíte který má být nahoře a který dole? Ale to asi vliv mít nebude.

- Lanovody jsou měněné už 2 x vždy stejný výsledek, chodí lehce a páka na třmenech se vrací pěkně zpět, mám tam ještě dané pružinky z OII

- Třmeny se zdají taky dobré, když je soundám a rukou zatáhnu za páku ruční brzdy, která jde volně, tak se pěkně pístek vysouvá, zatlačit a zatočit taky jdou, udělal jsem komplet repas třmenu a výsledek stejný. Takže se mi nové třmeny za 3500,- kupovat moc nechce.

 

Takže kde může být chyba? Možná dělám něco špatně při montáži. Teď jsem četl, že po rozebrání třmenu či po zatlačení pístků se nejdříve musí seřídit ruční brzda a nesmí se šlápnout na brzdový pedál. Tak jsem šel na kapitolu o seřízení ruční brzdy a tam se píše, že se má v první řadě min. jednou sešlápnout brzdový pedál. Tak nevím. Vím, že se na nějakých autech šteluje doraz napřed ruční brzdou a pak až nožní. Jak to děláte vy?

Odkaz ke komentáři

Jo jo, to mám dobře, obě páky mám lehce nadzvedlé z dorazu. Chod ruční brzdy je dobrý, ale jde hrozně těžko, zvednu jí tak 5 cm a pak už nemám sílu, bouhužel ani technik na STK :D , ale když k tomu sešlápnu i pedál, tak páku vytáhnu pěkně až nahoru a to mi udrží i fakt velkej kopec, ale jen tak samostatně zatáhnout ručku, to prostě nejde, to jí musím vzít obouma rukama a nejlépe si k tomu ještě stoupnout do zadu mezi sedačky. :wallbash: Ale pakt brzdí suprově. Takže problém je v tom, že jde prostě moc, opravdu moc těžko.

Odkaz ke komentáři

To pak, opravdu, že by byla chyba uvnitř v samostavech.Tento týden jsem měnil destičky a kotouče. Složil, nejdříve několikrát nožní brzda potom ruční a žádný problém Ručka brzdí jedna báseň. Na lanovody a seřízení jsem vůbec nechytal Jen jsem se podíval na tu páku (předchozí příspěvek) jestli se náhodou neopírá o doraz. Nějaká vůle tam byla tak jsem na to nešahal.

Odkaz ke komentáři

Mě zaráží to, že když sundám třmen, tak pěkně lehce rukou zatáhnu za páku ruční brzdy a pístky nádherně vyjíždí ven. Takhle to udělám max. 3 krát a pístek je skoro venku. Dám ještě šanci jednim novým lanovodům jelikož tyhle české mají po roce a půl úplně roztrhané ty prachovky a pěkně to pod nimi již rezne a budu muset asi našetřit na nové třmeny.

Odkaz ke komentáři

Desky chodí pěkně. Jsou tam max. rok a půl a dával jsem TRW i s plíšky a když odklopím třmen, tak desky skoro sami vypadnou.

 

Ale dnes mám změnu. Jak ta brzda prostě nejde, tak jí nepoužívám, jen občas když stojím ve velkém kopci. Včera ráno jsem ručku zarval co to šlo - sešlápl jsem pedál brzdy a zarval prostě ručku. Dnes ráno ručka šla trochu snáze a světe div se, zkusil jsem několikrát zatáhnout ručku za jízdy a levé kolo již dostávám do smyku na suchém asfaltu. Takže nyní všude když zastavím, tak zvednu loketku a max. zarvu ručku a uvidím co to časem udělá.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 roky později...

Zdravim,

mam OII 1.9TDi (r.v. 11/2005) so zadnymi kotucovymi brzdami. Mam problem:

Prave koleso zacne brzdit, ked pakou ovladania rucnej brzdy na strmeni zatlacim o cca 1cm - to je v poriadku.

Lave koleso ale zacne brzdit az vtedy, ked paka ovladania rucnej brzdy na strmeni sa zatlaci o cca 2 cm. Ako keby lavy samostav nefungoval. Da sa ten samostav nejako opravit, aby lava rucna brzda zacala brzdit +/- rovnako ako prava?

Pomohlo by odsroboavanie lavej paky rucnej brzdy z tisichranu a pootocenie osky samostavu?

 

V kludovej polohe je vzdialenost lavej a pravej packy od dorazu cca 1mm.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...