pulsik Odesláno Listopad 19, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 19, 2015 Ten dip nemá chybu:) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ketys Odesláno Listopad 19, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 19, 2015 Je to mooc pěkný :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Listopad 19, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 19, 2015 Než budeš kupovat novou pájku, tak zkus nejdřív do té staré koupit novej hrot s odporovou špičkou (nebo jak se tomu hrotu říká) http://www.vpcentrum.eu/pajeci-technika/hroty-pro-pajky/smycky/vecny-hrot-k-trafopajce-0-8mm . Mám tento hrot koupený už delší dobu a opravdu se s tím pájí velice dobře (nejvíce se hřeje jen ta špička) a hlavně se asi nevyhřeje tak rychle, jako klasický hrot ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kocka87 Odesláno Listopad 19, 2015 Autor Sdílet Odesláno Listopad 19, 2015 @pulsik, ketys: díky kluci za pochvalu, hodně potěší @Konny: moc díky za tip ;) zítra zkusím někde koupit nový hroty. Je to přeci jen levnější, než koupit novou pájku. Ten krámek v odkazu je koukám v Litoměřicích a ty mám kousek, takže tam možná i zavítám. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Listopad 19, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 19, 2015 Nemáš zač. Ony ty hroty jsou sice dražší než obyč., ale opravdu mají větší výdrž a i se rychleji zahřívají. Používám je taky na asi 25 let staré trafopájce a nemůžu si stěžovat. Dělají se i různé velikosti (tloušťky), tu zvolíš podle toho, co budeš pájet, tzn. čím menší věci na pájení, tím by měl být ten hrot tenší ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kocka87 Odesláno Listopad 19, 2015 Autor Sdílet Odesláno Listopad 19, 2015 Super, díky za info zítra to zkusím někde sehnat a snad to bude ok a nebudu muset honit novou pájku. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Listopad 19, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 19, 2015 Zkus a uvidíš, přinejhorším si je schováš k nové pájce ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kocka87 Odesláno Listopad 19, 2015 Autor Sdílet Odesláno Listopad 19, 2015 Jasný. A náhodou, nevyznáš se v samotných trafo pájkách? Kdybych náhodou řešil novou, má cenu kupovat něco takového viz extol nebo spíš koukat po něčem lepším? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Listopad 19, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 19, 2015 Až tak se v tom nevyznám, ale ta od Extolu je dobrá a na domácí použití bohatě stačí, navíc si můžeš volit i teplotu, takže pokud by jsi někdy pájel i plasty, tak si nastavíš nižší teplotu a jedeš ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kocka87 Odesláno Listopad 19, 2015 Autor Sdílet Odesláno Listopad 19, 2015 (upraveno) JJ, právě se mi celkem zamlouvá, že má tu regulaci teploty a na to moje pájení by asi stačila. Uvidím, jak to dopadne s tou starou. Díky za rady pane Upraveno Listopad 19, 2015 uživatelem kocka87 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Listopad 19, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 19, 2015 Nemáš zač, ale pokud stará "vrčí", tak by měla být plně funkční ;) Jinak, aby se mi moc nezasíral ten hrot na pájce, tak se mi osvědčila kalafuna rozpuštěná v lihu http://www.auto77.cz/naradi/spotrebni-material/letovani-pajeni1/kalafuna-tekuta-pro-pajeni-elchemco-gm745010.html , tu stačí protřepat a kápnout na pájené místo, chvíli počkat, až se líh odpaří a můžeš pájet. Pokud máš ale cín, který už kalafunu obsahuje, tak toto asi řešit nemusíš... ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kocka87 Odesláno Listopad 19, 2015 Autor Sdílet Odesláno Listopad 19, 2015 Jo trafo v ní slyším a i hřeje, ale málo no. Jinak cín mám obyč a kalafunu používám klasickou tuhou, ta by měla stačit :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kocka87 Odesláno Listopad 21, 2015 Autor Sdílet Odesláno Listopad 21, 2015 (upraveno) Tak dnes dopoledne jsem se pustil do změny podsvícení přihrádky pod rádiem ze zelená na bílou a taky jsem pomocí odporu musel snížil svítivost diodové podložky pod panelem klimy, páč svítila víc, než zbytek auta a večer to bylo celkem nepříjemné. Teď je vše ve stejné svítivosti. No a dostat zpět rádio byl opět problém , takže šla ven přepážka co je za ním a pak šlo bez problémů zasunout. a včera dorazila menší zásilka z Detailingshopu, přítelkyně říkala, že to prý dá Ježíšek pod stromeček :D Upraveno Listopad 21, 2015 uživatelem kocka87 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Listopad 21, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 21, 2015 Parada , jak dopadla ta pajka? :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kocka87 Odesláno Listopad 21, 2015 Autor Sdílet Odesláno Listopad 21, 2015 Díky ;) no dopadlo to dobře. Koupil jsem za 18kč 5kusů nových obyč hrotů a pájí zase jak za mlada :D ještě časem zkusím koupit ten lepší hrot, ale na to moje pájení stačí i ten obyč. Ještě jednou díky za tip ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin_TDi Odesláno Listopad 21, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 21, 2015 Parádní změna podsvícení ! A fajné dárečky pod stromek ! To by se mi taky líbilo. Navrhnu to ženě :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kocka87 Odesláno Listopad 21, 2015 Autor Sdílet Odesláno Listopad 21, 2015 Díky za pochvalu ;) jj, zkus :D mě se ptali co chci, tak říkam, že tohle a né svetr s jelenem a ponožky :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jardap007 Odesláno Listopad 22, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 22, 2015 paráda toto osvětlení chci taky :) na co jsi to napojil? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kocka87 Odesláno Listopad 22, 2015 Autor Sdílet Odesláno Listopad 22, 2015 Osvětlení přihrádky je napojený na popelník a osvit klimy je napíchlej na tlačítko otevírání nádrže. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kocka87 Odesláno Listopad 30, 2015 Autor Sdílet Odesláno Listopad 30, 2015 O víkendu jsme si s přítelkyní udělali výlet do Mladé Boleslavy pro origo xenony na oktu. Přítelkyně, teda Ježíšek, nadělí pod stromek :D Po Vánocích je chci rozlepit, komplet vyčistit a uvažuji o předělání na bi-xenon s litinovou parabolou, protože stávající plastové už nejsou žádná hitparáda. Toho pána, který to vymyslel v plastu by měli najít a zlomit o něj lopatu Ještě musím sehnat ostřiky a věci na dodělání nivelace, protože na kolečko je nechci. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
košin Odesláno Listopad 30, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 30, 2015 hezky :) přeju abys sehnal všecko na nivelaci za dobré peníze 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ketys Odesláno Listopad 30, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 30, 2015 :D já jsem sehnal komplet nivelaci za 1500 Kč :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vlastaaa Odesláno Listopad 30, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 30, 2015 jo výmysl (projektor) z plastu od Autopalu je "fajn" věc :-D, já sem si pořád říkal, přoč ty xenony svítěj pořád spíš jak halogen, i když jsem dával nový Osram výbojky a před autem to taky nebyla žádná hitparáda, tak jsem je rozebral, že je vyčistím a hned jsem byl doma, už tam nebyla žadná odrazná plocha, místo ní byl na povrchu jen matnej prášek, kterej se krásně dal setřít prstem a pak už byl jen holý plast, proto jsem zainvestoval do litinových bixenonů od Helly, a rozhodně mají smysl, rozdíl je znatelný, skoro až vypadá jako bych měl LEDkové světla :-D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kocka87 Odesláno Prosinec 1, 2015 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 1, 2015 jj, já sundal ze zvědavosti zadní kryty a paraboly v podstatě KO, takže zvažuju buď repas starých nebo přestavbu na bi-xenon. Ale asi taky zainvestuju do litinových bi-xenonů, člověk pak nemusí časem řešit teplem zdeformované plastové paraboly :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ketys Odesláno Prosinec 1, 2015 Sdílet Odesláno Prosinec 1, 2015 myslíš paraboly v čočkách? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kocka87 Odesláno Prosinec 1, 2015 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 1, 2015 Jj, paraboly co jsou za výbojkou uvnitř světla. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ketys Odesláno Prosinec 1, 2015 Sdílet Odesláno Prosinec 1, 2015 hm, taky je budu muset okouknout někdy ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kocka87 Odesláno Únor 4, 2016 Autor Sdílet Odesláno Únor 4, 2016 Po dvou měsících trochu oživím :) oktávka pořád bez problémů jezdí a už se těší na nové letní kola. Přestavba xenonů na bi-xenon zatím úspěšně pokračuje. Pro představu jedno foto jak vypadá levý origo plastový projektor po x tisících km, kolik přesně má najeto nevím. Naprosto nevratně poškozen od tepla z výbojky, pravý na tom není o moc líp. Ten, kdo tohle vymyslel, byl opravdu blázen :D Podařilo se mi sehnat bi-xenon projektory od Helly s litinovou parabolou a ač jsou použité, tak jsou naprosto netknuté. Tímto bych chtěl poděkovat členovi vlastaaa za poskytnuté info ohledně přestavby. Musím říct, že zastavět tyhle projektory do světel je opravdu něco, ale povedlo se a jsme dost zvědav, jak to bude fungovat :) porovnání hella (čočka 70mm) vs origo (65mm) Minulý týden jsem se pokoušel rozlepit světla nahříváním a ani za boha. Je to lepené nějakým šedým silikonem a ten prostě nepovolil. Takže nakonec za pomoci kamaráda po obvodu odříznuto řezným kotoučem ve vrtačce, šlo to bez problémů a rychle :D Světla uvnitř vyčištěny a dostanou nové plexi. Jinak už jsou koupeny výbojky Philips 4300K a přemýšlím, co pořídit do dálky a mlhovky. Hodně uvažuju nad Osram Night Braker Unlimited + 110% nebo možná nějaký Philipsky. Philipsky jsem měl jednou v H4 a byl jsem s nimi spokojen, tak snad s Osram neudělám chybu. A z čeho mám velkou radost, tak příští týden by měla dorazit kompletní nivelace na obě nápravy a během března se jede k Rolbařovi na montáž světel a zprovoznění nivelace :) jestě tedy musím sehnat ostřiky na světla, aby to bylo podle představ. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
H@nZ Odesláno Únor 4, 2016 Sdílet Odesláno Únor 4, 2016 pěkně si s těmi světly hraješ, z čehopak jsou ty větší helly? projektory jsi dával taky nové? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
duke_luke Odesláno Únor 4, 2016 Sdílet Odesláno Únor 4, 2016 ked clovek na to pozera, tiez by to chcel ale takto sa s tym hrat az nemienim. Keby to bola vymena kus za kus, tak to hej 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.