Přejít na obsah

Moje slečna v černém....

najmis

Doporučené příspěvky

Tak se chystám na přehození motoru a pořád si říkám jestli sem na něco nezapoměl..

Puvodně jsem pořídil holomotor(blok+vstřiky+hlava+víko samo taky) doma už bylo zánovní turbo kkk z RSA, postupně jsem dosehnal komplet sání včetně ALU trubky,IC,váhy vzduchu,filtrbox a sacího paroží+mech. EGR(přijde zaslepit),vodní chlazení se ruší,těleso olej filtru a chladiče oleje zustane 74 jen se přehodí cladič oleje,nová vodní pumpa,nové těsnění na vývěvu a na sací paroží,veškeré věci k 6q převodovce mám včetně silntbloku,kulisi řazení,altíku..veškeré příslušenství a hadice přijdou přehodit ze 74..mělo by to vše klapnout.

Ještě něco...??? :) Chut a nervy do práce.... :lool:

Odkaz ke komentáři

Petr81:Abych řekl pravdu..trochu se toho bojím.. :palec: ;)

romariooo:stavím se až to bude 100% v kupě..pak tě někde svezu... :)

Dakie:V pohodě nedá se nic dělat,ale myslel jsem spíš stavit se na čumendu,pokecat..né aby jsi se válel pod autem..hodně toho zmáknu sám a s nej pakárnou mě pomuže brácha... :D Od 10.8. 16 dní :D

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Tak dnes se začlo s přípravou na výměnu motoru..takhle vypadala po cca 1,5h práce...Pak se našly 2 celkem vážný závady:sáknoucí chladič klimatizace(zoxidovaný okraj)Naštěstí měl brácha jeden doma tak se měnil chladič a co jsem nevyfotil byla další zrada a to přebroušený kabel k čidlu pro saharu..takže kdyby se něco vysralo tak bych to asi uvařil... :angry:Zítra bude pokračování-motor ven,ustrojit 96ku a poslat jí tam...ve středu počítám že už bude zas v cajku. ;)

post-539-1281374615_thumb.jpg

post-539-1281374624_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Tak sem doma a slušně rozlámanej po celodením lítání kolem auta..dnes přišly teprv komplikace...Myslel jsem že zachovám puvodní těleso chladiče a filtru oleje jenže 74 má uplně jinou přírubu a kanály tak jsem musel dát těleso,který jsem koupil kvuli chladiči oleje,ale to těleso má díru na čidlo na druhé straně a tak šmik kablík a prodloužit ho.Navíc dle Etky tenhle díl neexistuje v celém koncernu VW tak budu ještě zjištovat jaká vložka do něj přijde..pak trubka k EGR taky jiná(jinak naobejbaná)tak se použilo násilí..dále kabely čidel u rozvodu taky jinak dlouhý tak se svazek protáhnul jinudy než byl a jen tak to dalo..trubka vody z motoru taky trochu jiná délka a ohyb,vrchní kryt rozvodu taky trochu jinej tak sem kousek ušmiknul nužkama protože se mačkal držákem pro silentblok motoru...no celkem mazeček... :) doufám že to pojede.... :P

Fotos:1) 74ka ven 2)96ka už tam je 3)detail 96ky

post-539-1281467681_thumb.jpg

post-539-1281467688_thumb.jpg

post-539-1281467699_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

twe, ty jsi blázen :) kabely nemůžeš přece mít napnutý jako prase.. stačí pak nějaká nerovnost, motor skočí a ulítá ti to :) proč to EGRko rovnou nevyhodíš? :P

možná pojedu v neděli do Miletína, tak to už je na půl cesty k vám, tak bych se stavil :P

Odkaz ke komentáři

Nejsou napnutý...teda né víc než origo...ten k filtru jsem nastavil a ostatní daly délkou akorát,budou přichycený těma orig. plast sponama nebo jak to nazvat a hlavní svazek motoru jako takovej má vuli.Zkusím heverem trochu vyšponovat motor a ještě to omrknu,ale mělo by to být o.k. Při nejhorším budu dělat šmik a pájet... :) Jako z5 74ku tam dávat nebudu.... :) :PEGRko je zaslepený... :P

JJ když ti to vyjde stav se,ale nejdřív dej vědět abych nebyl někde v čoudu....

Odkaz ke komentáři
twe, ty jsi blázen :) kabely nemůžeš přece mít napnutý jako prase.. stačí pak nějaká nerovnost, motor skočí a ulítá ti to :P

Neboj kabelaz jsem protahoval ja... :-)))

Svazek je pouze truchu jinde protazeny po bloku a mezi tim novym velkym telesem olej. filtru a vymenimem olej/voda

Stavajici vyveseni svazku mezi agregatem (prevodovkou) je samosebou zachovale... :-D

Takze na pohym motoru v ramci silentbloku je to OK :)

Odkaz ke komentáři

Tak kolem 17h motor zavrčel po cca 30 vteřinách točení....Huráááááááááááááááá :) Jel jsem to projet a po 200m vylítla hadice z IC...tak sem jel domu jak šnek,páč když sem na to šlápnul nebylo za mnou vidět...tak zas sundat podběh,nárazák...Ty zasraný bajonety jsou fakt věc...trochu víc jsem v místě zámku tu ocelovou pojistku prohnul..zas montáž všeho z5 a projíždka číslo 2. no nevilítla zas jiná hadice(plastová kolem altíku...k tý je aspon přístup.No malinko mě to sere... :palec: Zítra projdu všechny spoje bajonetu a musím je poladit...nebo nikam nedojedu.

Odkaz ke komentáři

To jsou ty zkurvený vynálezy..podobně jako na 20cm vedení hydrauliky ke spojce je asi 5 spoju...těm ing. bych dal do tlamy :) No všechny hadice jsem sundal ty zajištovací dráty v místě zámku víc prohnul a zatím to drží. :) :) Co si člověk neudělá to nemá.. :)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • Zdravím vespolek chci se orientačně zeptat kolik by "koštovala" práce na výměně spojky u Octavia 1 1.8T 110kw 2001 díly bych měl komplet a pouze Praha bydlím v Nedvězí u Říčan díky moc za nabídky jsem sice vyučen ale nemám na to prostory a venku na ulici je to na prd...  spěchá!!!
    • Tak si po delší době odpovím sám. Třeba se někomu bude hodit. Po uvolnění zadní části plastového podběhu (3-5 samořezů, jako když se třeba čistí bordel který se za ním hromadí od prahu nahoru podél sloupku který se tam dostává odtokem z prostoru pod předním sklem) jsem zjistil, že dráty od bočního blinkru vedou prachsprostě odtokovou dírou do prostoru pod předním sklem (tam jak se pod mřížkou hromadí listí, jehličí apod.) a tam se napojují do silného svazku. Bohužel jsou jak pro levý tak pro pravý blinkr přerušené pár centimetrů od svazku. Až se dokopu tak na to napojím nové dráty k paticím blinkrů. Bohužel levá strana mřížky jde sundat jen po sundání stěrače a ten už několikrát odolal (odnesly to i stahováky). Na pravé straně mřížka jde lehce sundat, ale zase tam překáží box kabinového filtru (když ho odmontuju tak se musím připravit na problémy se starým těsněním...snad vyřeším silikonem?). Jo a to přerušení vypadá na hlodavce...mrchy. Takže to bude poměrně jebačka, ale snad to nějak časem dám. 🙂 
    • Hlasenie po 10 rokoch. Starstop vobec nefunguj, resp. za tych 10 rokov ani nefungoval, ziadne chybove hlasenia ale uz pri starte nemavam, vyriesilo sa to same. Spozornel som ale pri tejto sprave https://techsvet.cz/technologie/auto-s-vypnutym-start-stop-systemem-uz-neprojde-technickou-kontrolou/adammagy/
  • Vytvořit...