maajkee Odesláno Říjen 19, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 19, 2010 Mám dotaz, jelikož jsem již zoufalý :) Na předchozích autech typu favorit, felda jsem si vždycky měnil olej sám, teď jsem se rozhodl taky. Koupil jsem zde doporučovaný Mogul 10w40 extreme a odpovídající olejový filtr. Auto jsem trochu prohřál aby byl olej pěkně tekutej, vyšrouboval výpustej šroub a olej vylili. Do teď všechno v pohodě :) Ale za boha nemůžu povolit olejovej filtr, co už jsem se zanadával! Jakej blbec to konstruoval :D Vůbec k tomu není pořádnej přístup a filtr je utaženej jak prase, nějak jsem tam dostal řetezovej klíč na filtry, pořád to nešlo, tak jsem si pomohl trubkou jako pákou, a řetezovej klíč jsme úspěšně zlomil, francouzákem ani sikovkama to nijak nejde chytit. Teď mám auto bez oleje a novej tam nechci lejt když tam je starej filtr, to by pak nemělo moc smysl. Nemáte někdo nějakej fígl nebo tip jak ten filtr povolit? Díky moc za jakoukoliv radu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Říjen 19, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 19, 2010 (upraveno) Musíš pořádně zabrat on ten filtr občas pěkně zalehne a jde velmi špatně povolit :) Upraveno Říjen 19, 2010 uživatelem chipmann 0 Citovat Odkaz ke komentáři
maajkee Odesláno Říjen 19, 2010 Autor Sdílet Odesláno Říjen 19, 2010 No jenomže čím pořádně zabrat? :) Ono by to možná mohlo jít i přímo nějakým klíčem, ne? Navrchu to má navařenou normálně hlavu šroubu, nevíte jaká je to velikost? tak 30, 32? Tak velký klíče nemám, tak bych dojel koupit. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
beedone Odesláno Říjen 19, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 19, 2010 bracho mi ho povolil ozubenym klinovym remenom , odmasti filter a remen omotaj :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jendík Odesláno Říjen 19, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 19, 2010 Jestli se tam vejdeš s kladivem tak tim filtrem v prostřed prožeň hřebík (krovák) a pak ho s ním vytočíš. Aspoň takhle sem to dělal u75Kw okty. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
HanyZ Odesláno Říjen 19, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 19, 2010 klíč je tuším 32, mám ho v autě , ale teď jsem v práci... nějaký blbec asi nenamazal těsnění a připekl se... zkontroluj, až ho sundáš, jestli tam máš to těsnění na filtru starém, ať ti nezůstane na motoru... S tím hřebíkem to není špatný nápad, ale je tam fakt špatný přístup... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
maajkee Odesláno Říjen 19, 2010 Autor Sdílet Odesláno Říjen 19, 2010 Díky moc za rady,s tím hřebíkem mi to tady v práci taky radil jeden starší kolega Klíč je to 30ka, takže zítra dopolko zkusím koupit klíč a pak kdyžtak příjde na řadu ten krovák :) Mi příjde, že ten filtr už tam bude dýl, před rokem jsem si olej nechal měnit, hned po koupi a myslím, že se na to vykašlali, a nechali tam filtr starej :/ Hlavně ten filtr by se měl utahovat opravdu jemně, tohle někdo musel zatáhnnout jak hovado. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Říjen 19, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 19, 2010 jo ten klíč zkus, ale jestli drží tak ten přibodovaný šestihran asi utrhneš. Každopádně jak říkali kolegové festovní hřebík to jistí. Pak do té dvojité díry klíďo strč pořádnej šroubovák a povol ho tím. My jsme ho povolovali ne řetězovým, ale takovým tím samosvorným se třema nožičkama. Taky držel zmetek. A ten přístup je fakt na dvě věci to uznávám. Hlavně bacha ať si nezdevastuješ kabel k altíku, který je nebezpečně blízko. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
JOHAN Odesláno Říjen 19, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 19, 2010 Když jsem auto koupil,měl jsem stejnej problém. Vyřešil to taky velkej hřebík a pak šroubovák. Opravdu to chce mazat to těsnění.Teď filtr povoluju sikama. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
maajkee Odesláno Říjen 21, 2010 Autor Sdílet Odesláno Říjen 21, 2010 Tak se povedlo, nejdřív hřebík, pak nakonec velkej majzlík a kladivo a filtr se hnul, nicméně pořád to rukou nešlo, tak jsem zajel do šopu a koupil takovej samosvornej trojnohej stahovák za 180,- Kč a šlo to jak pomásle :lool: Docela mě překvapilo, že jsme tam nalil jen lehounce nad 3 litry a je plno. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jim Odesláno Říjen 21, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 21, 2010 tak náplň je 3,2 že :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
maajkee Odesláno Říjen 21, 2010 Autor Sdílet Odesláno Říjen 21, 2010 No jo, už na to koukám, tak to jsem to celkem trefil :lool: To je docela málo oleje teda, ale jak je vidět, tak to stačí :P 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Říjen 21, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 21, 2010 tak vy toho zase tolik nenajedete s tim moturkem, ne :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
maajkee Odesláno Říjen 21, 2010 Autor Sdílet Odesláno Říjen 21, 2010 Já nevim, ale až budu tak 250 tisíc tak se ozvu :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
johnxx Odesláno Říjen 30, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 30, 2010 Taky jsem situaci zazil kdyz jsem menil poprve na Octe. Pouzivam velky ozubeny hasak, chytnu zuby, kousek pootocim, stasi par milimetru a zbytek uz rukou. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tetrosy Odesláno Květen 24, 2013 Sdílet Odesláno Květen 24, 2013 A neni na ten filtr něco víc profi než siky nebo klíč se kterym se budu bát, že to urvu? Nejde to tim řetězem nebo nějákou tou miskou na ráčnu? Prostě něco co používaj v autorizovanym servise? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
PROCHY603 Odesláno Květen 24, 2013 Sdílet Odesláno Květen 24, 2013 TETROSY: Kup si obycajny retazovy kluc za 100kc. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tetrosy Odesláno Květen 24, 2013 Sdílet Odesláno Květen 24, 2013 Aha no jestli to tim jde tak je to supr. Já jsem se koukal na některý jíný filtry než na to naše AEEčko a některý maj takový ďůlky kolem dokola toho filtru asi právě na tento řetěz, ale ten náš je nemá tak jsem proto váhal. Ale jestli to tim děláš tak to koupim taky. Dik 0 Citovat Odkaz ke komentáři
PROCHY603 Odesláno Květen 24, 2013 Sdílet Odesláno Květen 24, 2013 Niekedy pouzivam aj na uvolnenie klasickeho filtru SROBOVAK.B) Prepichnem filter srobovakom a povolim. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tetrosy Odesláno Květen 24, 2013 Sdílet Odesláno Květen 24, 2013 JJ, to už sem tu taky někde čet, ale zatim jsem tento postup nepotřeboval, protože si to těsnění pokaždý natřu olejem 0 Citovat Odkaz ke komentáři
PROCHY603 Odesláno Květen 24, 2013 Sdílet Odesláno Květen 24, 2013 :pivo:Ked neviem najst ten retazovy kluc tak pouzijem srobovak. Tesnenie nenatieram olejom nikdy.B) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tetrosy Odesláno Květen 24, 2013 Sdílet Odesláno Květen 24, 2013 A to natření toho těsnění tomu může nějak uškodit? Třeba to bude protékat? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
peteres Odesláno Květen 25, 2013 Sdílet Odesláno Květen 25, 2013 právě, že se to doporučuje, aby lépe těsnilo - napatlat starým olejem těsnění jednoduše prstem 0 Citovat Odkaz ke komentáři
duke_luke Odesláno Květen 25, 2013 Sdílet Odesláno Květen 25, 2013 no ja som skor pocul nazor, aby sa nestrhlo to gumove tesnenie, ked to dotahujes. a prave preto by to mohlo zacat tiect. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tetrosy Odesláno Květen 25, 2013 Sdílet Odesláno Květen 25, 2013 Ok, tak to teda asi dělám správně a budu to dál potírat tim starym olejem. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
JOHAN Odesláno Červenec 8, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 8, 2013 Já těsnění potírám,ale olejem novým.Dotahuju rukou a ještě nikdy nic neteklo. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Červenec 10, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 10, 2013 Já taky. Potřít novým olejem a dotáhnout rukou. Povoluju teda klíčem, protože je tam přeci jen málo místa okolo. Ale kupuju originál filtr a ten má na sobě "matku" 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.