Přejít na obsah

Výměna motorového oleje a filtru

Doporučené příspěvky

Mám dotaz, jelikož jsem již zoufalý :)

Na předchozích autech typu favorit, felda jsem si vždycky měnil olej sám, teď jsem se rozhodl taky.

Koupil jsem zde doporučovaný Mogul 10w40 extreme a odpovídající olejový filtr.

Auto jsem trochu prohřál aby byl olej pěkně tekutej, vyšrouboval výpustej šroub a olej vylili.

Do teď všechno v pohodě :)

Ale za boha nemůžu povolit olejovej filtr, co už jsem se zanadával! Jakej blbec to konstruoval :D

Vůbec k tomu není pořádnej přístup a filtr je utaženej jak prase, nějak jsem tam dostal řetezovej klíč na filtry,

pořád to nešlo, tak jsem si pomohl trubkou jako pákou, a řetezovej klíč jsme úspěšně zlomil, francouzákem

ani sikovkama to nijak nejde chytit.

Teď mám auto bez oleje a novej tam nechci lejt když tam je starej filtr, to by pak nemělo moc smysl.

Nemáte někdo nějakej fígl nebo tip jak ten filtr povolit?

Díky moc za jakoukoliv radu.

Odkaz ke komentáři

klíč je tuším 32, mám ho v autě , ale teď jsem v práci... nějaký blbec asi nenamazal těsnění a připekl se... zkontroluj, až ho sundáš, jestli tam máš to těsnění na filtru starém, ať ti nezůstane na motoru...

S tím hřebíkem to není špatný nápad, ale je tam fakt špatný přístup...

Odkaz ke komentáři

Díky moc za rady,s tím hřebíkem mi to tady v práci taky radil jeden starší kolega :pivo:

Klíč je to 30ka, takže zítra dopolko zkusím koupit klíč a pak kdyžtak příjde na řadu ten krovák :)

Mi příjde, že ten filtr už tam bude dýl, před rokem jsem si olej nechal měnit, hned po koupi a myslím, že se na to vykašlali,

a nechali tam filtr starej :/ Hlavně ten filtr by se měl utahovat opravdu jemně, tohle někdo musel zatáhnnout jak hovado.

Odkaz ke komentáři

jo ten klíč zkus, ale jestli drží tak ten přibodovaný šestihran asi utrhneš. Každopádně jak říkali kolegové festovní hřebík to jistí. Pak do té dvojité díry klíďo strč pořádnej šroubovák a povol ho tím.

My jsme ho povolovali ne řetězovým, ale takovým tím samosvorným se třema nožičkama. Taky držel zmetek. A ten přístup je fakt na dvě věci to uznávám. Hlavně bacha ať si nezdevastuješ kabel k altíku, který je nebezpečně blízko.

Odkaz ke komentáři

Tak se povedlo, nejdřív hřebík, pak nakonec velkej majzlík a kladivo a filtr se hnul, nicméně pořád to rukou nešlo, tak jsem zajel do šopu a koupil takovej samosvornej trojnohej stahovák za 180,- Kč a šlo to jak pomásle :lool:

Docela mě překvapilo, že jsme tam nalil jen lehounce nad 3 litry a je plno.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 2 roky později...
  • o měsíc později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...