Přejít na obsah

daviho 1.8 20VT

Doporučené příspěvky

• o 4 týdny později...
Proč si nezůstal u VW ?

Já chtěl zůstat, když sem se rozhodnul ze pude golf do světa tak sem hledal jen vw zase čtyřku s 1.8T takže gti a ty ceny mě odradili když sem veděl že oktu s tímto motorem seženu daleko levněji tak bylo rozhodnuto, nikdy sem oktu nechtěl ale nakonec su rád že ju mám tak jak je, protože nic jinýho mě na oktě nelákalo jen ten motor.

ještě si tak říkám....na tu tvoji oktu by se hodily kola z toho golfa, co si měl...:palec:

Bohužel kola se prodali s golfem na náhradní díli...

Odkaz ke komentáři

Začátkem ledna (213880km) jsem byl na technická kontrole, neprošel jsem kvůli pravýmu přednímu světlu, nefungoval ten motorek co naklápí světlo nahoru a dolů. Jinak emise a vše ostatní v pohodě. Docela me to štvalo taková blbost :-D Ještě ten den sme to s tátem v -10stupních venku vyměnili, měl jeden náhradní, takže děkuju ;-) Hned druhý den sem si zaplatil opakovačku dali mě to..

Dnes už mám nalítáno s oktou cca 8500km, (celekem 216500km+-). Zatím nějvětší spokojenost, prům. spotřeba 8,2, nic se nesere a vše šlape jak má. V nejbližší době jak počasí dovolí přezuju na letní kola, výměna kotouču a destiček od zimmermann, a nový svíčky.

A pak už jen šetřit na folie na okna a chip zatím nevím od koho a kde tak klidně nekoho doporučte, jakou máte zkušnost s chipem u tohoto motoru??????

Odkaz ke komentáři
To si myslím že si potkal idiota člověka. A nebo ne, tak i tak mě sere že dbají na takové blbosti.

JO! Mám podobný názor - idiot člověk když to naklápění zkoušel tak dolů ještě šel, ale nahoru už ne klepal do toho a nic jen divný zvuky to vydávalo. Zkoušel sem to nejak ukecat ale marně, pán se cítil důležitě skoro až rád že na poslední věci sem vyhořel. Řikám jinak vše ok..

Odkaz ke komentáři
JO! Mám podobný názor - idiot člověk když to naklápění zkoušel tak dolů ještě šel, ale nahoru už ne klepal do toho a nic jen divný zvuky to vydávalo. Zkoušel sem to nejak ukecat ale marně, pán se cítil důležitě skoro až rád že na poslední věci sem vyhořel. Řikám jinak vše ok..

takych sme mali aj u nas v meste, ale len dovtedy kym nepostavili v meste dalsiu stanicu STK. Teraz uz niesu taky frajeri. Minule ma vobec uz ani neriesili, len to tak zlahka pozrel, nieco premeral a bolo. Vytkol mi len brzdovu kvapalinu ale v pohode nerobil z toho dramu :lol: !

Odkaz ke komentáři

Já loni vylítl od STK že jsem měl v osvětlení spz bílé ledky,ten vůl si nenechal vysvětlit že to není modrá žárovka :P :D

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Zdravím všechny, tak venku se konečně udělalo pěkně v nědělu sem umyl letní kola, včera nechal vyvážit a opravit jednu ve které byl hřebík.

Dnes nasazeny letní kola origo 16", nabarveny třmeny na modro, chtěl sem zelenou, jenžě tu neměli a moje drahá polovička mě řekla že modrá bude vypadat líp a měla pravdu :-)

Jinak gumy 205/55 goodyear eagle jsou na dojetí už aby to bylo jsou hlučný jak prase, v průběhu sezony budu muset dat nový.

Jedna horší zpráva, při sundávání levýho př. kola sem uviděl že mám prasklou pružinupřímo v tom uložení pro ni. (viz. fotka)Takže doma se hned v e-schopu obědnal novej pár na předek. Hned jak budou doma a pan mechanik bude mít čas, to nechám udělat.

post-5553-1300214379_thumb.jpg

post-5553-1300214521_thumb.jpg

post-5553-1300216147_thumb.jpg

Upraveno uživatelem davi
Odkaz ke komentáři
  • o 3 měsíce později...

Zdareec ;-)

Abych to moje téma oživil, přihodím aktuální foto.

Na oktávě se toho moc nezměnilo, na pohled jen folie na všech oknech, vzadu uplně tmavý, řidič a spolujezdec jen decentně tmavší abych neměl problémy na stk apod. Plus k tomu sem nechal polepit i sloupky, ne každej to tak má, podle mího nazoru to líp vypadá, jen můj nazor ;-)

JInak nové pružiny ve předu, origo.

Komplet brzdy, kotouče a desky Zimmermann.

A co mě nepotěšilo, a cena už vůbec ne.. tak náboje a ložiska vzadu pravy i levý, se musely vyměnit-origo.

Najeto mám 222500km, jinak v plánu je bežnej servis ,oleje ,filtry, koupit gumy... a ten chip mi pořád vrtá hlavou... :D

post-5553-1309541885_thumb.jpg

post-5553-1309542035_thumb.jpg

Upraveno uživatelem davi
Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Dikec, musím se starat aby dlouho jezdila. Před pár dny sem ji prohnal cestou do Bratislavi a zpet do Brna, max spokojenost, 4 lidi, spotreba prumer 8,3 rychlost okolo 140-150km/h, parkrát sem se to zešlapnul na 210 jelo by to víc, ale vezl sem kamarády.

Dlouhodobá spotřeba je 7,9 teď v lětě i s klimou.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
  • o 2 měsíce později...

Dneska přezuto na zimu, orezlý plecháče sem vyměnil za origo kola. Oktávka je dva tydny po servisu, olej Castrol, filtry vzduch., olej., palivovej, a kabinovej. Nechal sem vyčistit a nastavit klapku, plus diagnostika motoru 0 chyb. Podvozek v pohodě, jen tlumiče v předu budou potřeba na jaře vyměnit. NAjeto šílených 227 000km ale pořád ve formě. post-5553-0-61983600-1319816935_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o 4 měsíce později...

Zdarec, dlouho jsem tu nebyl tak to musím trochu oživit. V zimě jsem zapracoval na kolech, snad se budou líbit :)

Už jenom koupit gumy, a uvažuju o nabarvení brzdičů - zelené nebo stříbrné.

JInak zimu jsem překonal suprově, nebyl žádnej problém. :)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...