Přejít na obsah

Čistota motoru


Guest houmik

Kolikrát umejete auto nebo motor za rok...  

61 hlasů

  1. 1. Oplachnu motor:

    • 1x za rok
      15
    • 2x za rok
      19
    • Kazdy mesic
      1
    • Kazdy tyden
      1
    • denne :)
      0
    • nikdy
      25
  2. 2. Umyji sveho MILACKA:

    • 1x za rok
      1
    • 2x za rok
      7
    • Kazdy mesic
      31
    • Kazdy tyden
      19
    • denne :)
      2
    • nikdy
      1

  • Prosím přihlašte se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Ja se jen zeptam, treba hloupe, nevim...

 

Cemu tam ten bordel vadi? :palec: Kdyz si vezmu, ze mame doma 2 auta, ktery maji pres 250.000 km a nikdy nemely zadny problem... Nejsou ty auta delany tak, aby to proste vydrzely?

Upraveno uživatelem p2p
Doplnená anketa
Odkaz ke komentáři

Já ten bordel taky nemám rád.

 

Auto to sice vydrží, ale ta slaná melta jistě není dobrá na kovové díly v motoru, stejně jako písek a nevím co všechno se na silnici v zimě ještě najde.

 

Jsou lidi, kteří kapotu neotevřou jak je rok dlouhý, já jí třeba pravidelně otevírám i v létě, nejen kvůli kontrole oleje, apod., ale i abych otřel prach z krytu, vyhnal chcíplé mouchy a suché lupeny...vevnitř v autě taky nesnáším chlív, tak proč by měl být pod kapotou?!

Odkaz ke komentáři

Ono zase cisty motor az kam... dalo by se to rozdelit na dva tabory. Jedni, co budou argumentovat tim, ze "nemyty" motor ukaze prostor pod kapotou a pripadny uniky kapalin tak, jak doopravdy jsou.

 

Druha skupina, ktera misto kolem motoru myje a bude argumentovat tim, jak se o auto krasne stara.... :D Je to sporny.

 

1.8TSI: spis mesicne, aby se to dalo nejak rozumne pocitat :smich:

Odkaz ke komentáři

Nevím, myslím, že i na čistém motoru je únik vidět, on ten olej přece jenom průzračný není a chladící kapalina a palivo většinou unikají tak, že je pod autem loužička.

 

Ale chápu lidi, kteří motor, potažmo celé auto, mýt nebudou, prt. je to pro ně věc, spotřební a nebudou kolem ní každou sobotu lítat s kýblem a hadrem. Já zas když můžu, tak to udělám, prt. mě to baví, ale nikoho nenutím jeho auto mýt :-)

 

Co mě ale vytáčí je, když dám auto do značkového servisu, čisté jak ho mývám, a pak ho jdu přebírat a na koberečcích bordel, jednou se dokonce stalo, že v popelníku v mím naprosto nekuřáckém autě byl vajgl, a na krytu motoru jsou mastné otisky rukou mechaniků, jak se opírali, kvůli tomu se s nima klidně poštěkám, prt. takhle ne...

Odkaz ke komentáři

Mám rád také čistotu v motorovém prostoru dalo by se říct že zevnitř to meju častěji než zvenku jednou se mi stalo že když mi v servise měnily brzdovou kapalinu tak mi brzdovkou pokapali přední příčku kterou jsem měl vylešťenou a udělal jsem tam takovej "bugr" od té doby si mě velmi dobře pamatujííí

Odkaz ke komentáři

Jj, ale někdy si přijdu jak když mluvím s naprostýma ignorantama - řekneš jim to jednou, tak příště omudlají kryt hadrem, ale o flek o kus vedle už nevidí.

 

Trošku to nechápu. Podle mě by dobrý servis měl být tak pečlivý a ohleduplný, že i sedačka by měla zůstat nastavená tak jak byla a ne že se svýma dvouma metrama po servisu nesednu do auta, prt. trpajzlík předávací technik si jí zvedne, posune, pohne s volantem...proč?!

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

Zvenku meju skoro každej tejden přes léto, v zimě to umeju tak jednou páč to nemá vůbec význam a ještě bych se zbytečně nasral kolik škody způsobily ty šutry na silnicích.

Vnitřek se snažím aspoň dvakrát do měsíce v zimě to bohužel tak často nejde když je kosa a nemám garáž. Nepočítám otírání prachu když stojím v koloně atd :rolleyes:

Motor no tak jednou za 3 měsíce ale decánko...

 

Myjete motor někdo wapkou u OII? já se prostě bojím... asi před měsícem jsem byl u myčky a frajer přijel s fábiíí nastarovanou vzal wapku a plnej proud do motoru všude kde šlo... zavřel kapotu a jel. Samozřejmě z motoru se kouřilo jak kráva jak byl horkej, vyadávalo to zvuky neuvěřitelný... nechápal jsem no... :lol:

Odkaz ke komentáři

Ha anketaaaa, auto myju tak jednou za ctrnact dni pres leto, v zime kdyz povili tak na mycce jen ostrikam a kdyz je mi hej tak i spodek abych odstranil sul a jinej bordel. No a jinak motor sem se bal taky vapkou umejvat ale kolega v praci mi rekl ze to dela uz od felicie, tak sem to v lete prubnul, nastrikal sem to cisticem na motor a pak vapkou dolu, jen kolem altiku sem si daval pozor ale jinak pohoda a musim rict ze motor jak ze skatulky a neni potreba to mejt nejako casto takze sem myl motor jen dvakrat a pohoda.

Odkaz ke komentáři
  • o 4 měsíce později...
  • o 2 roky později...

Zdravím mám dotaz na druhém autě co je ještě poctivý motor ( žádný plast ) jsem motor v klídku umyl 2x za rok Carlanem a wapkou a bylo vše v pohodě. Nevím jak jsou na tom dnešní motory který jsou samý plast. Můžu plasty odstrojit a umýt Carlanem a wapkou?

 

Foto mého miláčka kterého komplet zgenerálkoval umyl a nastříkal

 

 

post-16531-0-18237600-1394303261_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Laurinka je na prodej, cena k diskusi. Najeto 360 tkm, pravidelně měním rozvody a olej, tankuju jen Maxxmotion. Motorově všechno v pořádku, klimatizuje, interiér nese známky používání, exteriér odpovídá věku a nájezdu, začíná reznout, lak se loupe, takže co si budem... Minimálně jako pracant bude ještě dlouho jezdit (STK 01/2024), hezky hrát (zesík, můžu nechat i subwoofer).  Je čas se posunout dál, Baghíra zůstává doma. Fotky ještě nemám, průběžně čistím interiér.
    • Tak udělal sem co jste psal, sundal sem i manžety kde jsou spojené tyčky k řízení ale v tyčkách žádná vůle vše jde slyšet od hřebenu..ještě to řízení má takový stěhovací šroubek tím tomu asi nepomůžu? A 2. Otázka, řízení musí být ze stejného modelu? Mám 7.97 tj.kratší čepy..
    • Dveře, jako že plech určitě stejný, ostatní věci jako zámek, spouštění okna a řj už mohou být jiné. Ale to se přehodí.
×
×
  • Vytvořit...