Přejít na obsah

Mlžení čelního skla

Petr Fido

Doporučené příspěvky

Zdárec všem,

Na studené OII když se mi při teplotách kolem 4°C a nižších, zamlží čelní sklo, je to pak docela horror to odmlžit. Ventilátor mám naplno, ofuk nastaven pouze na č. sklo, a i když ujedu cca 7 km, tak je sklo pořád ještě zamlžené do půlky. :smich:

Zkoušel jsem odmlžovat i přes climatronic, ale jedinej efekt kterej to mělo, je ten že mi byla zima :D

Měl jsem Mitsubishi Carisma, tam jsem přes klima odmlžil během 20 sekund. Zamlžení se jakoby zatřepotalo, a bylo za chvilku pryč. Tak nevím, třeba něco dělám špatně.

Mimochodem s topením to u OII taky není žádnej šlágr. :P

Děkuju za všechny rady. Fido

Odkaz ke komentáři

U Fabie jsem měl podobný problém s mlžením skla, bylo to zapříčiněno ucpaným odtokovým kanálkem prostoru pod oknem, ve kterém se držela voda. Je to jiné auto, ale třeba by to mohlo být podobné. Pak se tu ještě někde řešilo, že se někomu zasekla klapka vnitřní cirkulace vzduchu, to by pak bylo jasné.

Odkaz ke komentáři

Je divné že se Ti vůbec zamlží... zamlžené okno u O2 znám akorát když jsem promočen od deště a sednu do auta a pustím si topení aby mi bylo teplo tak se pářím jak lesy :-) a podobné případy - tání sněhu z lyžáků a lyží a pod... popř 3-4 lidi funící v stojícím autě za chladného vlhkého počasí...

Tu klimošku ale musíš dát na topit! néé chladit... To když dám, tak je po jakékoliv vlhkosti za 20sec a ještě tomu můžeš pomoci pootevřením okének...

Možná máš navlhlý kabinový filtr a v klimošce je něco jako jímač vlhkosti... ale nevím jestli je to v okruhu vzduchu a nebo okruhu média...

Jestli si měl Carismu v benzínu a Octu čochťáka, tak se nediv že to topí míň...

Odkaz ke komentáři

Mám ten samý problém. Kanálky jsem vyčitil, filtr jsem dal nový, klimu jsem dezinfikoval. A jak je vlkhko tak mám zapocený všechny skla a to čelní trvá dloho než se odmlží. kolikrát po 20km ješte na čelním skle mám malý flíčky zamlžená v rohu. Ofuk mi fouká jen z mřížek co je ve středu palubovky, je to normální? Nemá foukat ješte vzduch přímo pod oknem?

Kámoš má oktávku před faceliftem a manuální klimu a má odmlženo hned. S climatronicem to trvá později. Nevím zda to je normální.

Odkaz ke komentáři

S tím foukáním nevím, není to rozkreslené v návodu? Já to nějak nikdy nezkoušel, mám climatronic a funguje naprosto spolehlivě za všech situací, takže ani nezkouším odkud fouká a odkud ne.

Ještě mě napadá jedna věc. Do Fabie mi kdysi někudy zatékalo a když jsem zvedl koberec pod nohama řidiče, byl normálně namočený jako houba, takže vlhkost šla od tama. Zkus prozkoumat tahle místa.

Odkaz ke komentáři

A samozřejmě Vám to musí funět přímo na okno!! U O2 ta škvíra moc není vidět, ale je to v podstatě přímo u dolní hrany předního okna... Prostřední vydechy mám trvale zavřené protože na nich mám držák navi... a nemlžím :)

Je ale určitá kombinace - nastavení kam to má foukat + vnitřní oběh + klima která se vylučuje... myslím že to je právě nastavení jen na okno... knoflík je zablokovaný a nejde nastavit do pozice "na okno" ... nebo se vypne ten vnitřní oběh... Nevím teď úplně přesně... mluvím o manuální klimě....

Možná se ti nepřestavují správně klapky... je pokud si pamatuji nějaký reset těch klapek .. kdy se všechny přenastaví tam a zpět... a najdou si homeposition... Dělá se to stiskem dvou tlačitek současně.... myslím vnitřní oběh + ??? to vedle....

Odkaz ke komentáři
  • o 2 roky později...

Jak tedy nastavit ty klapky vyresetovat. Kdyz pustim jen na predni okno tak to fouka jen trochu i kdyz to zapnu na plno ale vic mi to fouka z vydechu co je vedle volantu a u spolujezdce u okna. Takze pocitam ze bude v haji asi nakej servomotor nebo co tam je.mel jsem zamlzeny okno a nepodarilo se mi ho odmlzit ani po 10km. Jen doplnim filtr menen pred tydnem

Odkaz ke komentáři

Co říká diagnostika?

Jak by se to mělo dát nastavit:

Klimatronik.pdf

Ale moc se v tom nehrab-je tam mrtě dat a možností a můžeš si zadělat na problémy.

Jinak mimo zmíněného serva by to mohlo být i servo na vnitřní okruh (tzn. že nepřisává venkovní vzduch) a nebo špatně nalepené čelní sklo - někde tam může drobně zatékat a mlží se to.

Upraveno uživatelem Dodo-Kolín
Odkaz ke komentáři

a nemáš náhodou stejnej problém co sem měl já? mě blblo přepínání vnitřního a venkovního vzduchu zůstávala mi otevřená klapka vnitřního vzduchu řešil sem to ručním zavřením vnitřního okruhu a otevřením venkovního přívodu následně sem tu klapku odpojil od elektriky a je po mlžení:palec:

Odkaz ke komentáři
  • o 8 let později...

Tak dohnal tento problém i mě na mají Octavia 1 TDI 66kw. Minulý týden ráno jsem naložil své dva služební psy a sedl do auta za silného deště. Větrák naplno a nic. Zamlženo jak když se v autě v zimě mají dva rádi.. Na 4 větrák vybroval do pedálů. 

Dnes jsem se na to podíval. Nejdříve jsem zkontroloval větrák, kde byl list z lípy (po většinu roku doma parkuju pod lípami). Větrák byl v cajku, ale pod ním strašná vlhkost. Větrák po vyndání listů přestal vybroval, ale pořát to na sklo nefoukalo.. Další rada byla výměna kabinového filtru. Ten byl nacucanej jak houba na tabuli, kterou jsme po sobě házeli na ZŠ. Kolem něj hromada listí, bordelu a humusu. 

Po výměně filtru to fouká jak blázen. Nikam jsem dnes nejel, tak uvidíme až sednu za deště se psy jestli se to bude mlžit.. Ale podle toho jak to foukalo, myslím že problém vyřešen. 

Holt u pracovního auta zanedbáná pravidelná údržba. Musím se polepšit, protože Octavia 1 je až na drobnosti supr, téměř bezproblémové auto, co žere jen 4 litry. 

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Přidávám se bohužel taky s problémem.

Včera jsem koupil Oct 2 scout fl... Dnes v myčce se auto celé zamlžilo, že jsem musel všechna skla utírat hadrou... Mel jsem nastartováno a klimu naplno.

Při dešti bylo vše ok. 

Kabinový filtr je 3 měsíce starý. 

Klapka cirkulace funguje, dnes jsem na ni koukal...

A klima na volnoběh téměř nechladí.

Co tedy teď ?

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...